E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

İran'dan Türkiye'ye Müjde!  

İran Türkiye Stratejik Ticaret Geliştirme Birliği Başkanı Majid Dhasemi, İran’a yatırım yapan Türk tüccarlardan 15 yıl süreyle vergi alınmayacağını, ayrıca ucuz enerji imkanı sağlayacaklarını, ülkelerinde de ucuz insan gücünün bulunduğunu söyledi.

11.07.2011 - 17:31
İran dan Türkiye ye Müjde!

Dhasemi, çeşitli temaslarda bulunmak için geldiği Konya’da, Konya Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlediği basın toplantısında, Türkiye’de kendisini evinde gibi hissettiğini belirtti.

Türkiye’yi kardeş ve aynı milletin insanı olarak gördüklerini dile getiren Dhasemi, Türkiye’nin gösterdiği ekonomik ve politik gelişimi çok yakından takip ettiklerini, 2010 yılındaki kötü ekonomik şartlarda Türkiye’nin yüzde 10 büyümesinin Türk milletinin çok çalıştığının bir göstergesi olduğunu vurguladı.

İran ve Türkiye arasındaki ticaretin gelişmesini çok önemsediklerini anlatan Dhasemi, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün İran’a yaptığı seyahatin iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesi adına çok önemli olduğu değerlendirmesinde bulundu.

Seyahatin en önemli konusunun Türkiye ile İran arasındaki 10 milyar dolar olan ticaret hacminin 30 milyar dolara çıkarılması hedefi olduğuna dikkati çeken Dhasemi, şunları kaydetti: "Biz biliyoruz ki bu hedefe ulaşmak için çok önemli organizasyonlara imza atmak gerekir. İran ve Türkiye arasında son 6 ay içinde çeşitli seminerler düzenledik. İki ülkenin ekonomik hedeflerini yükseltmek için desteğe ihtiyaç var.

Öncelikli olarak ticari sorunlar nelerdir bunların tespit edilmesi gerekir. Türk ve İranlı tüccarlar birlikte çalışmak istiyorlar. Ancak bu kadar isteğe rağmen yolunda gitmeyen işler var. İki ülke olarak problemleri çözmek için çalışmalıyız." Dhasemi, Türkiye ile ticari ilişkileri geliştirmek için parlamentoya yasa teklifi sunduklarını ve yatırımcıların sıkıntı çektikleri gümrük uygulamalarına çözüm ürettiklerini söyledi.

İran’ın Türk yatırımcıları beklediğini ve Türk yatırımcılar için parlamentoya yeni yasalar sunduklarını da dile getiren Dhasemi, "İran’a gelip yatırım yapan Türk tüccarlardan 15 yıl vergi alınmayacak. Ucuz enerji imkanı sağlanacak. ülkemizde ucuz insan gücü de mevcut" dedi.

İRAN TÜRKİYE STRATEJİK GELİŞTİRME BİRLİĞİ DERNEĞİ

Dhasemi, İranlı ve Türk sanayicilerin problemlerini çözmek için İran Türkiye Stratejik Geliştirme Birliği derneği kurduklarını, derneğin ilk şubesini de Konya’da açacaklarını söyledi.

Türkiye’de 13 yerde açılacak derneğin Türk ve İranlı tüccarlar arasındaki anlaşmazlıkları çözeceğini ve iletişimi sağlayacağını vurgulayan Dhasemi, şunları kaydetti: "Eğer bir İranlı tüccar ile Türk tüccar arasında problem varsa bunları biz çözeceğiz. Bu sorunlar iki ülke arasındaki ilişkileri zedelememeli. Bizde bu sorunların çözümü için ilk derneğimizi Konya gibi sanayi ve ticaretin geliştiği bir yerde kurmak istedik. Artık Konya ve İran ticari ilişkilerini direkt olarak bu dernek üzerinden yürütecek. İranlı iş adamı bir ürünü Konya’ya göndermek istese önce İstanbul’a gönderiyor sonra Konya’ya geliyordu. Bunlar iş adamlarının işini zorlaştırıyor, maliyetleri yükseltiyor ve fiyatların yükselmesine sebep oluyordu. Artık bunlara son vereceğiz. Bize ilk şubeyi İstanbul’da açmamız söylendi ancak biz sanayi ve ekonomi bakımından güçlü olan Konya’yı tercih ettik." Dhasemi, Türkiye ile İran arasında hedeflenen 30 milyar dolarlık ticaret hacminde Konya’nın payının 3,5 milyar dolar olduğunu, açılan dernekle bu payın daha da yükseleceğini sözlerine ekledi.

VATAN

YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Misafir 11 Temmuz 2011 Pazartesi 23:39

Bir ülke bağımsız olunca böyle her ülkeyle ticaret ilişkilerini kendi belirler.Bağımlı olan ülkeler emir almadan hiçbirşey belirleyemez.

Yorumu oyla      19      10  
Misafir 11 Temmuz 2011 Pazartesi 20:18

çok geç kalınmış sevindirici bir karar,,sallamasyon olmasın,ben duymalıyım yakın çevremden,,şakır,şakır iş yapıyoruz,,problem oldumu araya girip şipşak çözüyorlar,,o zaman inanırım bu vaadlere şimdilik hayırlı olsun diyelim,,acilen sonuclar bekliyoruz,,zombi

Yorumu oyla      20      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Esad Yandaşları ABD Büyükelçiliğine Girdi
Suriye'de, Esad yandaşı bir grup ABD Büyükelçiliği'ne girdi. Sabah saatlerinde ...
'Anayasa Konusunda Geniş Uzlaşı Önemli'
Füle'nin, Türkiye'nin reformları yeniden canlandırmasına ihtiyaç olduğunun, ...
Volga'daki Gemi Kazası: 24 Ölü
Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan Cumhuriyeti'nde dün Volga Nehri'nde ...
 
5 Yaşındaki Çocuklara 'Cihat' Eğitimi
Taliban'ın bazıları 5 yaşında olan çocuklara 'cihat' eğitimi verdiği gizli ...
Seyfül İslam: "Fransız Hükümetiyle Görüşme Halindeyiz"
Libya lideri Muammer Kaddafi'nin oğlu Seyfül İslam Kaddafi, Libya yönetiminin ...
Amerikan Askeri Evsiz Kaldı
ABD Kongresi'nde hazırlanan 'Gaziler ve Evsizlik' raporuna göre, Afganistan ...
 
21. Yüzyılın Keleşi Seri Üretimde
2. Dünya Savaşından buyana dünyada en fazla can alan ölüm makinası Kalaşnikov ...
'İsrail'in Türkiye İle Uzlaşı İçin Yalvarma Nedeni Yok'
Haaretz gazetesi, Türkiye ve İsrail arasındaki yoğunlaşan görüşmelere ...
ABD'de Uçak Kazası: 7 Ölü
ABD'nin Alabama eyaletinde Cessna C421 tipi küçük bir uçağın düşmesi sonucu ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
abd
japonya
döviz
Türkmenistan
TCMB
voleybol
Ankara
yakmak
survivor