Brüksel’de gerçekleştirilen COREPER toplantısından, Türkiye ile müzakerelerin sadece “İşletmeler ve Sanayi Politikaları” faslında açılması kararı çıktı. Oysa Türkiye ve AB içinde Türkiye’yi destekleyen ülkeler, dört faslın açılmasını umuyordu.
Avrupa Birliği Zirvesi’nde limanlarını Rumlara açmayan Türkiye’ye yaptırım olarak üyelik müzakerelerinin sekiz başlıkta askıya alınması ardından gözler kalan fasılların ne zaman açılacağına çevrilmişti. Avrupa Birliği ve özellikle Finlandiya Dönem Başkanlığı, Türkiye’ye müzakere sürecin devam ettiğine dair olumlu bir mesaj verebilmek için kalan fasılların bir kısmını yıl sonuna kadar açmak istiyordu.
Dışişleri Bakanı Abdullah Gül de Salı günü düzenlediği basın toplantısında açılması gereken fasılların en kısa sürede açılmasını umduklarını ifade etmiş ve “Hatta Fin dönem başkanlığı içinde bazı fasılları süratli bir biçimde açılmasını bekliyoruz. Bunlar eğitim ve kültür, mali kontrol, sanayi ve işletme politikası, ekonomik ve parasal politikalar. Bunlara ilgili her şey hazırlanmış vaziyette. Bunlarla ilgili görüşmeler süratli biçimdi başlayabilir” demişti.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...