E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

‘EMPERYAL İTTİFAK’ KURULDU: AB’YE ELVEDA! 

Uluslararası konjonktürde bütün taşlar yerinden oynuyor. Önümüzdeki bir iki yıl içinde Türkiye AB’den uzaklaşacak. İttifak kuran ABD ve Rusya, Türkiye’nin Balkanlar, Ortadoğu ve Ortaasya’da nüfuzunu güçlendirecek. Türkiye ‘emperyal vizyon’ politikasına dönüyor...

20.02.2008 - 13:44
‘EMPERYAL İTTİFAK’ KURULDU: AB’YE ELVEDA!

Bugüne kadar bildiğiniz bütün ezberleri bozun. Uluslararası konjonktürde bütün taşlar yerinden oynuyor. Kıta ötesinden gelen ‘büyük plan’da start düğmesine basıldı. Önümüzdeki bir iki yıl içinde Türkiye AB’den uzaklaşacak. İttifak kuran ABD ve Rusya, Türkiye’nin Balkanlar, Ortadoğu ve Ortaasya’da nüfuzunu güçlendirecek. Türkiye, ulus devlet modelinden sıyrılıp tıpkı Osmanlı’daki gibi ‘emperyal vizyon’ politikasına dönüyor.

Türkiye’nin Türk ve Müslüman kartlarının gücünü bilen ittifak, Türkiye ile AB’nin arasına kesin bir hat çekme niyetinde. AB üyeliğini bizzat ABD derin devleti istemiyor! Avrupa’daki kundaklamalar ve karikatürlerin yeniden pişirilmesi de bu planın bir parçası.

ABD ve Rusya’nın yeni modeli, parçalanmış küçük küçük (idare edilmesi kolay) ulus devletler. Planın ilk üç adımında üç küçük ülke dünyaya ‘Merhaba’ diyecek. Kosova bağımsızlığını ilan etti. Sırada Kıbrıs ve Kuzey Irak Kürt Federe Devleti yani Kürdistan var.

‘Nasıl yani’ dediniz değil mi? ‘Nasıl yani’sini istihbaratçı Mahir Kaynak ile konuştuk.

Meydana gelen gelişmeleri alt alta sıraladığımızda ortaya büyük bir tablo çıkıyor. ABD ve Rusya ittifakı Türkiye’ye diyor ki, ‘Seni petro-dolarlarla krizden darbelerden, kaostan koruyacağım. Üstelik de nüfuz alanını Balkanlar, Ortadoğu ve Ortaasya’ya kadar genişleteceğim.’ Peki, ama bu altın tepsiyi neyin karşılığında sunuyorlar?

ABD ve Rusya için AB, ekonomik ve siyasi anlamda rakip bir güç. İşte o yüzden ABD ve Rusya, AB’yi frenlemek için Türkiye kozunu masaya sürdü. ABD ve Rusya için, hem petrolün kontrolü hem de AB’ye Ortaasya pazarını kapatmak için Türkiye stratejik bir ortak. Sorun esas itibariyle Çin ve AB’yi frenlemek. Bu noktada Türk ekonomisi, gerekli yerlerde müdahale edebilmeyi kolaylaştırmak adına kontrol ediliyor. Ulus devleti savunanlar tasfiye ediliyor. 

Türkiye, Osmanlı’daki gibi emperyalist değil ama 'Emperyal vizyon' politikasına mı dönüyor?

Evet. Artık ezberler bozuluyor. Bu işin üç aşaması var. Birincisi, Cumhuriyet’ten kalan kendi sınırları içinde kalma politikası artık değişiyor. İkincisi, hareket edeceğimiz bölgede elimizdeki en büyük koz olması itibariyle dine karşı olumsuz tavır takınmamak. Üçüncüsü de TSK’nın bölgenin en büyük silahlı gücü olması.

Türkiye’nin ABD’nin hemen ardından Kosova’yı tanıması ne anlama geliyor? Türkiye Kosova’da ABD’nin savaşta erken kolluk kuvveti, barışta işletmecisi mi olacak?

Hayır, ABD bizi öyle küçük işlerle muhatap etmezler. Ortada çok daha büyük bir plan var. Türkiye yolu ile AB’nin Balkanlara girişini engelleyecekler. Türk-Yunan ortak ordusu kurulması söz konusu. Bu işe Yunanistan da dahil edilebilir. AB de Kosova’yı bırakmak istemiyor. AB ile ABD ve Rusya arasında Balkanları paylaşım savaşı yaşanıyor.

