Rosstat’ın açıklamasına göre Ocak ayının enflasyon oranı 1999 yılı ve 2008-2009 kriz dönemini bile geride bırakarak rekor kırdı. O dönemlerde enflasyonun yüzde 3 seviyesini geçmediğine dikkat çekildi.
Öte yandan 2014 verilerine göre yıllık bazda enflasyon 2008 krizinden bu yana ilk kez yüzde 11,4’e ulaşarak rekor kırdı. Enflasyon artışında en çok gıda fiyatlarında yüzde 15,4’lük artış etkili oldu.
Rusya Ekonomi Kalkınma Bakanı Aleksey Ulyukayev’e göre enflasyon yıllık bazda Mart ayında yeni rekor kıracak. Ancak Ulyukayev bu oranın ne kadar olacağına dair bir bilgi vermedi.
Rublenin aşırı değer kaybı ve faiz oranlarının yüzde 17’lere yükselmesi nedeni ile 2015’de enflasyon rakamlarının yüzde 17’leri bulması bekleniyor.
cihan
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |