E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Fener'in Son Kararı: Düşürün Bizi Madem Avrupa'ya Gönderilmiyoruz, O halde Bank Asya'da Oynayalım!

Fenerbahçe Asbaşkanı Ali Koç, dün 'tarihi' bir açıklamada bulundu: "Futbolcular kendi aralarında karar verdi. Madem Avrupa'ya gönderilmiyoruz, o halde Bank Asya'da oynayalım"

26.08.2011 - 07:57
Fener in Son Kararı: Düşürün Bizi

Şampiyonlar Ligi’nden men edilen ve Tahkim Kurulu’na yaptığı itirazı da reddedilen Fenerbahçe, bugün Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) başvurarak “Bizi Bank Asya Birinci Lig’e düşürün” diyecek. Fenerbahçe Asbaşkanı Ali Koç, dün akşam gazetecilre yaptığı açıklamada kendi futbolcuların artık Bank Asya 1. Lig’de oynamayı talep ettiklerini söyledi.

Futbolcular ve teknik heyetin Samandıra’daki Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri’nde yaptıkları toplantının ardından toplantıya dahil olan Koç, futbolcuların kendi aralarında 3.5 saatlik bir toplantı yaptığını söyledi. Koç, “Burada tarihi bir toplantı yaptık. Fenerbahçe camiası ve yönetim olarak böyle sporculara sahip olduğumuz için böyle bir teknik kadroya sahip olduğumuz için son derece gururluyuz. Futbolcularımız artık Fenerbahçe’nin son bu gelişmeler çerçevesinde Bank Asya 1. Ligi’nde devam etmesini ve bunun gerçekleşmesini bizden talep ettiler. Biz bu şekilde yarın bunu konuşmak, istişare etmek üzere Federasyon’a gidiyoruz. Futbolcuların ve teknik heyetin isteği doğrultusunda Spor Toto Süper Lig’de mücadele etmek istemiyoruz. Federasyon’a ‘Bizi Bank Asya 1. Lig’e yollayın’ demeye gidiyoruz” dedi.

‘Madem Beşiktaş etkiledi...’
Gazetecilere açıklama yaparken oldukça duygusal olduğu gözlemlenen Koç, artık onurlarıyla Bank Asya 1. Ligi’nde mücadele edip hem ulusal hem de uluslararası arenalarda kabul etmedikleri iddiaların geride kalmasını, ondan sonra hukuk süreci ne karar verirse ilerlemenin herkes açısından daha doğru olduğunu düşündüklerini vurguladı.

Koç, “Taraftarlardan yağan mailler fakslar da aynı şeyleri söylüyor. Yönetimimiz de bu şekilde düşünüyor. Federasyon’a diyeceğiz ki; ‘Bu kadar Beşiktaş’ın kupayı geri vermesinden etkilendiniz, itibarı arttırdığını söylediniz. O zaman bizi de suçlu bulun, bizi de gönüllü olarak veya sizin kararınızla Bank Asya 1. Lig’e yollayın. Çünkü Şampiyonlar Ligi ile ilgili verdiğiniz karara baktığımız zaman siz zaten kendi gözünüzle bizi suçlu buluyorsunuz’. Kendi ülkemizde hukuk sürecini bekleyeceğiz ama öbürünü UEFA demek, kesinlikle ve kesinlikle kabul etmiyoruz, bir Türk olarak kabul etmiyoruz” dedi.

‘Türkiye’ye atılan tokattır’
UEFA’dan gelen talebin, sadece Fenerbahçe’ye değil tüm Türkiye’ye atılmış bir tokat olduğunu söyledi. Koç, şunları dile getirdi: “15 Ağustos’taki açıklamalarda Fenerbahçe’nin lige devam edeceği ifade edilmişti. Biz de çalışmalarımızı yaparken, dün (önceki gün) bize UEFA’dan gelen bir yazı iletildi. Bizim, Şampiyonlar Ligi’ne gönüllü olarak katılmamamız isteniyordu. Böyle bir kararı, bu kadar kısa sürede veremeyeceğimizi ilettik. Böyle bir kararın, sadece Fenerbahçe’ye atılan bir tokat değil, tüm Türkiye’ye atılan bir karar olarak görüyoruz.”
UEFA’nın başka ülke federasyonları adına bu tür kararlar almadığını savunan Koç, ancak Türkiye mevzubahis olunca çok daha rahat davrandığını söyledi. Türkiye’nin şike soruşturması sürecinde üzerine düşeni en iyi şekilde yaptığını vurgulayan Koç, sözlerini şöyle sürdürdü: “UEFA’dan bir müfettişin gelip karara müdahale etmesi bizce yanlıştır. Başka ülke federasyonlarına yapamadıklarını, bize yapmaya çalıştılar. Milan, kendi ülke federasyonundan ceza almışken, Şampiyonlar Ligi’ne katıldı ve o sene de Şampiyonlar Ligi Şampiyonu oldu. Bir İtalyan takımını lige alabiliyor ancak bizi almadı.”

