E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

KABİNEDE REVİZYON GÜL’ÜN ADAYLIĞINA BAĞLI 

Hükümeti kurma görevi aldıktan sonra partisinin kurmaylarıyla toplantı yapan Erdoğan, cumhurbaşkanı ve meclis başkanı adayına göre yeni kabineyi belirleyecek. Gül’ün cumhurbaşkanı adaylığı sürerse yerine Babacan geçecek.

7.08.2007 - 23:31
KABİNEDE REVİZYON GÜL’ÜN ADAYLIĞINA BAĞLI

Cumhurbaşkanı’ndan 60. hükümeti kurma görevi alan Başbakan Tayyip Erdoğan, kabinede geniş revizyon yapacağı mesajı verdi. Erdoğan, “Partinin ilgili ve yetkili kurullarında görüşmeleri yaparak, aramıza yeni katılmış birçok arkadaşlarımızın şahıslarıyla bazı görüşmeler değerlendirmeler yapmak suretiyle, neticede bu 4 yıl 8 ay içindeki tecrübelere dayalı da olarak birçok eksikleri giderecek çok daha güçlü bir kabineyi” oluşturacağını açıkladı. Erdoğan’ın açıklamalarına göre, AK Parti önümüzdeki yeni hükümet, Meclis Başkanlığı seçimi ve cumhurbaşkanı seçimi süreçlerini birlikte yürütecek. Önce cumhurbaşkanı ve meclis başkanının kim olacağı belirlenecek, bu isimlere göre yeni bakanlar şekillenecek.

Yeni hükümet ve bakanları belirlemede kilit nokta Abdullah Gül’ün cumhurbaşkanlığı adaylığının devam edip etmeyeceği olacak. Adaylık devam eder ve Gül kabinede yer almazsa, yerine Dışişleri Bakanlığı için düşünülen isim, aynı zamanda AB Başmüzakerecisi olan Ali Babacan. Babacan’ın ekonomiden sorumlu devlet bakanlığı görevine ise partinin yeni ekonomi kurmaylarından Mehmet Şimşek’in getirilmesi bekleniyor. Ekonomiden sorumlu bakanlık için adı geçenlerden biri Nazım Ekren.

Milletvekili adayı olmayan Abdüllatif Şener’den boşalan başbakan yardımcılığı için, AK Parti’nin ‘sosyaldemokrat’ transferi Ertuğrul Günay’ın adı geçiyor. Yine aday olmayan Ali Coşkun’dan boşalacak Sanayi Bakanlığı’na ise Zafer Çağlayan’ın getirilmesi bekleniyor.

Parti yönetiminden Dengir Mir Mehmet Fırat, Faruk Çelik, Salih Kapusuz ve Edibe Sözen gibi isimlere kabinede yer verilebileceği de belirtiliyor.

Yeni kabinede yerini koruması beklenen isimler ise Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ile seçimden önce Anayasa gereği görevden ayrılan eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım.

Yeni kabine oluşumu, Meclis Başkanlığı seçimine de bağlı olacak. Meclis Başkanlığı seçimi için ilk oylama 9 ağustos perşembe günü yapılacak. AK Parti ilk üç turu aynı gün yaparak başkanı birinci gün seçmeyi planlıyor. Öne çıkan isimler ise Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, eski Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Çalışma Bakanı Murat Başesgioğlu, TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Köksal Toptan. AK Parti grup başkanvekillikleri için de halen Başbakan Yardımcılığı görevini yürüten Mehmet Ali Şahin ile Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in adı geçiyor.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cem Uzan Turktime'a Konuştu: Beni Kesebilirsin, Öldüerbilirsin ama Bana İnananlara İhanet Ettiremezsin!!!
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan Türk Basınında evinin kapılarını ilk ...
MENDERES TURKTİME'A KONUŞTU! : “AĞAR, DEMOKRASİNİN YANINDAN BİLE GEÇMEMİŞTİR!”
Sağ siyasetin patent sahibi ve DP’nin biyolojik ve siyasi varisi Aydın ...
BAŞÖRTÜSÜ ÖZ DEĞİL, SEMBOLDÜR!
(TURKTİME-ERSİN TOKGÖZ) 5 bini aşkın üyesi ile Türkiye’nin ...
 
Emin Çölaşan Turktime'a Konuştu
(ÖZEL-TURKTİME) Türk basının usta kalemi, Hürriyet Gazetesi yazarı Emin ...
BAYKAL'A EN AĞIR ELEŞTİRİ
Artvin'in CHP'li Belediye Başkanı Dr. Emin Özgün, "Benim genel Başkanım ...
YÖK'TE REFORM İÇİN TEZİÇ BEKLENİLİYOR
Hükümet, 8 Aralık'ta görev süresi bitecek olan Başkan Teziç’in koltuğunun boşalmasını bekliyor.
 
CEZAEVİNDEN OKUYAN'A MEKTUP VAR
"Ben hiç sağcı olmadım" diyen yeni CHP'li Yaşar Okuyan'a cezaevinden okkalı bir mektup geldi.
AYGÜN'DEN İTİRAF: PAZARLIK YAPTIK
Sinan Aygün, DYP ve ANAVATAN'ın birleşme çalışmaları sürecinde ''DYP'ye, ...
MHP'Lİ MUHALİFLERDEN TOKALAŞMA TEPKİSİ
DTP ile MHP arasındaki tokalaşma ve Bahçeli'nin DTP'lileri alkışlaması ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
bist
Belçika
moskova
Almazbek Atambayev
Ezgi Mola
Emre Belözoğlu
saldırı
Akhisar Belediyespor
Çanakkale Savaşı