E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

İngiltere'de gündem İşçi Partisi lideri! 

İngiltere'de İşçi Parti liderliğine "sosyalist aday" Jeremy Corbyn'in seçilmesi tartışma yarattı.

14.09.2015 - 13:11
İngiltere de gündem İşçi Partisi lideri!

İngiltere'de İşçi Parti liderliğine "sosyalist aday" Jeremy Corbyn'in seçilmesi tartışma yarattı. Başbakan Cameron, İşçi Partisi'nin ulusal güvenlik için tehdit oluşturduğunu ileri sürerken, eski Başbakan Tony Blair, İşçi Partisi'nin yeni lideri Corbyn'i SYRIZA lideri Aleksis Çipras'a benzetti. Blair, Corbyn'ın liderliğinin İşçi Partisi için felaket olacağını da iddia etmişti.

İngiltere'de İşçi Partisi'nin yeni genel başkanı, kampanyasında sürpriz bir destek gören "sosyalist aday" Jeremy Corbyn oldu.

İşçi Partisi'nin "sosyalist köklerine geri dönmesini" savunan Corbyn, Birleşik Krallık'ın AB ve NATO'dan çıkmasını savunuyor.
İşçi Partisi'nin 600 bin üyeyle yaptığı seçimlerde oyların yüzde 59.5'ini alarak genel başkanlığa seçilen Jeremy Corbyn, iktidara gelmesi halinde tasarruf politikalarını sonlandıracağını, kapatılan maden ocaklarını açacağın ve ülke için önemli olan şirketleri devletleştireceğini belirtiyor. 

Jeremy Corbyn'in İşçi Partisi liderliğine seçilmesine iktidar ve muhalefet partilerinden de ciddi eleştiriler var.
İngiltere Başbakanı David Cameron, İşçi Partisi'nin yeni lideri Jeremy Corbyn'i ulusal güvenlik için tehdit olduğunu savundu. 
İngiltere Başbakanı David Cameron, İşçi Partisi'nin yeni lideri Jeremy Corbyn'i ulusal güvenlik için tehdit olduğunu savundu. 
"ULUSAL GÜVENLİK İÇİN TEHDİT"

İngiltere Başbakanı David Cameron dün resmi Twitter hesabından paylaştığı mesajda, İşçi Partisi Genel Başkanlığına Jeremy Corbyn'in seçilmesinin ulusal güvenlik için tehdit oluşturduğunu iddia etti.

Cameron, "İşçi Partisi artık ulusal güvenliğimiz, ekonomik güvenliğimiz ve ailenizin güvenliği için tehdit oluşturmaktadır" paylaşımında bulundu. 

Cameron, Corbyn'in partiler arasında devletleştirme, nükleer silahlar, vergilendirme ve sendika yasaları gibi konulardaki görüş birliğini bozacağını iddia etti.

"HİZBULLAH VE HAMAS'LA DOST" ELEŞTİRİSİ 

Başbakan David Cameron'ın liderliğini yaptığı Muhafazakar Parti de Corbyn'in seçilmesinin ardından gönderdiği e-postada, Corbyn'in geçmişte "Usame Bin Ladin'in ölümünün trajedi olduğunu" söylediğini, Hizbullah ve Hamas'ı "dost" olarak nitelendirdiğini ve İngiltere'nin nükleer savunma sistemlerine sahip olmasına karşı olduğunu ileri sürdü. 

İKTİDARI EKONOMİ VE DIŞ POLİTİKADA ZORLAYACAK 

Sol ve savaş karşıtı görüşleriyle bilinen Corbyn, daha demokratik ve eşit bir İngiltere için çalışacağını söylüyor. Corbyn'in Muhafazakar Parti'yi ve Cameron'ı özellikle ekonomi ve dış politika konularında zorlaması bekleniyor.

CAMERON'I TERLETECEK 

Başbakan David Cameron ve Corbyn ilk kez bu hafta parlamentodaki "Başbakan'a Sorular" oturumunda karşı karşıya gelecek. Corbyn, destekçilerinden, Cameron'a sorulmasını istedikleri soruları kendisine göndermelerini istedi. 

