E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

İşverenler Pazartesi Gününe Dikkat! 

Monster'ın "Türkiye'de çalışan sadakati" araştırmasına katılanların yüzde 60'ı en fazla pazartesi günü işten ayrılmayı düşünüyor.

7.12.2010 - 11:36
İşverenler Pazartesi Gününe Dikkat!

Monster, Kasım 2010'da www.monster.com.tr, Facebook, Twitter, Linkedin, FriendFeed gibi sosyal ağ platformları ve şirketlerle e-mail yoluyla “çalışan sadakati” araştırması yaptı.

Araştırmaya katılan 2 bin 760 çalışan ve adaya, “Size istifa etmeyi en çok düşündüren gün hangisidir?” diye sorulduğunda, katılımcıların yüzde 60'ı en çok pazartesi günü işten ayrılmayı düşündüklerini belirtti. Katılımcıların yüzde 59'u şu an yaptığı işi severek yapmadığını belirtirken, yüzde 38'i iyi bir fırsat yakalaması halinde işten hiç düşünmeden ayrılabileceklerini söyledi.

Katılımcıların yüzde 35'i şu an işsiz olduğunu ve aktif şekilde iş aradığını, yüzde 24'ü daha kıdemli çalışma veya iyi bir kariyer fırsatı doğduğunda işten ayrılmayı düşüneceklerini kaydetti.
Çalışanların şirkete bağlılık ve sadakatleri hakkında, 453 şirkete yöneltilen sorularda, işverenlerin yüzde 40'ı çalışanlarının şirketlerine bağlı olduğunu düşünürken, yüzde 30'u “emin değilim”, yüzde 28'i ise “hayır” yanıtını verdi.

İşverenlere “Çalışanlarınızın iş saatleri içinde yeni bir iş aradıklarını düşünüyor musunuz?” diye sorulduğunda, şirketlerin yüzde 58'i bu soruya “evet” dedi.

BİR İŞTE ORTALAMA ÇALIŞMA SÜRESİ 4 YILA İNDİ
Monster Worldwide'ın 2010'da tüm dünyada çalışan sadakatiyle ilgili yaptığı araştırmalara göre, 2006 yılında mezun olan birinin, 40 yıl içinde 8-12 kez iş değiştireceği öngörülüyor.
Bir işyerinde çalıştığı halde kendini o işverene eskisi kadar bağlı hissetmeyen çalışan oranı yüzde 70'lerde bulunurken, bir çalışanın bir işte ortalama çalışma süresi 1955'de 27 yılken, bugün bu süre en fazla 4 yıla indi. Yeni jenerasyonun iş gücüne katılma oranıyla bu sürenin 2 yıla düşeceği tahmin ediliyor.

Monster Worldwide Gelişen Pazarlar Başkanı Rob Brouwer, araştırmaya ilişkin değerlendirmesinde, işini değiştirmeye yatkın çalışanların, aktif şekilde her gün iş arayan kesimden daha büyük bir potansiyel aday kitlesini oluşturduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“Görüyoruz ki işverenler sahip oldukları yeteneklerin şirketlerine bağlı olduklarını düşünürken yetenekler daha iyi bir iş fırsatı ile karşılaşsa hiç düşünmeden bu fırsatı değerlendirme eğiliminde hem de iş saatleri içerisinde bu iş aramalarını yapıyorlar. Hiç şüphesiz ki, yetenekli çalışanlar herkesin takımında bulunmasını isteyeceği türden çalışanlardır ve şirket için en iyi ve yeni ürünleri yaratır, şirkete en çok karı da yetenekler yaptırır, değişen iş koşullarına kolayca adapte olurlar.

Bu yüzden bu yetenekleri bulmak, yönetmek, onlara sahip olmak da şirketlerin geleceğinin anahtarıdır. İnsan yönetimi alanında çalışanların artık pazarlama profesyonellerinin bakış açısıyla düşünerek yeteneklere ulaşması gereken bir dönemdeyiz. Çünkü pazarlamacı müşterinin aklını 'ürün markasıyla' çelerken, İK'cı 'işveren markasını' cazip hale getirecek yetenekleri şirketine çekiyor.”

A.A

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İş Kura Göre 'İş'te Güzellik Kriteri
'İş'te güzellik kriteri
Türkiye'ye Gelen Turist Sayısı 26 Milyona Yaklaştı
Türkiye'ye Ocak-Ekim aylarında gelen turist sayısı, geçen yılın aynı dönemine ...
Dövizde Günün İlk Rakamları
İşte serbest piyasada oluşan günün ilk rakamları...
 
Projektör iPhone 5'in İçine Girecek
Gelecek yıl kullanıcılara sunulması beklenen iPhone 5, mini projektörü ...
Avrupa Borçla Boğuşuyor
Uluslararası Para Fonu (IMF), Avro Bölgesi'nin, güç durumdaki üyeleri ...
İstanbul'da Simide Zam
İstanbul'da, 100 gram simidin fiyatı 1 TL'ye yükseldi.
 
Yolcular Dikkat!
Bilet alsanız da uçağa binemeyebilirsiniz!
Altın Rekora Koşuyor
Altın vadeli işlemlerde 12 doların üzerinde artarken bin 400 sınırını geçti
Memurlar Evde Çalışacak!
Memurlara evde çalışma imkanı getiren, özürlü memurlara farklı mesai uygulanmasını ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Gençlerbirliği
Gökhan Töre
yangın
IŞİD
Jose Mourinho
poyraz karayel
Murat Yıldırım
Şota Arveladze
Faruk Bal