E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Fransa'da OHAL kalıcı olabilir! 

Fransa'da hükümetin 130 kişinin ölümüne yol açan Paris saldırıları sonrası devreye soktuğu ve 3 aya uzattığı olağanüstü hali (OHAL) 6 aya uzatma talebi, ülkede olağanüstü güvenlik önlemlerinin "kalıcı" olabileceği endişelerine neden oldu.

8.12.2015 - 11:21
Fransa da OHAL kalıcı olabilir!

Fransa'da hükümetin 130 kişinin ölümüne yol açan Paris saldırıları sonrası devreye soktuğu ve 3 aya uzattığı olağanüstü hali (OHAL) 6 aya uzatma talebi, ülkede olağanüstü güvenlik önlemlerinin "kalıcı" olabileceği endişelerine neden oldu.

Paris saldırılarından birkaç saat sonra Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande tarafından ilan edilen OHAL, yine Hollande'ın isteği doğrultusunda, meclise sunulan yasa tasarısı sonrası 12 günden üç aya uzatılmıştı. Meclisin ezici çoğunlukla kabul ettiği yasa, polise kanıt olmaksızın makul şüpheye dayanarak arama yapma ve kamu güvenliğini tehdit ettiği düşünülen kişileri ev hapsinde tutma hakkı tanıyor.

"OHAL'in uzatılması, kalıcı anlama gelmesi demek"
Fransa İnternet Özgürlükleri Platformu (Quadrature du Net) Sözcüsü Adrienne Charmet, Fransız hükümetinin olağanüstü güvenlik önlemleriyle "duruma el koyuyor izlenimi" verdiğini ve normal koşullarda kabul ettiremeyeceği yasa tasarılarını öne sürdüğünü savundu.

 Charmet, "OHAL'in uzatılması, kalıcı anlama gelmesi demek. Hükümetin dediğinin aksine normal işlevini sürdüren demokratik bir hukuk devletinden bahsedemeyiz" ifadelerini kullandı.

Alınması planlanan önlemlerle ilgili değerlendirmede bulunan Toplumsal Bütünlük İçin Avrupalı Müslümanlar İnisiyatifi (EMISCO) Genel Sekreteri Bashy Quraishy, güvenlik tedbirlerinin demokrasi dışı olduğunu savundu. 

Quraishy, "Çünkü birkaç kişi suç işlediyse tüm toplum cezalandırılamaz. Eğer bir kişi veya grup bir şey yaptıysa onların peşine düşün, tüm toplumun değil. Çünkü tüm toplumun peşine düşmek teröristlerin yaptığı şeyle aynı. Şu mesaj bizim açımızdan çok önemli: Cami ya da din değil, bireyler suç işliyor. Din ve insanları bu açıdan ayırmaları gerekiyor" dedi.

AA

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
IŞİD ikinci kez evlerinden etti!
Irak'ın Musul kentine bağlı Sincar ilçesinin Peşmerge güçleri tarafından ...
ABD İç Güvenlik Bakanı:
ABD İç Güvenlik Bakanı Jeh Johnson, Paris'te geçen ay meydana gelen terör ...
Daha 19 yaşındaydı!
İsrail askerleri Batı Şeria'da 19 yaşındaki bir Filistinli genci başından vurarak öldürdü.
 
ABD o ülkeye 'casus uçak' konuşlandıracak!
ABD Savunma Bakanı Carter ve Singapur Savunma Bakanı Eng Hen, US P8 Poseidon ...
Filistinli kadın milletvekiline hapis cezası!
İsrail mahkemesinin, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) üyesi ve milletvekili ...
Rusya, Türkiye krizini BM'ye taşıyor!
BM Güvenlik Konseyi’nden diplomatik kaynaklar, Türkiye’nin Suriye ve Irak’taki ...
 
Koalisyon ortağı Tunus iç siyasetini değerlendirdi!
Tunus'ta koalisyonun ikinci ortağı Nahda Partisi Genel Başkanı Gannuşi, ...
Yemen'de 7 gün ateşkes ilanı!
Yemen Cumhurbaşkanı Hadi, 15 Aralık'tan itibaren 7 gün ateşkes ilan etme ...
Barzani işi Kral'dan bağlamış:
Kürdistan Demokrat Sosyalist Partisi Genel Sekreteri Muhammed Hacı Mahmud'dan ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
rusya
Gökhan Töre
Belçika
Joachim Löw
eyfel kulesi
Jose Mourinho
film
emrah yılmaz
Binyamin Netanyahu