Mehmet Şimşek, IMF-Dünya Bankası bahar dönemi toplantıları çerçevisinde geldiği ABD’nin başkenti Washington’da, "Rumi Forum"da küresel kriz ve Türkiye ekonomisi konusundaki gelişmeleri anlattı. Türkiye’nin, küresel krize karşı önlemler aldığını ve bu konuda ilerleme kaydettiğini ifade eden Şimşek, ekonomik toparlanmanın yalnızca Türkiye’nin aldığı önlemlerle değil, ABD başta olmak üzere küresel ekonomide birlikte alınacak önlemlerle sağlanacağını söyledi.
İlerleme kaydedildi
Şimşek, bir soru üzerine, IMF ile stand-by programı konusunda yapılan çalışmalarda ilerlemeler kaydedildiğini, ancak bu görüşmelerin her iki tarafın da karşılıklı niyetine bağlı olması nedeniyle anlaşma konusunda kesin tarih ve mali yardım konusunda kesin rakamın olamayacağını bildirdi. Esnek kredi sistemi yerine neden stand-by’ın tercih edildiğini sorusuna da Şimşek, "Güçlü bir ekonomik program yapmayı amaçlıyoruz. Bu nedenle orta vadede ekonomik programla uyumlu stand-by’ı tercih ettik" dedi. Şimşek, IMF ile yapılacak bir programın, Türkiye’nin dış finansman ihtiyacını karşıladığı gibi güçlü bir mali ve yapısal yönünün de olması gerektiğini kaydetti. Türkiye’deki ekonomik toparlanmanın ne zaman olabileceği konusunda bir soruya verdiği yanıtta da Şimşek, Türkiye ekonomisindeki toparmanmanın yalnızca iç önlemlere değil dış gelişmelere de bağlı olduğunu, özellikle ABD’deki bankacılık sisteminin toparlanmasının belirleyici olacağını kaydetti ve Türkiye ekonomisinin 2010 yılında toparlanabileceğini tahmin ettiğini vurguladı.(hürriyet)
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
|
|||||
|
Bunlar da ilginizi çekebilir...