Ne zaman görücüye çıkacağını merak ederken Facebook da Spotify ile işbirliğine gitti. Ona sonradan Radio ve MOG da eklendi.
Webrazzi'nin haberine göre, Ülkemizde aktif olmasa da, bu servisler üzerinden Facebook’ta müzik dinleyenlerin sayısı azımsanmayacak derecede arttı. Hatta kimi zaman Facebook’un iTunes’a rakip olup olmayacağı bile tartışıldı. Şimdi Facebook sayfalarına özel yeni bir buton gelecek; “Listen.”
Yeni butonun özelliği sadece müzisyen ve müzik gruplarının sayfalarında yer alacak olması. Butona tıklandığında o şarkıcı ya da grubun şarkıları dinlenebilecek. Dinle butonu şimdilik bazı şarkıcıların ve grupların resmi Facebook sayfaları üzerinden yayında. Facebook’un gelecekte MySpace’in yaptığı gibi bir sistem geliştirmesi de belki söz konusu olabilir.
MySpace pek çok amatör gruba ev sahipliği yapmış ve MySpace sayesinde pek çok müzik grubu hayranlarına ulaşmıştı. MySpace’in gözden düşmesinden bir süre sonra Facebook’un bu alanda boşalan talebi Facebook sayfaları ile doldurması ihtimali de var. Ancak Facebook’un bunu iş ortakları ile yapması ve müzik servislerinin her ülkede standart bir halde olmaması bir dezavantaj. Yine de Spotify’ın Türkiye piyasasına girme ihtimali bulunuyor.
Cumhuriyet
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |