E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Polis Töreci MHP'li Vekil'i Arıyor 

Meclis'in bahçesinde "polis döven" MHP'li eski "Töreci Vekil Cemal Enginyurt'u" polis fellik fellik arıyor. Evi basıldı, Amerika'ya kaçtı.

29.05.2008 - 11:45
Polis Töreci MHP li Vekil i Arıyor

10. Cumhurbaşkanı’nın seçiminde Sadi Somuncuoğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylığına karşı çıkarak Somuncuoğlu ve korumalarını darp eden Milliyetçi Hareket Partisi Ordu eski milletvekili Cemal Enginyurt hakkındaki 20 aylık hapis cezası kesinleşti.

Polis Enginyurt’u yakalamak için evine baskın düzenledi. Enginyurt’un Amerika’da olduğu öğrenilirken, Enginyurt’un yakalanması için tüm giriş kapılarına yakalama yazısı yazıldı.

POLİSLERİ DÖVMÜŞTÜ

Kamuoyu tarafından “Töre Kavgası” olarak bilinen olay şöyle meydana gelmişti:

Ahmet Necdet Sezer’in cumhurbaşkanı adayı olduğu dönemde, MHP Aksaray Milletvekili ve Devlet Bakanı Sadi Somuncuoğlu da, partinin izni olmadan cumhurbaşkanı adayı olmak için 25 Nisan 2000 gecesi saat 23:00 dolaylarında Meclise giderek adaylık başvurusunda bulunmak istedi. TBMM Genel Evrak ve Arşiv Müdürlüğü önünde bekleyen dönemin bazı MHP milletvekilleri de, Somuncuoğlu'nu engellemek istedi.

MHP'li bazı milletvekilleri Somuncuoğlu’nu ikna etmeye çalışırken, bazı milletvekilleri de şiddet uyguladı. Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Bakan Somuncuoğlu’na saldırırken, Somuncuoğlu’nun koruma polislerine de tokat attı. Somuncuoğlu ve korumaları olaydan sonra Çankaya Kavaklıdere Karakolu'na giderek, MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, MHP Ankara Milletvekili Şefkat Çetin, MHP Yozgat milletvekili Ahmet Ersoy ve MHP İstanbul Milletvekili Mustafa Verkaya hakkında şikayetçi oldu. Adli Tıp Kurumu'na sevk edilen Somuncuoğlu’nun korumaları Zeki Hıdır 5 gün, Ali Arslan ise 3 gün "iş göremez" raporu aldı.

GÖREV BAŞINDAKİ MEMURA SALDIRIDAN CEZA
Söz konusu vekiller hakkında dava açıldı. Dava sonunda Eski Devlet Bakanı Sadi Somuncuoğlu`nun Cumhurbaşkanlığına aday olmasını engelleme(siyasi hakları kullanmaktan men etme) eyleminden ve görevi başındaki memurlara saldırı-mukavemet suçlarından yargılanan eski MHP milletvekilleri Cemal Enginyurt 20 ay hapis cezasına çarptırıldı ve karar geçen hafta kesinleşti.

EVİNE BASKIN DÜZENLENDİ
Hapis cezasının kesinlemesi üzerine bir polis ekibi, Cemal Enginyurt’u yakalamak için Çankaya’daki evine gitti. Fakat Enginyurt’un evinde olmadığı belirlendi. Sahip olduğu bir şirketin işlerini takip etmek için ABD’ye gittiği öğrenilen Enginyurt’un yakalanması için sınır kapılarına “yakalama” yazısı yazıldı. Enginyurt, tespit edildiği yerde yakalanarak, cezaevine gönderilecek.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kızılay Başkanı Küçükali Turktime'a Konuştu: Veli Küçük'ün Kızılay’dan İhale Aldığını Sizden Öğrendim!
Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali'den Turktime'a çarpıcı açıklamalar: ...
Türköne Konuşuyor: Eşimle Aram Kötü Olursa, Ak Parti'ye Muhalefet Ediyorum… MİT İşe Yaramaz, İlhan Selçuk Faşist, Çatlı Arkadaşımdı... Türkeş Bana Komünist Derdi…
Zaman’dan başka gazetede yazmam… Çok yakında medya savaşı çıkacak… Milliyetçilik ...
Cem Uzan Turktime'a Konuştu: Beni Kesebilirsin, Öldüerbilirsin ama Bana İnananlara İhanet Ettiremezsin!!!
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan Türk Basınında evinin kapılarını ilk ...
 
MENDERES TURKTİME'A KONUŞTU! : “AĞAR, DEMOKRASİNİN YANINDAN BİLE GEÇMEMİŞTİR!”
Sağ siyasetin patent sahibi ve DP’nin biyolojik ve siyasi varisi Aydın ...
BAŞÖRTÜSÜ ÖZ DEĞİL, SEMBOLDÜR!
(TURKTİME-ERSİN TOKGÖZ) 5 bini aşkın üyesi ile Türkiye’nin ...
Emin Çölaşan Turktime'a Konuştu
(ÖZEL-TURKTİME) Türk basının usta kalemi, Hürriyet Gazetesi yazarı Emin ...
 
Veli Küçük'e 2.5 Milyon Dolar
Yurtbank'ı hortumlamaktan cezaevinde bulunan Ali Avni Balkaner'in Ergenekon'un ...
Feth'in 555. Yıldönümü Kutlanıyor
İstanbul'un Fethi'nin 555. yıldönümü kutlamaları bu akşam başlayacak. ...
Üniversitelere 50 Bin Yeni Kontenjan
Bu yıl 42 bin yeni kontenjan artıran YÖK önümüzdeki yıl da 50 bin yeni ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Gaziantepspor
Euroleague
nato
barcelona
CEV Şampiyonlar Ligi
Joachim Löw
DEAŞ
kardeş
burçin terzioğlu