E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

İstanbul plajları temiz mi? 

Yapılan analiz sonuçlarına göre, İstanbul'da belirlenen 86 yüzme alanının tamamı temiz çıktı.

16.06.2016 - 14:29
İstanbul plajları temiz mi?

İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü Çevre Sağlığı Şube Müdürü Hüseyin Özyurt, analiz sonuçlarına göre İstanbul'da belirlenen 86 yüzme alanının tamamının kullanıma uygun olduğunu bildirdi.

Özyurt, yaptığı yazılı açıklamada, İstanbul'da yüzme sezonunun 1 Haziran-15 Eylül tarihleri arasında sürdüğünü belirterek, bu alanların sezon öncesinden bitimine kadar düzenli aralıklarla kontrol edildiğini, numune çalışmalarının yapıldığını kaydetti.

İl Yüzme Suyu Komisyonu kararı doğrultusunda bu yıl 86 yüzme alanında çalışma yürütüleceğini aktaran Özyurt, yüzme alanlarından alınan deniz suyu numunelerinin Halk Sağlığı Laboratuvarları'nda analiz edildiğini bildirdi.

Hüseyin Özyurt, numunelerin takvime uygun olarak ilçe toplum sağlığı merkezlerince alındığını anlatarak, şöyle devam etti:  "Numune alma takviminde belirtilen günlerde mutlaka numune çalışması yapılmaktadır. Havanın yağışlı, rüzgarlı ve dalgalı olması da bu durumu değiştirmemekte, numune alma takvimine uygun hareket edilmektedir. Bu itibarla zaman zaman yüzme alanı ve çevresinin yağışlı, rüzgarlı ve dalgalı olması yüzme suyu kalitesinde anlık ve geçici süreli değişimlere neden olabilmektedir. Yüzme suyu kalitesini olumsuz yönde etkilendiğinin tespit edildiği durumlarda analiz sonuçları halkın bilgisine sunulmakta ve anlık kalite değerlendirme sonucu da verilmektedir."

GÜVENLİK UYARILARI DİKKATE ALINMALI
Çevre Sağlığı Şube Müdürü Hüseyin Özyurt, yüzme suyu kalitesinde değişim tespit edilen alanda takip numunesi çalışıldığını, buradaki etkilenmenin devam edip etmediğinin kontrol edildiğini ve sonuçların Türkiye Halk Sağlığı Kurumunun "http://yuzme.saglik.gov.tr/" adresinde kamuoyuyla paylaşıldığını vurgulayarak, şu bilgileri verdi:

"Bu yıl yüzme sezonunda en son alınan 86 numunenin analiz sonuçlarının anlık değerlendirmesine göre, bugün itibarıyla herhangi bir uygunsuz yüzme alanı bulunmamaktadır. Yüzme suyu numune çalışmalarımız devam etmektedir. Kötü kalitede çıkan analiz sonuçlarıyla ilgili olarak, yüzme alanlarını etkileyen bir kirlilik kaynağı varsa tespitinin yapılarak ivedi olarak gerekli önlemlerin alınması ve yüzme alanında denize girilmemesi konusunda çalışmaların yürütülmesi hususundaÇevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve ilgili ilçe belediye başkanlıklarıyla gerekli yazışmalar yapılmaktadır. İlgili makamlarca yüzme alanıyla ilgili gerekli tedbirler alınmaktadır. Uygunsuzluk yönetimi çalışmaları kapsamında yüzme suyu numune analiz sonucu uygun çıkana kadar, numune tekrarı yapılmakta yazışmalar ve çalışmalar devam etmektedir. Numune analiz sonuçları, su kalitesi ve yüzme alanlarının özellikleriyle ilgili bilgilere bakanlığımızın http://yuzme.saglik.gov.tr adresinden ulaşılabilmektedir."

Yüzme alanlarındaki sosyal tesislerin alt yapısının geliştirilerek düzenli, temiz ve sağlıklı ortamlar oluşturulduğunu vurgulayan Özyurt, bu alanlarda cankurtaran, gözetleme kulesi gibi güvenlik tedbirlerinin alındığını ve elim kazaların önlenmesi için çalışmalar yürütüldüğünü kaydetti.

Özyurt, "Halkımızın yüzme alanı olarak belirlenmiş noktalarda denize girmeleri, güvenlik uyarılarına uymaları, şamandıralarla sınırlanan yüzme alanını kullanmaları can güvenliği açısından büyük önem arz etmektedir" ifadelerini kullandı.

AA

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Fitch'ten Türkiye açıklaması!
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türk bankalarına ...
EURO 2016 en çok onlara kazandırdı!
Avrupa Futbol Şampiyonası'na ev sahipliği yapan Fransa'ya, yapılan Bandırma ...
Avrupa'da 'eksi enflasyon' sürüyor
Avro Bölgesinde yıllık enflasyon mayısta eksi 0,1 olarak belirlenirken ...
 
THY:Türkiye'nin en değerli markası!
Türk Hava Yolları (THY) 2.4 milyar doları aşan değeriyle, Brand Finance’ın ...
İşsizlik seviyesi düştü mü?
İşsizlik Mart ayında yüzde 10,1 olarak Temmuz 2015'den bu yana en düşük seviyesini gördü.
Altın fiyatları zirveyi gördü!
Altın fiyatları yatırımcılarının yüzünü güldürdü. Fed`in faiz artırımına ...
 
Dikkat işyerinde bunu yapan yandı!
şyerlerinde psikolojik baskıya ve ayrımcılığa maruz kalan çalışanları ...
Borsa güne düşüşle başladı
Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi, yüzde 0,48 düşüşle 75.870,37 puandan açıldı.
Sabancı`ya Afrikalı talip!
Sabancı Holding, 42 yıllık şirketi Bimsa`nın Afrikalı bir şirkete satışı ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
twitter
Recep Tayyip Erdoğan
Suudi Arabistan
ygs sonuçları
zonguldak maden
Slaven Bilic
İthalat
ismail kartal
GAZİANTEP