E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

ÖSYM sınav sorularının çalınmasına ilişkin yeni dava 

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) yaptığı sınavların sorularının ele geçirilerek dağıtmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, 6'sı eski ÖSYM çalışanı 10 kişi hakkında dava açıldı.

16.02.2018 - 21:56
ÖSYM sınav sorularının çalınmasına ilişkin yeni dava


Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosunda görevli Cumhuriyet Savıcısı Hakan Tural tarafından hazırlanan iddianamede, sınav sorularının çalınmasını ÖSYM Soru Hazırlama ve Geliştirme Başkanlığına sızan örgüt üyelerinin sağladığı belirlendi.Kurumda çalışmayan bilgisayar mühendisi bir FETÖ üyesi tarafından bir yazılım geliştirildiği kaydedilen iddianamede, ilgili kurumdaki görevli FETÖ üyesi vasıtasıyla soruların hazırlandığı bilgisayara da bir yardımcı program yükledikleri ifade edildi.

İDDİANAMEDEN: SIR CİHAZINA YÜKLENEN SORULARIN KOPYASI ALINDI

Bu programın, basım işlemi için matbaaya götürülmek üzere 'SIR' cihazına yüklenen soruların bir kopyasını sistem üzerinde usulsüz olarak tutulmasını sağladığı anlatılan iddianamede, usulsüz olarak sistemde kalan sınav sorularının ÖSYM'de görevli örgüt üyeleri tarafından sanal sunucudan alınarak FETÖ mensuplarına verilmek üzere örgüt yöneticisi olan şüpheliye götürüldüğü ve soruların FETÖ üyelerine dağıtımının sağlandığı aktarıldı.

Soruşturma kapsamında 6'sı eski ÖSYM çalışanı olan 10 şüpheli hakkında, 'silahlı terör örgütü kurma ve yönetme', 'silahlı terör örgütüne üye olma', 'ÖSYM kanununa muhalefet', 'bilişim sistemine hukuka aykırı müdahale suretiyle haksız çıkar sağlama' ve 'kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık' suçlarından cezalandırılmaları talep edildi.

SORUŞTURMA GEÇMİŞİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Ender Coşkun, soruşturma savcısı olarak görev yaptığı dönemde Bakanlar Kurulu kararıyla ÖSYM'nin kozmik odası olarak bilinen Soru Hazırlama ve Geliştirme Başkanlığında incelemelerde bulunmuştu. ÖSYM'nin son yıllarda yaptığı sınavlara ilişkin incelemeler yapan Coşkun'un başsavcıvekili olarak görevlendirilmesinden sonra soruşturma savcı Hakan Tural'a devredilmişti. Soruşturmayı tamamlayan Tural, sınav sorularının sızdırılmasında yer aldığı iddiasıyla 10 şüpheli hakkında dava açtı.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
YSK Başkanı Ali EM Turktime'a Konuştu
28 Ocak 2010 tarihinde Yüksek Seçim Kurulu Başkanı (YSK) olan Ali Em geçen ...
A.Ü. Z.F. Dekanı Çolak Turktime'a Konuştu TV'lerdeki Bal Reklamları Hayvansız Mandıralarda Kaşar Üretmeye Benziyor!
Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Çolak Turktime’ı ...
Tayyar: Muhafazakâr Değilim… Ahmet Hakan Oynak… Gül Denge, Erdoğan Gönül Adamı!
Ergenekon’da ağababalar dışarıda, soruşturma zenciler üzerinden yürütülüyor… ...
 
General Dostum Turktime’a Konuştu: Taliban Güçlendi Ama Onları Ben Yok Ederim!
Hamid Karzai ile ittifak kurup seçimlere girmek için Afganistan’a dönen ...
E.Albay Türemen: Karadayı Darbe Konseptine Uymayan Subayları Ankara’dan Uzaklaştırdı!
Karadayı darbe hazırlığı için subayları nasıl fişledi? Darbe konusunda ...
Büyük Yangından Önceki Son Röportajı Turktime Yaptı… Özbey: İstanbul Kötü Yönetiliyor!
Birkaç gün önce yanarak kül olan Avrupa’nın en büyük gösteri merkezi İstanbul ...
 
Adnan Oktar Turktime’a Konuştu: Said-İ Nursi'yi Atatürk Konusunda Yanılttılar!
Evrim teorisine karşı onlarca eseri, şatafatlı hayatı ve ilginç çıkışlarıyla ...
Erhan Göksel: Teslim Bayrağı Çeken Büyükanıt Divan-ı Harp’te Yargılanmalı!
Sınır ötesi harekat yapıldığı zaman aslında sanıldığı gibi bir harekat ...
Fatih Karaca: Tuncay Özkan Grubun’dan Kimseyi İşten Atmadık, Kendileri Ayrıldı...
Aralarında Kanaltürk ve Bugün Gazetesi'nin de bulunduğu Koza-İpek Medya ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Gençlerbirliği
hamza hamzaoğlu
yangın
moskova
MERSİN
IŞİD
konuk oyuncu
ygs soru ve cevapları
ismail kartal