‘Yıldızlarımız gidecek’
TFF’nin sadece Fenerbahçe ile ilgili bilgiler verdiğini söyleyen Fenerbahçe Asbaşkanı Koç, “Bu kararı UEFA verdi’ diyerek işin içinden çıkmak mümkün değildir. Bizim yerimize Trabzonspor’un Şampiyonlar Ligi’ne alınması sıfır toleransa göre kara mizahtır. Savcı Mehmet Berk, Türkiye’nin çıkarlarına uymadığı için UEFA müfettişine bilgi vermemiştir. UEFA sadece Fenerbahçe ile ilgili bilgilendirilmiştir” dedi.
Koç, Süper Lig’de de kalsalar, Bank Asya’ya da gitseler bazı önemli oyuncuları kaybedeceklerini ve teklifleri değerlendirmeye alacaklarını söyledi.

Aydınlar’dan çelişkilere devam...
Federasyon Başkanı Mehmet Ali Aydınlar’ın, şike soruşturması sürecinde yaptığı çelişkili açıklamalar, son gelişmelerde de sürdü. Aydınlar geçen haftaki basın toplantısında, “Kendisinden şüphe eden takımlar varsa, Avrupa’ya gitmesinler” demişti. Aydınlar’ın başkan olduğu Federasyon, kendisinden şüphe etmeyen Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi’ne katılmasını engelledi. Aydınlar, UEFA’dan gelen Disiplin Komitesi Başmüfettişi Pierre Cornu’nun izlenimlerinin nasıl olduğu sorusuna, “Çok iyi izlenimlerle ayrıldı. Kendisi sadece bilgi almaya geldi” demişti, birkaç gün sonra meselenin pek de öyle olmadığı anlaşıldı. UEFA temsilcisi Cornu, futbol tarihiminizin en sarsıcı kararlarından birinin alınmasını istemiş.

radikal

YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Misafir 26 Ağustos 2011 Cuma 11:32

Pişkinler, zaten düşeceksiniz,dünyada kural neyse burdada o,juventus,marsilya düşüyorda sizin fazlanız ne düşün FB yakasından, seyirciyide kendi emellerinize bulaştırmayın....

Yorumu oyla      18      11  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Beşiktaş maçı geç başlayacak
UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Beşiktaş ile Rusya'nın Alania takımları ...
İşte Tahkim'in F.Bahçe Kararı
Fenerbahçe Kulübünün, UEFA Şampiyonlar Ligi'nden men edilmesi kararına ...
Avrupa'da Yılın Futbolcusu: Messi
Avrupa'da yılın Futbolcusu, Barcelona'nın yıldız oyuncusu Messi seçildi.
 
Sadri Şener Hakkındaki Karar
Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener'in yurtdışına çıkış yasağı kaldırıldı...
Aziz Yıldırım'dan Şok Karar
Futbolda şike soruşturması kapsamında sürdürülen operasyonda tutuklanarak ...
Aykut Kocaman Oyuncuları Çağırdı
Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi’ne gidememesinden sonra ortalık toz duman ...
 
İstifanın Perde Arkası
Nihat Özdemir ile az önce istifasının gerekçesini konuştum.
La Liga Bu Haftasonu Başlıyor!
İspanya'da, Futbolcular Derneği (AFE), Profesyonel Futbol Ligi Kurumu ...
Fener'in Kabusu Bitmiyor
Türkiye Futbol Federasyonu’nun, UEFA’dan gelen isteğe uyarak, Sarı-Lacivertli ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
abd
Gurbangulı Berdimuhamedov
Tayyip Erdoğan
İstihdam
Bütçe
yakmak
Abdullah Ercan
bodrum
Milwaukee Bucks