Türkiye’nin Afganistan’da asker konuşlandırması, bu planın İran’ı doğudan kuşatmak anlamında bir parçası mı?

Evet, aynen böyle. ABD, AB’nin Türkiye’yi kullanarak Ortaasya’ya girmesini engellemek istiyor.

Bunlar çok büyük senaryolar. Yani şimdi bugüne güne kadar yapılan bütün ittifaklar bozuldu mu?

Ben başından beri şunu söylüyorum. AB, askeri ve siyasi açıdan hiçbir zaman bir güç olamayacak. AB’nin sadece adı kalacak.

Peki, AB bu plana teslim olacak mı?

Olmak zorunda. Çünkü gücü yok. Enerji kaynakları kontrol altında. ABD kaynaklı son ekonomik krizi, aslında kontrollü bir kaos olarak gördüm.

Bu ne demek?

Bakınız doların değer kaybetmesi ile küreselciler büyük para kaybetti. Sarosçular küresel güçlerden, Bush ve Rusya ise ulus devletlerden yana. İngiltere küreselcilere önderlik ediyor. Aralarında bir savaş var. Ama Sorosçular kaybettiler. Bu kriz, küreselcilere yeni bir darbe daha vurdu. Amerikan derin devleti küreselcileri teslim alacaklar. Bu tahterevallinin istinat noktası da Türkiye olacak. Yahudi sermayesi güç kaybetti. İsrail geri planda tutulacak.

Peki, AB bu planı görüp Türkiye’yi hemen AB’ye alma kartını oynarsa Türkiye ne yapar? Hükümet nasıl bir yol izler?

Türkiye’de anarşi ve terör artar. AB’nin kabul etmeyeceği bir çizgiye geliriz. Türkiye’de Türkiye’den daha güçlü güçler var. ABD, AB… Türkiye kendisini kontrol edemiyor.

ABD seçimlerinin sonuçları bu masada nereye oturuyor. Siyasetçilerle değil, geçmişteki kimliğinin ve şahin vizyonunun da etkisi ile hükümetlerle değil  ülke ordularıyla ittifak kuracağı iddia edilen Senatör John McCain ABD Başkanı olursa bu plan nasıl etkilenir, Obama gelirse ne olur?

McCain gelirse bu planın gerçekleşme şartı artar. Obama, Kennedy ve Clinton ekolünün temsilcisi. Obama’yı tasfiye ederler.

Bu projede ulus devletin yılmaz savucuları olan Kemalistler nereye oturuyor?

Kemalistlerin ideolojileri bu projeye ters. Onlar tasfiye edilecek. Zaten Türkiye’de bu işi gören bir siyasetçi yok. Bizimkiler günlük politika yapıyor.

www.iyibilgi.com/Ömer Çakkal



YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Sedat Öz 3 Şubat 2008 Pazar 

BU hızlı interneti bir tek biz mi göremiyoruz.. Sayfayı açıncaya kadar beklenen tek ülke Türkiye. Türkiye'de bu işin fiyatı belli kardeşim.. AYDA 10.00 YTL.. yeterli.. Şubat ayı süresince imiş kampanya.. peki ya Mart'ta ne olacak..? Kazığa devam ..anlayacağınız.. geçin bunları.. AYDA 10.00 KAĞIT.... Varmıınız..Benden tavsiye etmesi, herkes razı olur, isterseniz oylayın..

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türköne Konuşuyor: Eşimle Aram Kötü Olursa, Ak Parti'ye Muhalefet Ediyorum… MİT İşe Yaramaz, İlhan Selçuk Faşist, Çatlı Arkadaşımdı... Türkeş Bana Komünist Derdi…
Zaman’dan başka gazetede yazmam… Çok yakında medya savaşı çıkacak… Milliyetçilik ...
Cem Uzan Turktime'a Konuştu: Beni Kesebilirsin, Öldüerbilirsin ama Bana İnananlara İhanet Ettiremezsin!!!
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan Türk Basınında evinin kapılarını ilk ...
MENDERES TURKTİME'A KONUŞTU! : “AĞAR, DEMOKRASİNİN YANINDAN BİLE GEÇMEMİŞTİR!”
Sağ siyasetin patent sahibi ve DP’nin biyolojik ve siyasi varisi Aydın ...
 
BAŞÖRTÜSÜ ÖZ DEĞİL, SEMBOLDÜR!
(TURKTİME-ERSİN TOKGÖZ) 5 bini aşkın üyesi ile Türkiye’nin ...
Emin Çölaşan Turktime'a Konuştu
(ÖZEL-TURKTİME) Türk basının usta kalemi, