E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

CHP Vakit'in Belgesine İnanmadı Telekom AKP'nin İstediğini Yazıyor!

Önder Sav'ın telefon dökümlerine CHP inanmadı. Partinin savunması: "Telekom AKP'nin elinde istediğini yazar" şeklinde. İşte belge ve savunma..

31.05.2008 - 10:26
CHP Vakit in Belgesine İnanmadı

Dinlendiği iddia edilen Önder Sav'ın telefonunu açık unutmuş olabileceği iddiasına inanmayan CHP, Sav'ın telefonunun açık olduğunu gösteren belgeye de güvenmiyor: Telekom hükümetin elinde istediklerini yazabilirler.

CHP yönetimi, Vakit gazetesinin yayınladığı Telekom Ankara İl Müdürlüğü’nden aldığı belgeyi inandırıcı bulmadı. CHP Genel Sekreteri Önder Sav, yakın çevresine, "Bu doküman tatmin edici değil. Telefonu yanlışlıkla açmam söz konusu değil. Telekom hükümetin elinde, istediklerini yazabilirler. Beni zaten dinliyorlardı. Valinin geleceğini biliyorlardı, gelince aradılar ve kılıfını yarattılar" dediği öğrenildi.

Sav, Vakit gazetesinin, Telekom'dan alındığı öne sürülen belgeyi yayınlamasının ardından, Genel Merkeze gelerek, uzun süre parti kurmaylarıyla bir değerlendirme toplantısı yaptı.

Edinilen bilgiye göre, CHP yöneticileri ile birlikte Başbakan Erdoğan’ın basın toplantısını da izleyen Sav, eski iddialarını tekrarlayarak, "Benim Vakit muhabiri ile görüşmediğim açık. Telefonu açmam gibi bir durum da söz konusu değil. Üstelik görüşme sırasında telefonum da birkaç kez çaldı. Açık kalan bir telefon nasıl çalar?" dedi.

Tatmin olmadım

Telekom Ankara İl Müdürlüğünün resmi yazısından da tatmin olmadığı belirtilen Sav, "Telekom hükümetin elinde. İstediklerini yazabilirler. Ama bu işin başka tarafları da var. Savcılık aracılığıyla yapılacak soruşturmayı beklemek gerekir" görüşünü savundu. Sav’ın savcılığa Turkcell’den gelecek resmi telefon görüşme dökümanını da beklediğini ifade etti.

"Arayıp bu olayı kılıf yarattalar"

Teknolojideki son gelişmeleri anımsatan Sav, "Bunlar beni zaten dinliyorlardı. Valinin o gün o saatte bana geleceğini de tespit ettiler. Tam yanıma geldiği sırada da beni aradılar. Bu olaya kılıf yapmak istediler. Teknoloji sayesinde hem beni dinlediler hem de 'bu telefon açık kaldı' diye kılıfını hazırladılar. Telefonum kapalı bile olsa teknoloji sayesinde sanki konuşmuşum gibi gösterebilirler. Hükümet ile Vakit’in iç içe bu işin içinde oldukları nettir" dedi.
Hükümet olayı Vakit'e mal etmeye çalışıyor

CHP Genel Saymanı Mustafa Özyürek ise Başbakan Erdoğan’ın basın toplantısındaki sözlerini şöyle değerlendirdi:

"CHP genel sekreterinin özel konuşmasının Vakit gazetesine yer alması özel hayatın gizliliğinin ihlalidir. Bu çok açık. Başbakan bu konuda bir şey demiyor. Bu konuda ne gibi önlemler aldığını söylemiyor. Sadece CHP ile laf yarıştırıyor, hakaret ediyor. O nedenle Başbakanın konuşmasında yeni bir unsur yok. Önder beyin Vakit muhabiri ile konuşmadığı çok açık. Buradaki konuşmayı hangi yöntemle dinlemişlerse böyle bir senaryo ile olayı başka noktaya çekmeye çalışıyorlar. Olayı hükümetin üstünden alarak Vakit gazetesine mal etmeye çalışıyorlar."

Açık telefon çalar mı?

