E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Limon ve su mucizesi ile kilolara veda 

Limonlu suyu sabahları aç karnına içtiğinizde vücudunuzda nasıl değişiklikler meydana geliyor? Limonlu su içmek zayıflatır mı? Limonlu su nasıl hazırlanır? Limonlu suyun faydalarını, zararlarını ayrıntılı olarak inceledik ve haberimizde sizler için derledik.

29.01.2020 - 12:24
Limon ve su mucizesi ile kilolara veda

Limonlu su içmek şu sıralar çok popüler. Fakat bu kadar revaçta olması sadece kilo verdirdiği yönündeki açıklamalar nedeniyle. Fakat limon bir ezca deposu gibidir. Zengin C vitamini içeriği ve antioksidan olması ile bağışıklık sistemini güçlendirmesi ile limon, soğuk algınlıklarında ilk başvurulan çaredir. Bununla birlikte limonlu suyun faydaları da bir o kadar çoktur. Sindirim sistemi, ağız kokusu, antistres olması, alkali bir gıda olması başlıcalarıdır. İşte limonlu suyun faydaları...

LİMONLU SUYUN FAYDALARI
Sabahları güne limonlu su içmeyi alışkanlık edindiğiniz zaman kendinizdeki değişikliği gözlemleyecek ve deneyimleyecekseniz. Eğer ki kilo vermek istiyor veya kilo almak istemiyorsanız limonlu suyun bu faydasından yararlanabilirsiniz. Limonlu suyu içmeye başlamakla daha zinde, daha enerjik olacak ve soğuk algınlıklarına karşı doğal bir koruma sağlayacaksınız. Şimdi madde madde limonlu suyun faydalarını inceleyelim.

Limonlu su sindirim sistemini korur. Sindirim sistemine dair sorunlarınız var ise her sabah limonlu suyu içmeniz faydanıza olacaktır. Limonlu su ile mide asidiniz takviye edilmiş olacak, böylece başta hazımsızlık olmak üzere birçok konuda sizi rahatlatacaktır. Ayrıca ishale de iyi gelen limonlu su, lifli yapısı ile sindirimi düzenler.

Limonlu su içmek karaciğere faydalıdır. Limonlu su içmenin karaciğerdeki sindirim enzimlerini harekete geçirmesine yardımcı olması nedeniyle sağlıklı bir karaciğer için limonlu suyu tüketmek gerekiyor.

Limonlu su kilo vermenize yardımcı olur. Mide asitlik oranını düzenleyen limonlu suyun içilmesi zayıflamaya yardımcı olur. Çünkü mide asidi yüksek olan kişiler, sürekli açlık hisseder ve yeme ihtiyacı duyar. Bu nedenle limonlu su içmek bu durumda faydasını gösterir ve ayrıca içerisinde bulunan pektin lifi ile acıkmayı önler. Uzmanların görüşüne göre limonlu su içmenin günlük fazladan bir 100 kalori yakmanızı sağlar.

Limonlu su hastalıklardan koruru. Güçlü bir antibakteriyel olan limonlu su içmek grip, soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklara iyi gelir. Her sabah içmeniz takdirinde bu hastalıklardan korunmuş olursunuz. Limonun güçlü bir antioksidan olması nedeniyle limonlu su, sizi enfeksiyonlardan korumuş olur.

limonlu su içmek cildinize iyi gelecektir. Yarım limonu suyunuza sıkınca, 6 kalori karşılığında hücre hasarına karşı korunmanız ve yaraların iyileşmesi için gereken günlük C vitamini ihtiyacınızın altıda birini almış olacaksınız. Bu şekilde sağlanan C vitamini derinin elastikiyetini korur. Böylece çizgi oluşumlarını ve sivilcelenmeleri önler.

limonlu su kalp sağlığını korur. Potasyum, kalp ve damar sağlığı için gerekli olan minerallerden biridir. Ve limon potasyum açısından zengin olması nedeniyle kalp sağlığını koruyan limon, tansiyonun dengelenmesine de yardımcı olur. Limonda bulunan antioksidanların, kalp-damar rahatsızlıklarını önlediği de söylenir. Potasyum, sinir ve kas iletişimi ile besinlerin ve atıkların taşınması için gereklidir. Potasyum, tuzun kan basıncı üzerindeki etkisinin bir kısmını giderir.

Limonlu su böbrek taşı oluşumunu önler. Böbrek taşı oluşumu, idrarda bulunan sitrat eksikliği ile oluşur. Limonda bulunan sitrik asit ile vücutta yeni kalsiyum taşlarının oluşması ihtimalini azaltır. Limonlu su içmek ise vücudun susuz kalmasını önleyerek bu taşların oluşumunu engellemiş olur.

Limonlu su içmek diş sağlığını korur ve ağız kokusunu önler. Ağız kokusunun bakterilerden kaynaklandığı düşünülürse antibakteriyel olan limonlu su içmek bu bakterilerin oluşumunu önler. Böylece hem dişler korunmuş hem de ağız kokusu önlenmiş olur. Limon, diş eti ve diş minesi için oldukça kuvvetli asitler içerdiğinden limon suyu içmek komple bir ağız bakımı sağlar.

Limonlu su göz sağlığı için de faydalıdır. Limon içinde bulunan C vitamini ve antioksidanlar, katarakt ve maküler dejenerasyona karşı koruyucu bir etki oluşturur. Bu özelliği ile limonlu su içmek, gözlere havucun verdiği faydayı sağlar.

