E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

PEGIDA'ya büyük tepki! Avusturya'da yaklaşık 7 bin kişi, İslam ve göçmen karşıtı hareketi protesto etti!

Avusturya'nın başkenti Viyana, Batı'nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar (PEGIDA) taraftarları ile kendilerini Anti-PEGIDAolarak adlandıran grupların eylemlerine sahne oldu.

3.02.2015 - 09:44
PEGIDA ya büyük tepki!

Geniş güvenlik önlemleri altında Museumquartier Meydanı'nda toplanan PEGIDA karşıtı yaklaşık 7 bin kişi, Stefanplatz Meydanı'na yürüdü. "PEGIDA'ya hayır, Mülteciler ve Müslümanlar hoşgeldiniz", "Müslüman karşıtı ırkçılığa hayır" yazılı pankartlar taşıyan gruptakiler, "Irkçılığa ve şiddete hayır" ve "Irkçılar dışarı" sloganları attı.

İslam ve göçmen karşıtı  PEGIDA Avusturya taraftarları da bir yürüyüş düzenlendi. Polis kontrolünde toplanan yaklaşık 300PEGIDA taraftarı, Avusturya bayrakları ve üzerinde "Avrupa'nın İslamlaşmasını durdurun" pankartları taşıdı. Yürüyüşe katılan bazı neo-Nazi ve holiganların, Hitler selamı yaptığı ve polisin müdahale etmediği ileri sürüldü.

"Müslümanlar, Avusturya'nın bir parçasıdır"

PEGIDA karşıtı eyleme katılan Viyana İslam Federasyonu Başkanı Muhammed Turhan, İslam'ın Avusturya'nın 100 yıllık gerçeği olduğunu belirterek, Müslümanların yarım asırdır Avusturya'da yaşadığını belirtti. İslam karşıtlığı ile ortaya çıkan PEGIDA örgütünün Almanya'da yapmış olduğu "fitneyi" Avusturya'ya taşımasını asla kabul etmeyeceklerini ifade eden Turhan, "Bugün hep birlikte büyük bir fotoğrafla PEGIDA'ya verilmesi gereken dersi verdik. Bir kardeşlik inancı içerisinde Avusturya'da bu tür hareketlerin maya tutmayacağını göstermiş olduk. Müslümanlar, Avusturya'nın bir parçasıdır. Bu hakikati yüksek sesle dillendireceğiz" diye konuştu.

PEGIDA karşıtı yürüyüşe Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Avusturya, Avusturya Türk İslam Birliği (ATİB), Viyana İslam Federasyonu, Avusturya İslam Kültür Merkezleri Birliği, Avusturya Türk Federasyonu, Bosna Derneği, Alperenler, Müslüman Koordinasyon Birliği, Bangladeşliler Derneği ve Ehli Beyt Camii ile Sosyalist Dönüşüm, Sosyalist Sol Partisi ve Antifaşist Hareket destek verdi.

"PEGIDA" Berlin'de de protesto edildi

Bu arada, Almanya’nın başkenti Berlin'de de Batı’nın İslamlaşmasına karşı Vatansever Avrupalılar (PEGIDA) hareketinin eylemleri protesto edildi.
Berlin'in tarihi Brandenburg Kapısı'nın önünde toplanan yaklaşık 500 kişilik grup, Başbakanlık binasının önüne kadar ırkçılık ve İslam karşıtlığı aleyhine sloganlar atarak yürüdü.

"İnsan hakları evrenseldir, sadece Avrupa için değildir", "Irkçılığı durdurun, insan haklarını koruyun" ve "Irkçılıkla her seviyede savaşacağız" yazılı dövizler taşıyan göstericilere, Sol Parti (die Linke) ve Yeşiller Partisi (die Grüne) üyeleri de destek verdi.

Yürüyüş esnasında göstericiler 8'i Türk 10 kişiyi öldürmekle suçlanan Nasyonal Sosyalist Terör (NSU) örgütü aleyhine sloganlar atarak, hayatlarını kaybeden 10 kişinin isimlerini anons etti. Göstericiler anons sırasında, hep birlikte "Onlar da insandı" diye seslendi.

Diğer taraftan Berlin’de, PEGIDA’nın uzantısı BAERGIDA grubu yaklaşık 100 kişiyle merkez tren istasyonun yanındaki meydanda gösteri düzenledi.

Alman bayrakları ile "Gülmek helal" ve "İslam ve şiddete dur diyoruz" yazılı dövizler taşıyan grup, "Halk biziz" sloganı attı.

Tren garından çıkan bir grup düdük ve ıslık çalarak BAERGIDA grubunun eylemini protesto etti. Polis iki grup arasında güvenlik önlemi aldı.

aa

ETİKETLER:
PEGIDA , Avusturya , Viyana , Almanya , Berlin
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yunanistan Başbakanı Çipras:
Yunanistan Başbakanı Çipras, Kıbrıs'ta "İki bölgeli, iki toplumlu federal ...
Ukrayna Savunma Bakanlığı önünde eylem!
Ukrayna'nın doğusundaki ayrılıkçılara karşı operasyonlara gönüllü olarak ...
Yüzünün kırışmaması için 40 yıldır gülmüyor!
Tess Christian “En çok düğünümde güldüm ama içimden güldüm” dedi.
 
Mısır'da 183 sanığa idam!
Mısır'da darbe yönetiminin mahkemesi, "Kirdase katliamı" olarak bilinen ...
Macaristan'da hükümet karşıtı protestolar sürüyor!
Macaristan'da aylardır devam eden hükümet karşıtı gösteriler, Almanya ...
Nami, 'Kıbrıs' sorununu değerlendirdi:
KKTC Dışişleri Bakanı Nami, Kıbrıs meselesinin çözümü için müzakere masasına ...
 
Yemen'deki istişare görüşmeleri askıya alındı!
Yemen'deki Ortak Buluşma Koalisyonu, ülkedeki siyasi oluşumlar ve Husi ...
Suriye ordusu Halep'i varil bombasıyla vurdu!
Suriye ordusunca Halep'te muhaliflerin denetimindeki Ma'adi bölgesine ...
Tunus'ta yeni kabine Cumhurbaşkanı'na sunuldu!
Tunus'ta hükümeti kurmakla görevlendirilen El-Habib es-Sıyd'ın, yeni kabineyi ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
ÖSYM
MHP
Ayşe Ersöz
Mesut Bakkal
Kocan Kadar Konuş
Zlatan Ibrahimoviç
survivor
Sayıştay
karadeniz