Hedef Türkiye'ye 8 milyon turist çekmek. Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Osman Bağdatlıoğlu, her yıl 10 milyon yabancı 6 milyon ise yerli turistin ziyaret ettiği Antalya’ya Botanik Expo sayesinde 8 milyon turist beklediklerini söyledi.
Expo 2016 Antalya için 180 milyon TL bütçe ayrıldığını vurgulayan Bakan Eker ise, 12 bin endemik bitkinin 4 bininin Türkiye’de yetiştiğini hatırlattı ve . Expo 2016 Antalya sayesinde bunu dünyaya duyuracaklarını belirtti.
Türkiye’yi dünyaya çiçeklerle anlatacaklarını anlatan Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, "Sadece sektörümüzü değil, ülkemizin de tanınırlığı için bu organizasyonun çok önemli olduğunu düşünüyorum. Her yıl 10 milyon yabancı 6 milyon ise yerli turistin ziyaret ettiği Antalya’ya Botanik Expo sayesinde 8 milyon turist bekliyoruz. Sektör olarak bir sonraki nesile daha temiz, yeşil ve yaşanabilir bir çevre bırakmayı hedefliyoruz. Bu nedenle Expo 2016 Antalya’nın sloganını ‘Çocuklar ve Çiçekler’ olarak belirledik" diye konuştu.
Expo 2016 Antalya için 2016 yılına kadar 180 milyon TL’lik yatırım yapılacağını ifade eden Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker de şunları kaydetti:
"Dünyada toplam 12 bin tane endemik bitki türü var. Bunun üçte biri Türkiye'de bulunuyor. Antalya'da 6 ay boyunca devam edecek olan Expo, bunların tanıtımı anlamında çok önemli. Temayı çocuk ve çiçek olarak belirledik. Çiçek, insanların estetik ihtiyacını karşıladığı bir canlıdır. Doğanın da dengesini ayakta tutar. Çocuk ise masumiyettir. Bu iki anlamı dünyaya göstereceğiz. 8 milyon kişi Antalya'daki Expo'ya gelecek.
ekofinans.com
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...