E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

ÖĞRETMENLER ALANLARA ÇIKIYOR 

Ek ders ücretinin kaldırılmasına öğretmenler tepkili.

8.12.2007 - 17:03
ÖĞRETMENLER ALANLARA ÇIKIYOR

Eğitim-Sen, Kurban Bayramı’nda ek ders ücretlerinin kesilmesi nedeniyle 18 Aralık Salı günü, öğretmenlerin “tüm imkanlarını kullanarak alanlara çıkıp, yürüyüş ve basın açıklaması” yapma kararı aldı.

Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, 18 Aralık’ta, Kurban Bayramı tatilinin hafta içine denk gelmesi nedeniyle, ek ders ücretlerinin tam gün kesilmesini, alanlarda protesto edeceklerini söyledi.
Dinçer, düzenlediği basın toplantısında, Bakanlık düzeyinde yaptıkları görüşmelerde bu mağduriyetin giderilmesini istediklerini ancak sorunun çözümü için herhangi bir gelişme olmaması nedeniyle Türkiye çapında eylem kararı aldıklarını kaydetti.

Dinçer, "18 Aralık günü, bu haksız uygulamaya karşı tüm öğretmenler, her türlü olanakları kullanarak alanlara çıkıp, yürüyüş ve basın açıklamaları ile ek ders ücretlerindeki mağduriyetin giderilmesini isteyeceklerdir” diye konuştu.

DİNÇER: “DEVLET EĞİTİMİ GÖZDEN ÇIKARDI”

Alaaddin Dinçer, yarın TBMM Genel Kurul’unda görüşülecek olan “2008 Yılı Eğitim Bütçesi” ile ilgili değerlendirmelerde de bulundu.

Dinçer, 2008 yılında Milli Eğitim Bakanlığı’na ayrılan miktarın sadece zorunlu ihtiyaçları karşıladığını belirterek, “2008 eğitim bütçesi eğitimin niteliğini yükseltmek adına umut vermemektedir. MEB’e bütçeden ayrılan pay, devletin artık kamusal eğitimi gözden çıkardığını gösteriyor” dedi.

Dinçer, GSMH’den eğitime ayrılan payın, 2008’de bir önceki yıla göre azaldığını belirtti. 2007 yılında eğitime 21.3 milyar YTL ayrılırken bu yıl 22.9 milyar YTL olarak belirlendiğini söyleyen Dinçer, böylece eğitime ayrılan bütçenin GSMH’ya oranının yüzde 3.33’den 3.1’e gerilediğini ifade etti.

MEB bütçesinin yüzde 67’sinin personel giderleri için ayrıldığını belirten Dinçer, personel giderlerinin artıyor gibi görünse de milli gelir içindeki payının düşürülmesinin hedeflendiğini savundu.
Öngörülen bütçenin sadece zorunlu harcamaları karşılayacağını ve eğitim sisteminin yine sorunlarla baş başa bırakılacağını kaydeden Dinçer, “MEB’e bütçeden ayrılan pay, devletin artık kamusal eğitimi gözden çıkardığını gösteriyor” dedi.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türköne Konuşuyor: Eşimle Aram Kötü Olursa, Ak Parti'ye Muhalefet Ediyorum… MİT İşe Yaramaz, İlhan Selçuk Faşist, Çatlı Arkadaşımdı... Türkeş Bana Komünist Derdi…
Zaman’dan başka gazetede yazmam… Çok yakında medya savaşı çıkacak… Milliyetçilik ...
Cem Uzan Turktime'a Konuştu: Beni Kesebilirsin, Öldüerbilirsin ama Bana İnananlara İhanet Ettiremezsin!!!
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan Türk Basınında evinin kapılarını ilk ...
MENDERES TURKTİME'A KONUŞTU! : “AĞAR, DEMOKRASİNİN YANINDAN BİLE GEÇMEMİŞTİR!”
Sağ siyasetin patent sahibi ve DP’nin biyolojik ve siyasi varisi Aydın ...
 
BAŞÖRTÜSÜ ÖZ DEĞİL, SEMBOLDÜR!
(TURKTİME-ERSİN TOKGÖZ) 5 bini aşkın üyesi ile Türkiye’nin ...
Emin Çölaşan Turktime'a Konuştu
(ÖZEL-TURKTİME) Türk basının usta kalemi, Hürriyet Gazetesi yazarı Emin ...
ASELSAN'DAN YENİ SİLAH!
Türk askerlerine teröristlerin yerini daha kolay bulması için termal silah ...
 
ABD SKORSKY'LERİ TÜRKİYE SINIRINDA
ABD helikopterleri sınırımızda alçak uçuş yaptı 20 dakika boyunca Skorsky'ler havada zikzak çizdi.
AB-AFRİKA ZİRVESİ'NDE 1. OTURUM BİTTİ
2. AB-Afrika Zirvesi'nin birinci oturumu sona erdi.
NATO OPERASYONUNDA 2'Sİ ÇOCUK 15 KİŞİ ÖLDÜ
NATO ve Afgan güçlerinin bir kasabaya düzenlediği operasyonda 15 kişinin öldüğü bildirildi
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
sınav stresi
Çankaya
İlker İnanoğlu
ütopya
Okan Buruk
yargıtay
zonguldak maden
Akhisar Belediyespor
serdar ortaç twitter