Tezkere çıkardık geçtiğimiz hafta içi… Sınırötesi operasyon için hükümete bir yıllık yetki veren tezkere sonrasında herkes telaşlı, bir tek PKK rahat! Türkiye açıkça “hedefim terör örgütüdür” dese de ABD diken üstünde, AB karalar bağlıyor, Kuzey Irak yönetimi açıklama üstüne açıklama yapıyor, Bağdat’ta görülmemiş bir hareketlilik… Herkes oradan oraya koşturuyor, şimdi ne olacak sorusunun yanıtını arıyor. PKK’ya bakarsan bir tek o rahat. Tezkerenin namlusu ona kilitlenmiş. Ama o rahat. Puşisinin altından kıs kıs gülüyor, çekiyor kahpe tetiğini, çocuklarımızı toprağa düşürüyor.
Bu sabah geldi haber… 13 şehit verdiğimizde tüm Türkiye ayağa kalkmıştı. Şimdi on dört şehit daha verdik. Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nin İran sınırındaki kesiminde PKK'lı bir grup teröristle -yaklaşık 250 kişi- güvenlik güçleri arasındaki dün gece çıkan ve sabah saatlerine kadar devam eden çatışmada -ilk gelen bilgilere göre- 14 asker şehit oldu.
Şimdi ne olacak sorusunun yanıtını Cengiz Çandar’ın dünkü yazısından verelim: “PKK’nın çok can alacak bir terör eylemi, toplumda birikmiş öfke nedeniyle, başta hükümet, Türkiye’nin bütün kurumlarını büyük çaplı bir askeri operasyona mecbur kılabilir. Öyle “nokta” ya da “özel kuvvet operasyonları” falan, kamuoyu öfkesinin dindirilemez boyutlara tırmanmasına yol açabilir” diyor Çandar. İşte bu gece düzenlenen saldırı o terör eylemidir. Türkiye’yi geri dönülmez yola sokacaktır. Bu noktada artık Türkiye’nin eli kolu bağlı. Yapacak bir şey kaldı mı?
Ama ben hala o sorunun yanıtını arıyorum: PKK neden bu kadar rahat? Kendisine yönelik olası operasyonu neden bu kadar istiyor? Alınan tezkereyle Bağdat, Kuzey Irak yönetimi ve Washington ayağa kalkarken, Kandil neden böylesi bir şehvetle istiyor operasyonu?
PKK ya da terör uzmanı değilim. Ancak uzmanların görüşünden yararlanabilirim. Bilgi üniversitesi öğretim üyesi Emre Gönen, PKK’nın “Türk-Kürt savaşı” olarak adlandırabileceği bir hareketlenmeye ihtiyacı olduğunu vurguluyor. Çatışmayı yaygınlaştırmak istiyor PKK. Sedat Laçiner’e göre ise PKK’nın hedefi bölgedeki nispi iyileşme. “Terör örgütünün silahlı kolunun başındaki kara yılanın adamlarına emri var" diyor Laçiner: "Türk askerini Kuzey Irak'a çekeceksiniz ve içlerine ne kadar çekebilirseniz o kadar çekeceksiniz." Anlaşılan PKK son kartını açıyor. Son oyununu büyük oynuyor. Türkiye ise ne yazık ki güvenlik politikasını PKK’nın insafına bırakıyor. Tezkere sonrası gelen bu “davetkar” saldırı sonrasında Kuzey Irak’a girmemek neredeyse imkansız görünüyor. İşte bu yüzden rahat PKK. Puşisinin altında kıs kıs gülüyor, çekiyor kahpe tetiğini, çocuklarımızı toprağa düşürüyor.
Yahya Bostan/İyibilgi
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...