Limonlu su içmek stresi önler. Içeriğinde yüksek oranda potasyum minerali içeren limon, daha bir uyku sağlar. İyi bir uyku ise stresin önüne geçer. Tansiyonu normal seviyede tutan limonlu su, zihinsel gelişime de katkı sağlar. Ayrıca, limon kokusunun stres seviyesini düşürdüğü gösterilmiştir.

Limonlu su yüksek kan basıncını düşürür. K vitamini, yüksek kan basıncını, baş dönmesini ve mide bulantısını azaltmaya yarar. Bu vitamin ise limonda dolasıyla limonlu suda bolca miktarda bulunmaktadır. Bu sayede limonlu su içmek tansiyonun dengelenmesine yardımcı olur.

Limonlu su içmek gün boyu enerjik hissettirir. Sabahları ayılmak ve enerji için içtiğimiz kahve, bir süreye kadar o enerjiyi sağlar. Fakat kahve yerine içilen limonlu su, hiçbir olumsuz yan etkisi olmadan ruh halinizi yükseltir ve sizi enerjik hissettirir.

Limonun içinde bulunan potasyum, kalsiyum ve magnezyum gibi elektrolitler ile vücudu elektroliz eder. Böylece limonlu su içmek vücudun susuz kalmasını önlemiş olur.

Limonlu su içmek eklem ve kas ağrılarına iyi gelir. Limonlu su, eklemlerde ağrıya neden olan ürik asidin seyreltilmesini sağlar.

Limonlu su içmek solunum yolu enfeksiyonlarına, boğaz ağrısına ve bademciklerin şişmesine engel olur.

Limonlu su içmek vücudun pH seviyesini artırır. pH değerini yüksek olması ise hastalıklara karşı savaşma ihtimalinizi artırır.

Limonlu su içmek hamileler ve bebek gelişimi içinde önemlidir. İçinde bulunan C vitamini ile bebek gelişimini destekleyen limonlu su, potasyum sayesinde beyin ve sinir sistemine iyi gelir.

Limonlu su içmek kansere karşı direnç sağlar. Limon, alkali bir besindir. Kanser ise alkali ortamda ilerleyemez. Bu nedenle limonlu su içmek alkali bir ortam oluşturacağından kanserin ilerlemesini önlemiş olur.


LİMONLU SUYUN ZARARI VAR MIDIR?
Limonlu su için de azı karar çoğu zarar diyebiliriz. Çok fazla limonlu su içmek idrar söktürücü özelliği ile vücudun su kaybına neden olur. Fazla tüketimi ile midede asit artması reflüye sebep olabilir. Aynı şekilde dişlerde hassasiyetin artmasına da neden olabilir. Bu yüzden limonlu su fazla tüketmemek gerekir.

LİMONLU SUYUN HAZIRLANIŞI
Peki limonlu suyu nasıl hazırlamamız gerekiyor? Öncelikle sabah aç karnına içeceğimiz için suyun ne sıcak ne de soğuk olması gerekiyor. Gün içerisinde içeceğiniz limonlu su sıcak veya soğuk olabilir. Limonlu su için yarım limon suyunu bir bardağa ılık su ekleyerek yapabilirsiniz.

Limonlu su için bir başka tarif ise şöyle; iki adet limon rendelenir. Rendelenmiş limonları ayrı bir kaba sıktıktan sonra ince ince doğrayın. Daha sonra limon suyunu, dilimlenmiş limonları ve rendelenmiş limon kabuklarını bir kapta karıştırın. Son olarak bu karışımın üzerine yarım litre ılık su ilave edin. Limonlu suyunuz hazır. Limonlu suyunuza bal karıştırarak içebilirsiniz. Hem daha güzel bir tat elde edilmiş olur hem de balın da faydalarından yararlanılmış olur.

Sabahları kahve içme alışkanlığını var ise o zaman bunu limonlu olarak denemenizi tavsiye ederiz. Sabah kahvenize ekleyeceğiniz birkaç damla limon suyu ile gün boyu kendinizi enerjik hissedecek, limonun faydalarından yararlanmış olacak ve yorgunluk hissetmeyecekseniz.

ETİKETLER:
Limon , su , kilo , C vitamini , bağırsak , metabolizma ,
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Rakamlarla koronavirüsü
Çin'in Vuhan (Wuhan) kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs (corona ...
Türkiye'den koronavirüs kararı
Son dakika: Koronavirüs salgının başladığı ülke olan Çin'de yaşayan Türk ...
Ölü sayısı 132'ye çıktı!
Çin’de ortaya çıkan yeni tip koronavirüs salgınında ölü sayısı 132’ye, ...
 
Sigaraların tadı değişti iddiası!
Geçtiğimiz yıl sigara paketlerinin tasarımı tamamen değiştirilmişti. 5 ...
Koca'dan Koronavirüsü açıklaması!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Koronova Virüsü'ne ilişkin önemli açıklamalar yaptı.
Sağlık Bakanı Koca'dan son dakika 'koronavirüs' açıklaması
Koronavirüs şüphesi görülen hastalar için açıklama yapan Sağlık Bakanı ...
 
Şifreli karantina odalar hazırlandı!
Sağlık Bakanlığı, Çin’de ortaya çıkan ve hızla yayılmaya başlayan korona ...
Koronavirüsü itirafı: Hata yaptık!
Dünya Sağlık Örgütü (WHO) korona virüsü ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu...
Korona virüsünde sevindiren gelişme
Çin'de ortaya çıkan şimdiye kadar 100'den fazla kişiyi canından eden koronavirüs ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
passolig
Jose Mourinho
mehmet özkan
Vedat İnceefe
survivor all star
Chloe Loughnan
serdar ortaç twitter
Çanakkale Savaşı
Edward Snowden