Eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, Ergenekon soruşturması kapsamında yaşanan gelişmelerden dolayı üzgün olduğunu söyledi, ''Resmi bir aktörün, geç olmadan, ortaya çıkıp ortalığa çekidüzen vermesi lazım'' dedi.
Milliyet gazetesinden Fikret Bila'ya konuşan Özkök, "Sn zamanlarda ülkemizde cereyan etmekte olan olaylar halkta büyük bir endişe yaratmıştır. Kurumlar arası tesanüdü kimin sağlayacağı Aayasa'da açıkça belirlenmiştir" diye konuştu.
Özkök'ün bu ifadeyle Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü kastettiği tahmin ediliyor.
Zira, Anayasa'nın 104'üncü maddesinde, Cumhurbaşkanı'nın görev ve yetkilerine ilişkin şu ifade yer alıyor:
"Cumhurbaşkanı Devletin başıdır. Bu sıfatla Türkiye Cumhuriyetini ve Türk Milletinin birliğini temsil eder; Anayasanın uygulanmasını, Devlet organlarının düzenli ve uyumlu çalışmasını gözetir."
Eski Genelkurmay Başkanı Özkök, açıklamalarında özveri çağrısında da bulundu; "İhtiraslar bir kenara bırakılarak kötü gidiş özveriyle düzeltilmelidir. Halkın acı çekmemesi için verilecek tavizler koltuklarımızdan çok daha değerlidir" dedi.