E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

ABD 'eğit-donat'a yeni katılımcı almayı durdurdu 

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon Sözcüsü Cook, Suriyeli muhaliflere yönelik eğit-donat eğitiminin gözden geçirildiğini ve yeni katılımcı belirme çalışmalarını durduklarını söyledi.

30.09.2015 - 06:37
ABD  eğit-donat a yeni katılımcı almayı durdurdu

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon Sözcüsü Peter Cook, Suriyeli muhaliflere yönelik eğitimin devam ettiğini ancak program gözden geçirilirken Suriye'den yeni katılımcı belirme çalışmalarını durduklarını söyledi.

Cook’a, basın toplantısında, ABD’nin muhaliflere eğitim programını durdurmaya karar verdiğine yönelik iddialar soruldu. Şu anda program konusunda yapacakları bir resmi duyuru olmadığını ifade eden Cook, “Daha önce de belirttiğimiz gibi tüm programı gözden geçiriyoruz, bazı değişiklikler düşünülüyor ama şu anda örneğin üçüncü sınıfın eğitimi sürüyor” diye konuştu. 

Program için daha önceden belirlenmiş potansiyel katılımcıları değerlendirmeye devam ettiklerini dile getiren Cook, "(Ancak) gözden geçirmeler sürerken, Suriye'den yeni katılımcıların belirlenmesine dönük mevcut eylemleri durdurduk. Bunun yanında, sahadaki güçlere hala desteğimiz var ve eğit-donat programında şu anda grupları eğitiyoruz" ifadesini kullandı.

ABD'den Rusya ile iletişim hatlarının açılması talimatı

Peter Cook, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Savunma Bakanı Ashton Carter, ABD Başkanı Barack Obama ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in dün yaptıkları görüşmenin sonrasında bu sabah ekibine Rusya ile iletişim hatlarının açılması talimatını verdi" dedi.

Cook, ABD ve Rusya'nın, Suriye'de DAEŞ'e karşı savaşta ortak çıkara sahip olduğunu belirterek, Rusya ile başlatılacak görüşmelerin amacının, "devam eden koalisyon hava operasyonlarının gelecekteki herhangi bir Rus askeri faaliyetiyle çakışmaması, koalisyon hava personelinin güvenliğinin teminat altına alınması ve yanlış hüküm ve hesaplamalardan kaçınılmasının sağlanması" olacağını kaydetti.

Bu görüşmelere ilişkin takvim, hangi düzeyde yapılacağı ve diğer detayların gelecek günlerde karara bağlanacağını bildiren Cook, "Buradaki ilk amacımız, gelecekteki herhangi bir Rus askeri faaliyetiyle koalisyonun devam eden faaliyetleri arasında havada bir çakışma olmasının önlenmesi" ifadesini kullandı.
AA
 

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türk işçiler serbest!

Bağdat'ta kaçırılan Türk işçiler serbest bırakıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ...

Esed hakkında "savaş suçları" soruşturması başlattı.

Paris Savcılığı Esed rejimi tarafından 2011-2013 döneminde işlenen ...

Alman devi 11 milyon aracını geri çağıracak!
Alman otomobil üretici Volkswagen, bugün yaptığı bir açıklamada egzoz ...
 
Eski istihbaratçı
Twitter hesabı açan eski istihbarat görevlisi Edward Snowden’ın ilk mesajı ...
ABD Eğit-Donat'ı durdurdu!
ABD Savunma Bakanlığı Pentagon Sözcüsü Peter Cook, Suriyeli muhaliflere ...
Japonya farkını koydu!
Japonya Başbakanı Şinzo Abe ülkesinin Suriyeli ve Iraklı sığınmacılara ...
 
Hac faciasında kaç ölü var?
Mekke'de yaşanan izdiham faciasının ardından, Suudi Arabistan'dan eleştirilere ...
Beyaz Saray'dan Putin açıklaması
Beyaz Saray, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Suriye'de politik ...
İşler karıştı!
Bağımsızlık yanlısı partilerin kazandığı seçim sonrası, Katalonya Partisi ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Türkmenistan
ihracat
survivor all star
İslam
ROMA
Anayasa
genel sağlık
Soruşturma
Avigdor Lieberman