Corbyn gönderdiği e-postada, "Sizin temsilciniz olmama yardım edin. Bu haftaki 'Başbakan'a Sorular' oturumunda, sizin sesiniz olmak istiyorum" ifadesini kullandı.
İngiltere eski Başbakanı Tony Blair, İşçi Partisi'ni Corbyn'in lideriği konusunda uyarmıştı. 
İngiltere eski Başbakanı Tony Blair, İşçi Partisi'ni Corbyn'in lideriği konusunda uyarmıştı. 
BLAIR ÇİPRAS'A BENZETİYOR

İşçi Partisi içerisinde bazı milletvekillerinin de Corbyn'in genel başkan seçilmesini olumlu karşılamadıkları biliniyor. 

İngiltere eski Başbakanı Tony Blair, Jeremy Corbyn'i Yunanistan'daki radikal sol parti SYRIZA'nın lideri Aleksis Çipras'a benzetmişti. 

Blair, Corbyn'in seçilmesinin İşçi Partisi için felaket olacağını iddia etmişti. Tony Blair'in destek verdiği aday Liz Kendall ise oyların sadece 4.5'ini alabilmişti.
Jeremy Corbyn zaferini Türk lokantasında eşi Laura Alvarez'le birlikte kutladı. Corbyn'in üçüncü eşi olan Alvarez İngiliz toplumu tarafından tanınmayan bir isim. 
Jeremy Corbyn zaferini Türk lokantasında eşi Laura Alvarez'le birlikte kutladı. Corbyn'in üçüncü eşi olan Alvarez İngiliz toplumu tarafından tanınmayan bir isim. 
TÜRK LOKANTASINDA KUTLAMA 

İşçi Partisi'nin yeni lideri Jeremy Corbyn zaferini yakın dostu Ceftus Direktörü İbrahim Doğuş'un işletmeciliğini yaptığı Londra'daki Troia'da Türk yemekleri ve şarapları ile kutladı.

Türk soluna yakınlığı ile tanınan Jeremy Corbyn'in kutlamasına akşam 25 İngiliz milletvekili, parti yöneticileri, sendika liderleri ve secim kampanyasını yürüten ekibinin üyeleri de katıldı. 

İşçi Partisi'nde 32 yıldır siyaset yapan 66 yaşındaki Corbyn parti üyelerinin yüzde 59.5'inin desteğini alarak genel başkan seçilmişti.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Rusya'dan ABD'ye IŞİD suçlaması!
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD'nin terör örgütü IŞİD'e ait ...
Hacı adaylarının 'Hira' heyecanı

Hac ibadetini gerçekleştirmek için kutsal topraklara gelen Müslümanlar, ...

Mısır güvenlik güçleri turistlere ateş açtı: 12 ölü

Mısır güvenlik güçlerinin, Batı Sahra'da Meksikalı ve Mısırlı turistlerin ...

 
Pakistan'da bombalı saldırı

Pakistan'ın Multan kentindeki patlamada ilk belirlemelere göre 10 kişi ...

İsrail askerleri Mescid-i Aksa'ya postallarıyla girdi

İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa'nın içerisine girerek 5 Filistinliyi ...

Japonya'da Aso Yanardağı faaliyete geçti

Japonya'nın güneyindeki Kyuşu Adası'nda bulunan Aso Yanardağı'nın faaliyete ...

 
Taliban'dan hapishane baskını:
Afganistan'da Taliban militanları bir hapishaneye baskın düzenledi ve 352 mahkumu serbest bıraktı.
İran yeni uranyum rezervi buldu!
İran, yeni bir uranyum rezervi bulduğunu açıkladı.
Japonya’daki
Japonya’nın güneyindeki Kyuşu Adası’nda bulunan Aso Yanardağı’nın faaliyete geçtiği bildirildi.
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Haber
Belçika
ygs sonuçları
Kuzey Kore
seçim
Chelsea
premier lig
Ferit Şahenk
Ankara