E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

James Canton'dan Büyük Övgü: Türkiye Süper Güç Olacak!

ABD'li ünlü gelecek gurusu James Canton, Türkiye'nin stratejik misyonlar üstlenerek model ülke olacağını söyledi.

9.09.2009 - 11:28
James Canton dan Büyük Övgü:

ABD'nin önde gelen düşünce kuruluşlarından The Institute for Global Futures'in kurucusu James Canton, küresel krizle birlikte dünyada dengelerin değişmeye başladığını belirterek, daha global düşünen, teknoloji ve inovasyona (yenilik) ağırlık verecek stratejileri hayat geçiren Türkiye'nin ilk modern müslüman süper güç olabileceğini söyledi.

Canton, "Türkiye, teknoloji ve inavosyona adapte oldukça global sisteme daha hızlı ayak uyduracak. Önümüzdeki dönemde dünyada önemli bir model ülke olacak. Bugüne kadar hep coğrafi üstünlüğü ile değerlendirilen Türkiye'nin artık bunun da ötesine geçme zamanı geldi.

Atacağı adımlarla ilk modern müslüman süper güç olarak tarihi açıdan önemli bir rol üstlenecek" dedi. Dünyanın bundan sonra da değişik krizler yaşayacağını savunan Beyaz Saray'ın Bilim ve Teknoloji Ofisi eski Danışmanı James Canton, "Son 20 yıla baktığımızda ortalama her 5 yılda bir çeşitli krizler meydana geldi. Gelecekte bizleri yeni krizlerin beklediğini söylemek için kahin olmaya gerek yok. Değişen dünyada önümüzdeki dönemlerde bizleri farklı yeni krizler bekliyor" dedi.

Krizlerin beraberinde karşı konulamaz fırsatlar da ortaya çıkartacağını söyleyen Canton, Türkiye gibi gelişen ülkelerin etkin teknoloji yatırımı, altyapı desteği, lojistik ve iletişim endüstrisinde anahtar rol üstleneceğini belirtti.

'YENİ KURUMLAR ÇIKACAK'

Yaşanan global krizin, ilerideki krizlerde mücadele edebilecek yeni ve güçlü kurumlar ortaya çıkarmaya başladığını kaydeden Canton, yeni krizlerde daha iyi mücadele verilerek etkin kararlar alınacağını belirtti. Canton, bundan sonraki krizlerin son yaşanılan kadar güçlü ve yıkıcı olmayacağını söyleyerek yeni endüstrilerin ve yeni oyuncuların sahaya ineceğini söyledi.

Canton, "Global dünya yakın gelecekte yeni sürpriz ve değişimlere gebe. Şuan herkes ekonomide ortaya çıkan risklere odaklandı. bu yüzden birçok kimse büyük resmi göremiyor. Ekonomik dengeler tamamen değişiyor ve önümüzdeki dönemde fırsatları iyi değerlendiren yeni oyuncularla tanışacağız. Kriz, yeni endüstriler meydana getiriyor ve inovasyon alanında büyük değişimler yaşanıyor. Tüm bunlar olumlu gelişmeler ve kriz sonunda kimlerin kazanan ve kaybeden olduğunu belirleyecek" dedi.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Emekliler Müjdeli Haberi Bekliyor
Türkiye İşçi Emeklileri Derneği, Erdoğan’a gönderdiği mektuptan müjdeli haber bekliyor..
PİYASALARDA BUGÜN:
Bankacılar dün gerçekleşen Hazine ihaleleri sonrası bugün dış piyasalara ...
Bankalardan İlaç Gibi Krediler
Bayrama nakit sıkışıklığında girmek istemeyenlere bayram kredileri ilaç ...
 
BAKAN YAZICI RESTİ ÇEKTİ:
Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Uzlaştırma Kurulu’nun memur için önerdiği ...
DOĞAN GRUBU BÖYLE DUYURDU: DÜNYA BÖYLE CEZA GÖRMEDİ; 3.755.000.000 TL!
Maliye Bakanlığı’nın Doğan Grubu’na kestiği toplam 3 milyar 755 milyon ...
THY Her Yere Uçacak
Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin, 2-3 yıl içinde ...
 
Çağlayan Çin İçin Bunları Söyledi
Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye'nin ihracatına, üretimine, lojistik, ...
Doğan Yayın Holding'den Açıklama
Doğan Yayın Holding A.Ş. Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Soner ...
SGK'DA ŞOK RAKAMLAR:
SGK'nın Ocak-Temmuz döneminde toplam geliri 44 milyar 196.8 milyon TL ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Kasımpaşa
yunanistan
konya
Ahmet Kural
Murat Yıldırım
emrah yılmaz
Manchester City
Binyamin Netanyahu
Denver Nuggets