DTP'den Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı almak isteyen AK Parti, bu ilde özel anketler yaptırıyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sunulan özel anket sonucuna göre, AK Parti'den aday olması için 3 isim ön plana çıktı. Buna göre mevcut belediye başkanı DTP'li Osman Baydemir'in üniversiteden hocalığını yapan Dicle Üniversitesi Öğretim üyesi Prof. Fazıl Hüsnü Erdem ilk sırada yer aldı.
İkinci sırada Avukat Ömer Serdar Kaplan ile üçüncü sırada 21. dönem milletvekili Abdülbaki Erdoğmuş'un kardeşi Ahmet Erdoğmuş yer aldı.
AK Parti, 10 Kasım'da aday adaylığı müracaatlarını almaya başladı. Ancak bir aya yakın bir süre geçmesine rağmen Diyarbakır'dan bir tek resmi başvuru olmadı. Bu durumun, adayların baskı görmek istememesi veya Genel Merkezin eğilimlerini görmek istemesinden kaynaklandığı belirtildi.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...