E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Hızlı Tren Mart'ta Başlıyor 

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Ankara-Eskişehir arasında hızlı tren işletmeciliğine Mart ayının ilk yarısında başlamayı hedeflediklerini belirtti

31.01.2009 - 11:07
Hızlı Tren Mart ta Başlıyor

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Ankara-Eskişehir arasında hızlı tren işletmeciliğine Mart ayının ilk yarısında başlamayı hedeflediklerini belirterek, "TCDD'nin 1-2 ay bilet ücreti almayarak vatandaşın ayağını alıştırmasını beklediğini" söyledi.

Yıldırım, Ankara-İstanbul hızlı treninin Ankara-Eskişehir bölümündeki testlerin, altyapı ve üstyapı çalışmalarının tamamlandığını, tren setlerinin geldiğini söyledi. TCDD Genel Müdürlüğünün son çalışmaları tamamlamak üzere olduğunu anlatan Yıldırım, "Hedefimiz Mart'ın ilk yarısında Ankara-Eskişehir arasında hızlı trenin seferlere başlaması" dedi.

TCDD'nin Ankara-Eskişehir arasında işletilecek hızlı trenin sefer sayısı ve saatlerini belirlemek üzere çalışmalarını sürdürdüğünü anlatan Yıldırım, şunları söyledi: "Vatandaşımızın ayağının hızlı trene alışması lazım. Teknoloji ile tanışması, o konforu görmesi lazım. İşletmede öncelikle teşvik edici tedbirlerin gözetilmesi lazım. Daha sonra başa baş, destek almadan, kendi geliri ile giderini karşılayacak, küçük bir de kar edecek şekilde hattın işletilmesi politikası güdülecek.

Bilet fiyatlarıyla ilgili bazı rakamlar yazılıp çizildi ama fiyatlar biraz da deneyerek bulunacak. Yeni bir hizmet, yeni bir teknoloji; hızlı, konforlu, rahat, modern bir ulaşım aracı... Başlangıçta bir fiyat uygularsınız ancak ilgi istediğiniz düzeyde olmazsa değiştirmek durumunda kalırsınız. O yüzden iyi hesap yapılacak.

Tamamen dolulukla bağlantılı, doluluk yüzde 80-90'lara ulaşırsa uygulanacak fiyat daha makul olur; doluluk yüzde 40'ta kalırsa fiyat daha yüksek olur. Amaç, yüksek fiyat alıp boş gitmesi değil. Olabildiğince doluluk oranlarının yüzde 80'lerin altına düşmemesi. Demiryollarından benim beklentim, bir müddet, en azından 1-2 ay vatandaştan para almasınlar. Ayağını alıştırsınlar vatandaşın. Bunu önereceğiz."

YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Fatih Karatepe 24 Ocak 2009 Cumartesi 16:35

Bu cahil halkla dalganızı geçin siz. Dünyanın hiç bir yerinde ekonomik kriz falan yok. Dünya finans sektöründe bir takım dengeler değişiyor. Mumbai ye yapılan terör saldırsının arkasında da bu yatıyor. Dünyayı gezen insanlara sorun. Kriz falan yok. Türkiyedeki bankacılık tefecilğın yasal hali. Dünyanın hiç bir yerinde da böyle bir bankacılık sistemi YOK. O nedenle Türkiyedeki bankalara para enjekte etmek bir yana bankalar elinde enjektör ile sivirisinek gibi halkın kanını çekiyor.

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gözler Doğalgazda İndirime Çevrildi
Hükümet, petrol fiyatlarındaki gerilemenin etkisiyle 1 Şubat'tan geçerli ...
"IMF Olmasa da Program Lazım"
Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Hazine’nin bu yılın başında yayınladığı finansman ...
İhracat Geçen Yıla Göre Azaldı
İhracat bu yılın Aralık ayında, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 21 azalarak ...
 
KRİTİK UYARI: İŞSİZLİK SOSYAL KRİZE DÖNÜŞECEK, BU GÜNLERİ ARAYACAĞIZ!
Krize rağmen Türkiye’de önlem alınmadığını ve hükümetin yerel seçimlere ...
Doğalgazda İndirim Oranı Belli Oldu
Enerji Bakanlığı doğalgazda indirim için hazırlık yapıyor. Hükümetin kabul ...
MÜSİAD: Erdoğan Onurlu Bir Duruş Sergiledi
MÜSİAD Başkanı Ömer Cihad Vardan, Davos'ta yaşanan gerginlikle ilgili ...
 
"Yastıkaltı Paraları Sisteme Sokun" Çağrısı
Sermaye Piyasası Kurumu (SPK) Başkanı Turan Erol, yurttaşlar, şirketler ...
IMF Türkiye'den Ne İstiyor?
IMF ile görüşmelerde Türkiye’nin, istihdamı artırıcı ekonomiyi canlandırıcı ...
Doğal Gaz İndirimi İçin Yarını Bekleyin
Ankara'da bir tanıtım toplantısında soruları yanıtlayan Enerji ve Tabii ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
dolar
konya
Ukrayna
Eczacıbaşı
Ahmet Kaya
Numan Kurtulmuş
Duygun Yarsuvat
chp
Nizhny Novgorod