Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak'ın "Rabia, devrimin sembolü" adı altında milyonluk gösteri çağrısına karşılık veren çok sayıda kişi çeşitli kentlerde sokaklara indi.
Darbe yanlıları ve karşıtları arasında arbedenin yaşandığı molotofkokteyli, bıçak, kesici aletler, saçmalı tüfek ve sopa kullanıldığı belirtilen gösterilere güvenlik güçleri müdahale etti.
Görgü tanıklarının ifadesine göre, El-Minya kentinde göstericilerle güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Olay sırasında evinin balkonunda bulunan bir çocuk tüfekle açılan ateş sonucu hayatını kaybetti.
Dimyat'ta ise darbe karşıtlarının gösterilerine engel olmaya çalışan bir kişi uğradığı bıçaklı saldırı sonucu yaşamını yitirdi.
Darbe karşıtı Ulusal İttifak, Rabiatul Adeviyye ve En-Nahda meydanlarındaki gösterilere müdahale edilmesinin 6'ncı ayı münasebetiyle ülke genelinde gösteri çağrısında bulunmuştu.
aa
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...