E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Hamas'dan idam kararlarına sert tepki! 

Hamas Sözcüsü Ebu Zuhri: "Mısır'daki mahkemenin, Hamas mensuplarına ilişkin aldığı karar, gerçekten esef verici" dedi.

16.05.2015 - 15:12
Hamas dan idam kararlarına sert tepki!

Hamas, Mısır mahkemesinin kamuoyunda "hapishaneler baskını" olarak bilinen dava kapsamında bazı mensuplarının dosyasının, haklarındaki idam kararıyla ilgili görüş alınması için müftülüğe gönderilmesini "esefle" karşıladığını bildirdi.

Kararla ilgili AA muhabirine açıklama yapan Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, "Mısır'daki mahkemenin, Hamas mensuplarına ilişkin aldığı karar, gerçekten esef verici" dedi.

"Mısır yargı tarihinde kara bir leke"

"Davanın siyasi olduğunu, verilen kararın ise Mısır yargı tarihine kara bir leke sürdüğünü" ifade eden Ebu Zuhri, idam kararıyla ilgili görüş alınması amacıyla dosyaları müftülüğe gönderilenler arasında "Filistinli şehit ve tutuklu direnişçilerin" bulunduğunu kaydetti.

"İsrail'in son saldırılarında şehit olan Kassam Tugayları'nın komutanlarından Raid el-Attar ile 1996 yılından bu yana İsrail hapishanesinde tutuklu bulunan ve müebbet hapse mahkum edilen Hasan Selame hakkında nasıl karar alındığını bilmiyoruz" ifadelerini kullanan Ebu Zuhri, suçlu bulunan isimlerin, Mısır'a hiç girmediğini belirtti.

Hamas'ın Mısır'ın içişlerine karışmadığını, Filistinlilerin Mısır'ın içişleriyle bir alakasının bulunmadığını vurgulayan Ebu Zuhri, "Mısır yargısı Hamas'la ilgili olarak politik hedeflere göre hareket ediyor" diye konuştu.

Kahire Ceza Mahkemesi bugün "Vadi'n-Natrun Hapishanesi Olayı" olarak da bilinen "hapishaneler baskını" davasında aralarında 73 Filistinlinin de bulunduğu 106 kişinin dosyasını, haklarındaki idam kararıyla ilgili görüş alınması için müftülüğe göndermişti.

Gazze'deki İçişleri Bakanlığı'ndan 17 Aralık'ta yapılan açıklamada, Mısır Başsavcılığı'nın 73 Filistinliye yönelttiği suçlamaların "uydurma" olduğu, sanıklardan 3'ünün Mısır devriminden önce hayatını kaybettiği bildirilmişti. Açıklamada ayrıca, dava kapsamında yargılanan 33 sanığın da Gazze'den hiç çıkmadıkları belirtilmişti.

"Hapishaneler baskını" davasında, 106'sı firari ve 25'i tutuklu 131 sanık, 25 Ocak 2011'de Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in devrilmesiyle sonuçlanan halk ayaklanmasında, "11 hapishane ve karakola saldırarak, tutukluların firarına yol açmak ve 3 subayı kaçırmakla" suçlanıyordu.
 

aa

ETİKETLER:
hamas , mısır , idam , karar , tepki
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Papa Franciscus:
Papa Franciscus Resmi temaslar ve çeşitli etkinliklere katılmak için iki ...
Koalisyon'dan Ramadi'ye hava operasyonu!
IŞİD tarafından ele geçirilen Ramadi'deki hükümet binalarına, Koalisyon ...
ABD'den Çin'e uyarı:
ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Çin'e Güney Çin Denizi'nde tansiyonun azaltılması için uyarıda bulundu.
 
Devrik Cumhurbaşkanı Mursi'ye idam!
Mısır'da mahkeme, Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi idam cezasına çarptırdı.
Eşcinsel evlilik yapan ilk AB lideri!
Lüksemburg'un 42 yaşındaki eşcinsel Başbakanı Xavier Bettel, Belçika vatandaşı, ...
Çipras'tan olay yaratacak karar!
Yunanistan dış ülkelerdeki büyükelçilik ve konsolosluklardan kullanılmayan ...
 
Otobüs 30 metrelik uçuruma yuvarlandı: 35 ölü
Çin'in Şaanşi eyaletindeki Şianyang kentinde meydana gelen trafik kazasında ...
DAEŞ, Enbar ilinin yüzde 90'ını ele geçirdi!
DAEŞ'in, Enbar ilinin yüzde 90'ının kontrolünü ele geçirdi. DAEŞ'in Ramadi'yi ...
Biden'dan Kıbrıs'taki görüşmelere destek!
ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Kıbrıs'ta görüşme sürecinin başlamasını ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
galatasaray
ÖSYM
Cüneyt Çakır
Eczacıbaşı
Almazbek Atambayev
A Milli Takım
İlker İnanoğlu
haberler
burçin terzioğlu