Kaddafi hükümetinden adının açıklanmasını istemeyen bir basın yetkilisi, NATO'nun bugün erken saatlerde düzenlediği hava saldırısının karargahtaki bir binayı yerle bir ettiğini ve Kaddafi'nin hayatına kastettiğini ifade etti.
Basın yetkilisi, yerle bir olan binayı Kaddafi'nin toplantılar için kullandığını, saldırıda 15'i ağır olmak üzere 45 kişinin yaralandığını söyledi ancak olay yerindeki bir güvenlik yetkilisi, saldırıda 4 kişinin hafif yaralandığını kaydetti.
Hava saldırıları nedeniyle Trablus'un merkezini sarsan 3 şiddetli patlamadan birkaç saat sonra itfaiyecilerin yangını hala söndürmeye çalıştığı belirtildi.
Saldırı sırasında Muammer Kaddafi'nin nerede olduğu bilinmiyor.
-LİBYALI YETKİLİLER: "KADDAFİ HEDEF ALINDI"
Libya'nın başkenti Trablus'ta Albay Muammer Kaddafi'nin karargahının NATO uçaklarınca bombardımanında Libya liderinin hedef alındığı bildirildi.
İsminin açıklanmasını istemeyen Libyalı yetkililer, Libya liderinin karargahının yerle bir olduğu geniş çaplı hava taarruzunun, ''Albay Kaddafi'ye suikast girişimi'' olduğunu söylediler.
Yetkililer, enkaz altında kalanlar olabileceğini belirttiler.
Kaddafi'nin oğlu Seyfi El İslam da, babasının karargahının bombalanmasını ''alçaklık'' diye niteledi.
Kendi televizyon kanalı Allibiye'de açıklama yapan Seyfi El İslam, bu alçakça saldırının çocukları korkutabileceğini, ama savaşı bırakmayacaklarını ve korkmadıklarını söyleyerek, ''Milyonlarca insan Kaddafi ile birlikte. Onlar korkmuyor. Bombardımana rağmen bu kadar insan oradaydı. Bu insanları nasıl yeneceksiniz'' diye konuştu.
Trablus'ta kent merkezinden fazla uzakta olmayan yabancı basın mensuplarının kaldığı oteli de titreten patlamalardan sonra devlete ait üç televizyon kanalının yayınları bir süreliğine kesildi. Libya televizyonu, Cemahiriye ve Şebabiye kanalları yarım saat yayınlarına ara verdi.
-EL ARABİYA TV: ''MİSRATA'TA 30 KİŞİ ÖLDÜ, 60 KİŞİ YARALANDI''
Libya'nın Misrata kentinde, Libya lideri Muammer Kaddafi birliklerinin roket saldırısında 30 kişinin öldüğü, 60 kişinin yaralandığı kaydedildi.
El Arabiya televizyonunun haberine göre, Misrata'da muhalif bir radyo istasyonunda mühendis olarak çalışan görgü tanığı Ahmed el Kadi, ''Yerleşim yerleri yoğun ve rastgele bombardımana tutuldu. Yanmış cesetler hastaneye kaldırılıyor. Yaralı sayısı 60 ve 30 şehit var. Bu rakamlar, son 12 saatte verilen kayıplar'' dedi.
AA
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |