Çin’in doğusunda bulunan Cıciang eyaletinde geçen cumartesi meydana gelen hızlı tren kazasında, raydan çıkıp köprüden uçan vagonlardaki 43 kişi ölmüş, 200’den fazla kişi de yaralanmıştı. Arama kurtarma görevlileri dün enkazı kaldırma çalışmaları yürüttüğü sırada, vagonun içine sıkışmış 2.5 yaşında yaralı bir kız çocuğunu tesadüf eseri kurtardı. Enkazdan 21 saat sonra mucize eseri kurtarılan Şiang Veyye isimli çocuk hemen hastaneye kaldırıldı.
Bacağı kesilebilir
30 metre yükseklikten düşen trende metal yığınlarının arasına sıkışan küçük çocuk ameliyata alındı. Doktorlar küçük kızın durumunun istikrarlı olduğunu, ancak sol bacağının kesilebileceğini ifade etti. Şiang’ta bulunan çocuk hastanesi yoğun bakım ünitesi başkanı Dr. Pan Guoquan, “Bacak kangren olmuş. Ameliyatla kan dolaşımını yeniden sağlamaya çalıştık. Bacağı kurtarmaya çalışıyoruz” dedi. 300 MİLYAR DOLAR ÇÖPE Mİ?
Yılda 1.4 milyar kişinin trenle seyahat ettiği Çin’de Komünist Parti yönetimi, 2008 yılında 300 milyar dolarlık hızlı tren projesini başlattı. Bu kapsamda 13 bin kilometre yeni tren rayları döşendi. Çin teknolojisiyle iki yıl içinde saatteki hızı 350 kilometreyi bulan CRH380 adlı hızlı trenler geliştirildi. 2010 yılında hizmete giren hızlı trenler son yaşanan facia sonrasında kamuoyu tarafından ciddi şekilde eleştirilmeye başlandı. Hükümet her ne kadar bu trenlerin güvenli olduğunu vurgulasa da yüz milyonlarca kişi can korkusunda hızlı trenleri tercih etmiyor.
VATAN
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...