E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Körfez Geçiş Projesi'ne yüzde 70'lik destek 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir Körfez Geçiş Projesi'nin büyük oranda hazır olduğunu belirterek, "İzmir kamuoyundaki değerlendirmelerde, projeye destek yüzde 70'lerin üzerinde gözüküyor" dedi.

25.02.2016 - 13:46
Körfez Geçiş Projesi ne yüzde 70 lik destek

 Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir Körfez Geçiş Projesi'nin büyük oranda hazır olduğunu belirterek, "İzmir kamuoyundaki değerlendirmelerde, projeye destek yüzde 70'lerin üzerinde gözüküyor" dedi.

Yıldırım, Çandarlı Limanı ile ilgili çalışmaların sürdüğünü ifade ederek, altyapının büyük oranda bittiğini, üstyapının ise yap-işlet-devret modeliyle yapılması için sürecin başladığını bildirdi.

Çandarlı Limanı'nın üstyapı çalışmaları için bu yılın ortalarında ihaleye çıkacaklarını ifade eden Yıldırım, "Üç etap halinde yapılacak. Birinci etap tamamlandığında yaklaşık 4 milyon konteyner kapasitesine ulaşacağız ama nihai olarak 10 milyonun üzerine çıkacak. Bununla ilgili hazırlıklarımız sürüyor. Sadece limanın üst yapısının yapılması değil, bir yandan da karayolu ve demiryolu bağlantılarının ana ulaşım ağlarına bağlanması yönünde de gerek Karayolları Genel Müdürlüğümüz gerek TCDD Genel Müdürlüğümüz çalışmalarını eş zamanlı sürdürüyor" diye konuştu.

-"Projelerin gecikmesini önleyecek tedbirleri alacağımıza söz verdik" -

Yıldırım, İzmir Körfez Geçiş Projesi'ni İstanbul'un boğaz geçişi ve Marmaray projelerine benzeterek, ikisinin bir arada yer alacağı, bir kısmı deniz altından bir kısmını da denizin üzerinde köprü şeklinde planlandığını anımsattı.

Projenin büyük oranda hazır olduğunu dile getiren Yıldırım, "Gerek proje çalışmaları gerek etüt çalışmaları tamamlandı. Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci devam ediyor. Bir yandan İzmir kamuoyu projeyi değerlendiriyor, tenkit ediyor. Olumlu, olumsuz değerlendirmeler yapılıyor ama şu ana kadar yapılan İzmir kamuoyundaki değerlendirmelerde, projeye destek yüzde 70'lerin üzerinde gözüküyor. Şehrin büyük bir kesimi, projenin İzmir için çok faydalı olacağı kanaatinde. İzmir'in özellikle kuzey-güney trafiğini rahatlatacağı, süreyi çok kısaltacağı yönünde açıklamalar geliyor. Bu cesaret verici bir şey. Biz İzmir'e, İzmirlilere rağmen bir iş yapmayız. Ne zaman bu iş tamam olacak derse, biz o zaman hemen gereğini yaparız" ifadesini kullandı.
aa

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Altın fiyatları yükselişini sürdürüyor
Altının gram fiyatı 117 liranın üzerini görürken, Kapalıçarşı'da çeyrek ...
TOKİ'den emeklilere kampanya!
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, "Emekliye ...
ÖİB Borsa İstanbul'da alım satım yapabilecek!
Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), özelleştirme programında ...
 
Emekli memura müjde!
Memurların emekli ikramiyesinin hesaplanmasında 30 yıl sınırı Anayasa ...
O ürünler Türkiye'de de toplanıyor!
Mars Gıda Türkiye, Mars’ın Hollanda Veghel fabrikasında üretilen ürünlerinden ...
Sonunda Türkleri bile geçtiler!
OECD’nin göçmenlerin işgücü piyasasındaki yerine yönelik araştırması Türkiye ...
 
İşte emekli memura 30 yıl müjdesi!
30 yıldan fazla çalışan emekli memurlara ek ikramiye alma fırsatı doğdu.
15 yaşını dolduran herkese iş
İşsizseniz, herhangi bir mesleğiniz ya da eğitiminiz de yoksa üzülmeyin. ...
Sakarya'da 3 ilçede doğalgaz rezervi bulundu
Sakarya'da yapılan sondaj çalışmaları sonucunda Söğütlü, Ferizli ve Serdivan ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
İran
IŞİD
Almazbek Atambayev
Kayseri Erciyesspor
Karşı
Sırrı Süreyya Önder
Nizhny Novgorod
iflas
güneş tutulması