İngiltere'de kazandıkları legal zaferin ardından İran muhalefet ittifakı Avrupa Birliği'nden ittifakın en büyük üyesi olan İran Halkın Mücahitleri Örgütü'nün terör listesinden çıkarılmasını talep etti.
Meryem Recevi Avrupa Birliği parlamenterleri ile yaptığı görüşme ardından " Avrupa Birliği kanunun hâkimiyetine saygı göstermeli ve derhal İran Halkın Mücahitleri Örgütü'nü terör örgütleri listesinden çıkarmalıdır" açıklamasını yaptı.
Aynı zamanda Halkın Mücahitleri Örgütü lideri Mesut Recevi'nin hanımı olan Meryem Recevi, Paris merkezli bir şemsiye grup olan ve İran Halkın Mücahitleri Örgütü'nün de içerisinde olduğu "Ulusal Direniş Konseyi"nin başkanlığını yürütüyor.
Gözlemcilere göre, Halkın Mücahitleri'nin, Irak'ta, çoğu Doğu Diyala vilayetindeki "Eşref Kampı"nda bulunan binlerce silahlı üyesi bulunuyor.
İran Halkın Mücahitleri Örgütü, İran, ABD ve Avrupa Birliği tarafından terörist örgüt olarak tanınıyor.
Dünyabülteni
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |