E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

MALATYA DAVASINDA TORBA SKANDALI 

Malatya'da 3 kişinin öldürüldüğü yayınevi katliamında 5 sanığa ait 46 parça kanlı giysinin, Ankara Polis Kriminal Laboratuarı'na aynı torba içinde gönderildiği ortaya çıktı.Uzmanlar:Deliller karartıldı

19.12.2007 - 02:51
MALATYA DAVASINDA TORBA SKANDALI

Malatya'da 18 Nisan 2007 tarihinde meydana gelen ve 3 kişinin ölümüyle sonuçlanan yayınevi baskınıyla ilgili yürütülen soruşturmada yeni bir skandal daha ortaya çıktı. 5 sanığın delil olarak el konulan kıyafetlerinin aynı torbaya konularak Ankara Kriminal Polis Laboratuarı'na gönderildiği belirlendi. Olayla ilgili soruşturmayı yürüten Malatya polisi, Zirve Yayınevi'ndeki katliama katıldıkları iddia edilen sanıklar Emre G, Hamit Ç, Abuzer Y, Cuma Ö. ve Salih G'nin olay sırasında üzerlerinde bulunan kıyafetlerini, Ankara Kriminal Polis Laboratuarı'na gönderdi. Fakat laboratuardan gelen yanıt, yeni bir skandalı ortaya çıkardı.

Cinayeti aydınlatacak en önemli deliller arasında gösterilen 5 sanığa ait 46 parça kanlı giysi, aynı torba içinde laboratuvara gönderildi. Giysilerdeki kan lekelerinin birbirine karıştığı, kan örneklerinden kimin kimi bıçakladığının anlaşılamaz hale geldiği öne sürüldü. Böylece soruşturmayı aydınlatacak en önemli delillerden birinin daha yok olduğu iddia edildi.

POLİSİN EĞİTİMSİZLİĞİNDEN

Adli Tıp Enstitüsü eski Başkanı Prof. Dr. Sevil Atasoy, kıyafetlerin aynı torbaya konmasının, Olay Yeri İnceleme ekibinin eğitimsizliğinden ve bilgisizliğinden kaynaklandığını söyledi. Atasoy, sadece cinayete karışan 5 sanığın elbiselerinin aynı torbaya konulmasıyla değil, tek bir sanığa ait farklı eşya ya da giysilerin aynı yere konmasının bile delilin geçersiz sayılmasına neden olacağını belirtti. Atasoy, “Bu tür durumlarda kan örneklerinden sonuç alınamaz. Böyle yapıp Adli Tıp'a gönderirseniz, birinin kanı diğeriyle karışacağı için delil kullanılamaz hale gelir. Bırakın kanı, saç telinin bile başka elbiseye geçmesi delili geçersiz kılar” dedi.

Adli Tıp'ın, birbirine karıştırılmış giysi ya da parçalarla dolu torbaları “Delil Teslim Alma Yönetmeliği” uyarınca açtığını anlatan Atasoy, “İşlem sırasında çok sayıda yetkili orada bulunur. Zira o torbadan uyuşturucu da dâhil birçok şey çıkabilir. Torba açıldıktan sonra eğer, böyle ters bir durum söz konusu ise inceleme yapma ya da gelen eşyaları geri verme yetkisi Adli Tıp'tadır. Ancak genellikle bu durumlarda, delil vasfı yitirildiği için inceleme yapılmadan geri verilir” diye konuştu.

'Delil karartma' sayılmalı

5 sanığın 46 parça elbisesinin aynı torbaya konmasını hukukçular, 'delil karatma' olarak sayılabileceği görüşünde. Çünkü elbiselerdeki kandan kimin cinayete karıştığı ve kimi öldürdüğünü ayırt etmek imkansız hale geldi. Malatya'da 18 Nisan 2007 tarihinde Hristiyanlık ile ilgili kitaplar çıkaran Zirve Yayınevi öğle saatlerinde basılmış, Necati Aydın (35), Uğur Yüksel (32) ve Alman vatandaşı Tilnmann Ekkarth Geske (46) boğazları bıçakla kesilerek öldürülmüştü. Tilnmann Geske ile Necati Aydın olay yerinde can vermiş, ağır yaralanan Uğur Yüksel ise kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti. Olayla ilgili Emre G, Abuzer Y, Hamit Ç, Cuma Ö ve Salih G. gözaltına alınmıştı. Olayın zanlısı Emre G, sağlık kontrolü çıkışında "Allah Türk'ü korusun" diye bağırmıştı.

Yeni Şafak

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türköne Konuşuyor: Eşimle Aram Kötü Olursa, Ak Parti'ye Muhalefet Ediyorum… MİT İşe Yaramaz, İlhan Selçuk Faşist, Çatlı Arkadaşımdı... Türkeş Bana Komünist Derdi…
Zaman’dan başka gazetede yazmam… Çok yakında medya savaşı çıkacak… Milliyetçilik ...
Cem Uzan Turktime'a Konuştu: Beni Kesebilirsin, Öldüerbilirsin ama Bana İnananlara İhanet Ettiremezsin!!!
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan Türk Basınında evinin kapılarını ilk ...
MENDERES TURKTİME'A KONUŞTU! : “AĞAR, DEMOKRASİNİN YANINDAN BİLE GEÇMEMİŞTİR!”
Sağ siyasetin patent sahibi ve DP’nin biyolojik ve siyasi varisi Aydın ...
 
BAŞÖRTÜSÜ ÖZ DEĞİL, SEMBOLDÜR!
(TURKTİME-ERSİN TOKGÖZ) 5 bini aşkın üyesi ile Türkiye’nin ...
Emin Çölaşan Turktime'a Konuştu
(ÖZEL-TURKTİME) Türk basının usta kalemi, Hürriyet Gazetesi yazarı Emin ...
BEKİR COŞKUN OPERASYONLA DALGA GEÇTİI: İSABET TAMAM, HEDEF SAĞLAM!
"AKP iktidarının ABD ile el ele verip; hem vuranın, hem vurulanın "çok ...
 
KANDİL'DE TAŞ ÜSTÜNDE TAŞ KALMADI
Bombaladığımız PKK kamplarından geriye beton yığınları kaldı.
TÜRK HALKI AB'YE GÜVENMİYOR
Prof. Dr. Faruk Şen, yüzünü Batıya çevirmiş Türk toplumu Avrupa Birliği ...
NEÇİRVAN BARZANİ'DEN ABD'YE ÇAĞRI
Neçirvan Barzani, "ABD'yi sorumlu davranmaya ve Irak hava sahasını korumaya çağırıyoruz" dedi.
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Gençlerbirliği
İsveç
Mehmet Şimşek
emrah yılmaz
Devlet Bahçeli
madenci
pkk
Barack Obama
Edward Snowden