E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Remzi Gür: Rüşvet Teklif Etmedim  

Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde, eski CHP Kastamonu Milletvekili Mehmet Yıldırım'a "rüşvet vermeye teşebbüs ettiği" iddiasıyla yargılandığı davadan 10 ay hapis cezasına çarptırılan ve cezası ertelenen Remzi Gür, ortada adli hata olduğunu savunarak, kararın bozulması için gerekli başvurunun yapıldığını bildirdi.

31.05.2008 - 12:10
Remzi Gür: Rüşvet Teklif Etmedim

Remzi Gür, yaptığı yazılı açıklamada, "itiraz ve temyiz süreci başlamış olan karara ilişkin olarak medyada yer alan spekülasyonlar nedeniyle, Türk kamuoyunun doğru bilgilendirmenin zorunlu hale geldiğini" belirterek, Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde, eski CHP Kastamonu milletvekili olan Mehmet Yıldırım'ı 26 Mayıs 2007 tarihinde arayarak yapılacak oturuma katılıp katılmayacağını sorduğu bilgisinin doğru olduğunu ifade etti.

Gür, Kastamonu ili seçmeni olarak böyle bir konuşma yapmasının yasalara aykırı bir durum teşkil etmediğinin ortada olduğunu savundu.

Konuşma sonrasında, kendisinin ilgili milletvekiline oturuma katılması karşılığında menfaat önerdiği şeklinde iddiaların, Yıldırım ve Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı tarafından basına yansıtıldığını ve ardından 28 Mayıs 2007 tarihinde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığını hatırlatan Gür, şu görüşleri dile getirdi: "Açılan davada, iddia ile olarak telefon konuşma kaydı, ses veya görüntü kaydı gibi hiçbir sübut delil bulunmamasına, konuşmaya şahit olan Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Başkanvekili Sayın Salih Kapusuz'un lehime tanıklığına, konuşma sırasında Mehmet Yıldırım ile aynı ortamda bulunan danışmanının 'duymadım' şeklindeki ifadesine karşın, yüce Türk mahkemesinin kararı, basına yansıdığı şekilde tecelli etmiştir.


Türk hukuk tarihinde adliyeye intikal etmiş hiçbir rüşvet iddia ve davasında, soyut iddiadan başka hiçbir sübut delili olmadığı halde, salt iddiaya itibar olunarak bu şekilde bir karar oluşturulduğunu şahsen bilmiyor, hatırlamıyorum. Hukukçularımın da kanaat ve düşüncesi bu yöndedir. Dolayısıyla ortada çok ağır bir adli hata olduğunu düşündüğümüzden, alınan kararın bozulması için gerekli başvuru yapılmış durumdadır. İtiraz mercisince tüm delillerin temini ve dikkatli incelenmesi sonucunda adaletin tecelli edeceğine inancım tamdır.

Kamuoyunun bilmesini istediğim husus şudur ki, ben adı geçen milletvekiline kesinlikle rüşvet teklif etmedim. Ama ne yazık ki yüce Türk adaleti bana ve benden böyle bir söz veya teklif duymadıklarını ifade eden üç tanığa itibar etmemiş, bir milletvekilinin 22 Temmuz 2007 seçimlerini kazanamaması üzerine ortaya attığı bir iddiaya ve ondan naklen aktaran bir tanığın soyut beyanına itibar ederek ve takdirini bu yönde kullanarak medyaya intikal eden kararını vermiştir."

Remzi Gür, adalete saygısının ve bütün bu olumsuzluklara rağmen adaletin tecelli edeceğine inancının tam olduğunu belirterek, itiraz ve temyiz süreci tamamlanıncaya kadar başka bir açıklama yapmayacağını bildirdi.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kızılay Başkanı Küçükali Turktime'a Konuştu: Veli Küçük'ün Kızılay’dan İhale Aldığını Sizden Öğrendim!
Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali'den Turktime'a çarpıcı açıklamalar: ...
Türköne Konuşuyor: Eşimle Aram Kötü Olursa, Ak Parti'ye Muhalefet Ediyorum… MİT İşe Yaramaz, İlhan Selçuk Faşist, Çatlı Arkadaşımdı... Türkeş Bana Komünist Derdi…
Zaman’dan başka gazetede yazmam… Çok yakında medya savaşı çıkacak… Milliyetçilik ...
Cem Uzan Turktime'a Konuştu: Beni Kesebilirsin, Öldüerbilirsin ama Bana İnananlara İhanet Ettiremezsin!!!
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan Türk Basınında evinin kapılarını ilk ...
 
MENDERES TURKTİME'A KONUŞTU! : “AĞAR, DEMOKRASİNİN YANINDAN BİLE GEÇMEMİŞTİR!”
Sağ siyasetin patent sahibi ve DP’nin biyolojik ve siyasi varisi Aydın ...
BAŞÖRTÜSÜ ÖZ DEĞİL, SEMBOLDÜR!
(TURKTİME-ERSİN TOKGÖZ) 5 bini aşkın üyesi ile Türkiye’nin ...
Emin Çölaşan Turktime'a Konuştu
(ÖZEL-TURKTİME) Türk basının usta kalemi, Hürriyet Gazetesi yazarı Emin ...
 
'Ergenekon'u Soruşturan Savcıya Ölüm Tehdidi
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Ergenekon soruşturmasını yürüten Cumhuriyet ...
Doğalgaza Zam!
Başbakan Erdoğan elekrik ve doğalgaza yapılacak zam konusuna açıklık getirdi. ...
CHP Vakit'in Belgesine İnanmadı
Önder Sav'ın telefon dökümlerine CHP inanmadı. Partinin savunması: "Telekom ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Kasımpaşa
Ferit Şahenk
Chloe Loughnan
Beycan ÜÇKARDEŞ
Elif Erbakan
Binyamin Netanyahu
harç
karadeniz
Samsung Galaxy note 2