Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Fransa’nın pazar günü gerçekleştirdiği ilk hava saldırısında 12’si çocuk 30 IŞİD militanının öldürüldüğünü, yaklaşık 20 militanın da yaralandığını açıkladı.
Açıklamada ayrıca, ölenler arasında örgütün yabancı militanlarının olduğu da kaydedildi.ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyona destek veren Fransa, Irak’ın ardından Suriye’deki IŞİD hedeflerine yönelik hava saldırısı düzenleme kararı almıştı.
Fransa ordusuna ait uçaklar, Suriye’de ilk olarak Deir ez Zor kentindeki IŞİD’e ait eğitim kampını bombalamıştı.
Saldırıyla ilgili açıklama yapan Fransa Savunma Bakanı Jean-Yves Le Drian, hedef alınan kampın IŞİD için ‘olağanüstü’ derecede önemli olduğunu belirterek bölgenin Suriye ile Irak arasındaki militan transferinde stratejik bir nokta olduğuna dikkat çekmişti.
(sputniknews)
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...