Ziraat Bankası, 19 ülke 42 bankadan toplam 1.1 milyar dolarlık sendikasyon kredisi sağladı. 367 gün vadeli, dolar ve euro cinsinden sağlanan kredi yoluyla banka, 4 Nisan 2016 tarihinde vadesi gelen sendikasyon kredisini yeniledi.
Bankadan yapılan basın açıklamasında görüşlerine yer verilen Ziraat Bankası Hazine Yönetimi ve Uluslararası Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Bilgehan Kuru, “Gelişmekte olan ülkelere fon akışının azaldığı bu dönemde; Türkiye, güçlü makro ekonomik çerçevesi ile yatırımcıların ilgi odağı olmaya devam ediyor. Bankamızın, vadesi gelen sendikasyon kredisini yenilemiş olması, uluslararası piyasalarda bankamız ve ülkemize duyulan güvenin bir göstergesidir. Bankacılık sektörünün yurt dışından fon temini konusunda hiçbir zorlukla karşılaşmasını beklemiyoruz. Ülkemizin en önemli aktifleri arasında yer alan Ziraat Bankası için 2011 yılında başladığımız ve sürdürülebilirliği esas aldığımız değişim ve dönüşüm projemize devam ediyoruz. Önemli mesafeler katettik. Alınmakta olan sonuçlar; bunu teyit emektedir” dedi.
Kuru’nun şu ifadelerine yer verildi:
Reel sektöre destek
“Özkaynaklarımızla uyumlu ve dengeli bir bilanço yönetimi çerçevesinde; kaynak yapımızı çeşitlendirmeyi sürdürüyor ve bu stratejinin bir unsuru olarak, mevduatın yanı sıra uygun maliyetli ve uzun vadeli mevduat dışı kaynaklar yoluyla da fonlama imkanlarını artırmaya devam ediyoruz.
Sağladığımız uzun vadeli ve uygun maliyetli bu kaynakları; cari dengenin kurulması, istihdamın artırılması ve dış ticaretin geliştirilmesi çerçevesinde reel sektörünün ihtiyaç duyduğu finansman desteği olarak sunmayı sürdürüyoruz. Bunun bir sonucu olarak, 2015 yılında bankamız, ülkemizin en çok kredi kullandıran bankası durumuna gelmiştir. Tüm bu faaliyetlerimizi ülkemizin lider ve moral bankası olmak hedefine uygun olarak gerçekleştiriyoruz.”
Kuru, şöyle devam etti:
“Reel sektörün kaynak ihtiyaçlarını karşılamak için uluslararası finans kuruluşlarından uzun vadeli kaynak sağlamakla yetinmiyor, dış ticaretin finansmanı için uluslararası bankalardan sendikasyon kredisi de temin ediyoruz. Bankamız stratejileri doğrultusunda; 1.1 milyar ABD Dolarına kadar yükselen sendikasyon kredimizi, uluslararası piyasalardaki dalgalanmalara rağmen, yenilemiş bulunuyoruz. Bu başarılı kredi işlemiyle, 240,5 milyon ABD Doları ve 762 milyon EUR olmak üzere toplam 1.1 milyar ABD Doları karşılığı kaynak sağlanmıştır.”
hürriyet
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...