BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun Suriyeli sığınmacıların Macaristan ve Sırbistan'da gördükleri muamelenin kabul edilemez olduğunu söyledi.
Suriye'de savaştan kaçan sivillere, sığınma taleplerinin kabulü de dahil her türlü desteğin verilmesi gerektiğini kaydeden BM Genel Sekreteri Ban, "Kendinizi onların yerine koyun" dedi.
Macaristan ise tepkilere anlam veremediğini belirtti. Aşırı sağcı hükümet Avrupa Birliği'nin sığınmacı politikasının çöktüğünü ve Hırvatistan ile Romanya sınırılarına da tel çekmeyi planladıklarını kaydetti.
Macaristan'ın sınırı kapatması üzerine binlerce kişi Hırvatistan'a yöneldi. Dünden bu yana 5 binden fazla sığınmacının Hırvatistan'a girdiği belirtiliyor.
Macaristan sığınmacı akınının önünü kesmek için Sırbistan sınırında sert müdahalede bulundu.
ntv
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...