Özyürek, "Bu cep telefonu ile böyle bir konuşma yapılmadığı kesin. Bu Telekom’un belgesi nasıl düzenleniyor onu da bilemiyoruz. Görüşme sırasında iki defa Önder bey’in telefon çalmış. Açık bir telefon çalmaz ki... Önder bey net hatırlamıyor. Ama çalınca açmış ve kapatmış. Ama Vakit muhabiri ile konuşmadığı çok net. Bu doğrudan Vakitteki bir telefon ile yapılan dinleme değil. Araya birileri girerek, aletler sokularak öbür tarafa irtibat kurulmuş ve servis yapılmış olabilir. Savcılığın ciddi bir inceleme yapıp ortaya çıkarmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Gensorudan vazgeçmiyorlar

Özyürek, Gensorudan vazgeçmelerinin şimdilik söz konusu olmadığını belirterek, "İktidar meclis araştırması vermiş. Onu da değerlendireceğiz, Gensorudan vazgeçtik diye bir şey yok" dedi.


YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Ali Kamacı 25 Mayıs 2008 Pazar 

Mecliste çalışmayı haketmeyen bürokratlar oldukça ne yaparsanız yapın.Dahada kötüleşecek Meclisteki durumlar.İnsanları; çalışanlar ve yöneticiler diye ayıran tek kurum TBMM 'deki bürokrasi zihniyetidir. Meclis çalışanlarına çıkan yemekteki mönüde balık görünüyor.Az sonra bir ses," balık bitttii"diyor.Yarım saat sonra bitti denilen balıklar başka tarafa doğru servis yapılıyor.Balıklar nereden çıktı ? balık varmıydı? " o balıklar müdürlere ayrılmıştı " deniyor.Aha size meclisteki adalet,BBG evi.

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kızılay Başkanı Küçükali Turktime'a Konuştu: Veli Küçük'ün Kızılay’dan İhale Aldığını Sizden Öğrendim!
Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali'den Turktime'a çarpıcı açıklamalar: ...
Türköne Konuşuyor: Eşimle Aram Kötü Olursa, Ak Parti'ye Muhalefet Ediyorum… MİT İşe Yaramaz, İlhan Selçuk Faşist, Çatlı Arkadaşımdı... Türkeş Bana Komünist Derdi…
Zaman’dan başka gazetede yazmam… Çok yakında medya savaşı çıkacak… Milliyetçilik ...
Cem Uzan Turktime'a Konuştu: Beni Kesebilirsin, Öldüerbilirsin ama Bana İnananlara İhanet Ettiremezsin!!!
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan Türk Basınında evinin kapılarını ilk ...
 
MENDERES TURKTİME'A KONUŞTU! : “AĞAR, DEMOKRASİNİN YANINDAN BİLE GEÇMEMİŞTİR!”
Sağ siyasetin patent sahibi ve DP’nin biyolojik ve siyasi varisi Aydın ...
BAŞÖRTÜSÜ ÖZ DEĞİL, SEMBOLDÜR!
(TURKTİME-ERSİN TOKGÖZ) 5 bini aşkın üyesi ile Türkiye’nin ...
Emin Çölaşan Turktime'a Konuştu
(ÖZEL-TURKTİME) Türk basının usta kalemi, Hürriyet Gazetesi yazarı Emin ...
 
KPSS'de Başvurular Başlıyor
Kamu Personeli Seçme Sınavı’na (KPSS) başvurular, 26 Mayıs-27 Haziran 2008 arasında yapılacak.
KAMPANYAMIZA KATILAN ATAKLI VATAN’DAN DA SESLENDİ: TRİLYONLUK ARABA AYIPTIR!
Turktime’ın Meclis Başkanı’nın trilyonluk makam aracını iade etmesi için ...
ÖFKE DİNMİYOR... ALİ BABACAN’A KOLTUK EMANET EDİLEBİLİR AMA ÜLKE EDİLEMEZ!
Başbakan, yasaklanması halinde koltuğuna daha güvenilir bir emanetçi bulamayacağını ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
TÜİK
DEAŞ
Cüneyt Çakır
ygs puan hesaplama
A) Milli Futbol Takımı
Fatih Erbakan
Slaven Bilic
Çanakkale Savaşı
EPDK