E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Kuyumcular bayram sonrasından umutlu! 

Balıkesir, Eskişehir, Çanakkale ve Kütahya'da ramazan ayını durgun geçiren kuyumcular, umutlarını bayram sonrasına taşıdı.

23.06.2016 - 01:10
Kuyumcular bayram sonrasından umutlu!

Balıkesir Kuyumcular ve Sarraflar Derneği İkinci Başkanı İrfan Günsay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazan ayının düğünlerin arttığı yaz aylarına denk gelmesiyle işlerinin durgun olduğunu söyledi.

Hem düğünlerin ertelenmesi hem de altın fiyatlarındaki yükselişin, vatandaşı altından uzaklaştırdığını belirten Günsay, çeyrek altının 200 lira civarında dolaşmasının, işlerinin azalmasındaki en büyük etken olduğunu anlattı.

Bu yıl bayramdan umutsuz olduklarını belirten Günsay, "Bugünler bile durgun geçiyorsa bayramda çok fazla hareket olacağını düşünmüyorum. Bayramdan sonra düğün sezonuna taşıdık umutlarımızı. Altın fiyatlarının yükselmesi vatandaşları uzaklaştırıyor. Şu anda çeyrek 200 lira civarında, gram altın 120 liranın üzerinde. Eskiden biraz daha hareketliydi bayramlar. Özellikle eskiden bayrama bir hafta kala iyi olurdu. Bu yıl bayramdan fazla bir şey beklemiyoruz." diye konuştu.

"Paralar tatile"
Eskişehir Kuyumcular Odası Başkanı Ercan Arıyürek de yıl başından bugüne kadar altın fiyatlarının yüzde 20'nin üzerinde artmasıyla kuyumcuların işlerinin yavaşladığını söyledi.

Altın piyasasının son dönemde dalgalı seyrettiğini dile getiren Arıyürek, "Bayram tatilinin 9 gün olmasından dolayı Anadolu'daki kuyumcuların satış beklentilerinin düşük olduğunu söyleyebilirim. Vatandaşlar tatillerini daha çok deniz kenarlarında geçireceği için bayram üstü işlerimizde düzelme olmaz. Çünkü 9 gün tatili olan bir kişi, kendine ne burada bir çorap alır ne hanımına bir bileklik ne de bir elbise alır. Bayram sonrası düğün sezonunun başlamasıyla altın fiyatlarında da ciddi değişiklikler olmadığı takdirde işlerimizin düzeleceğini düşünüyorum. Ümidimiz, hayallerimiz, bayram sonrası bir ya da iki ay güzel iş yapabiliriz üzerine kurulu. Bayram sonrası düğün sezonunun açılmasıyla işlerin de açılacağını düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

"Bayram sonrası düğün alışverişleriyle işler açılır"
Kütahya Kuyumcular Odası Başkanı Ali Eğce, yükselen altın fiyatlarının normal seviyelerine gelmesini beklediklerini söyledi.

Bayramdan sonra düğün sezonuyla altın satışlarının hızlanabileceğini belirten Eğce, "Önceki yıllara baktığımızda her bayram sonrası altın alışverişlerinde artışlar görülüyordu. Bu yıl da beklentimiz o yönde olacak. Bayram sonrası düğün alışverişleriyle işler açılır. Ayrıca alışverişlerin artmasıyla birlikte altın fiyatlarının düşmesini bekliyoruz. Altının düşmesi hem kuyumcu esnafı için hem de vatandaşlar için alışverişlere olumlu yönde katkı sağlayacaktır." ifadelerini kullandı.

AA

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dışarıda sahur keyfinin bedeli 40 lira!
Son yıllarda dışarıda sahura ilginin artması, restoranları, özel menülerle ...
'Sokmayan arı'ya yoğun talep!
Düzce'de faaliyet gösteren arıcılar, sokmayan iyi huylu türleri ve az ...
Akdağ'dan sağlık çalışanlarına müjde!
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, sağlık çalışanlarına müjde vererek, ...
 
Borsa günü nasıl kapattı?
Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi, günü yüzde 0,34 düşüşle 77.267,46 puandan tamamladı.
2016’da Dolar/TL Görünümü
Geçtiğimiz yıl Fed'in faiz artıracağı beklentileri, yurt içindeki siyasi ...
Dolar fiyatları ne kadar oldu?
İstanbul serbest piyasada dolar 2,9090, avro 3,2770 liradan güne başladı. ...
 
Brent petrol ne kadar oldu?
İngiltere'de yarın gerçekleştirilecek AB referandumu öncesinde Brent petrolün ...
Emekli tazminatlarında son gelişme!
Emekli olduktan sonra çalışmaya devam eden kişiler işlerinden ayrıldıklarında, ...
Vergi borçluları dikkat!
Maliye Bakanlığı’nca, her bir vergi dairesine 250 bin lira ve daha fazla ...
 

Bunlar da ilginizi çekebilir...

SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
dolar
yunanistan
barcelona
ygs sonuçları
ihracat
Tedavi
CEV Şampiyonlar Ligi
BBP
mehmet özkan