BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu Fatih Üniversitesi Politika Kulübü tarafından organize edilen "100. Yılında Osmanlı Topraklarında Meşrutiyet" konulu konferansa katıldı. Yazıcıoğlu konferans öncesi gündeme ilişkin soruları cevapladı.
Ergenekon davasının adeta bir dönemin hesaplaşmasına dönüştüğünü vurgulayan Yazıcıoğlu, "Bu hesaplaşma bir intikam alma duygusu içinde değil gerçeklerin ortaya çıkarılması ve yasa dışılığını deşifre edilmesi ve bu yasa dışılık içinde rol almış olanların topluma sunulabilmesi bir devrin kapanmasını sağlayacaktır. İtalya'da da benzeri süreçler olmuştur. Ondan sonra İtalya rahatlamıştır." dedi.
"VELİ KÜÇÜK BİR DÖNEMİN KARGAŞASINI İFŞA ETTİ"
Dünkü duruşmada Küçük'ün ajandası ile ilgili soruları "Genelkurmay Başkanlığı'nın gizlilik kararı var" gerekçesiyle cevaplandırmamasının sorulması üzerine Yazıcıoğlu, "Bunun böyle bir davadan çıkarılması söz konusu olamaz. Gizli duruşma vasıtasıyla devletin gizliliğini göz önüne alınarak değerlendirilir. Eğer görev anında yapılmış bir şeyse bunu ayırabilecek kadar hâkimlerimizin ferasetli olduğunu düşünüyorum. Biz 'Hiç devletin gizli şeyleri olmaz. Herkesin bilmesi gerekir' diyemeyiz. Varsa böyle bir durum devlet gizliliği içinde ele alınır. Devlete ait gibi görünen ama devlet dışı suç unsuru söz konusuysa bunların ayrılmasını sağlayacak mahkeme ortamı gayet tabi gizli duruşmalarla sağlanabilir." ifadelerini kullandı.
CİHAN
|
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...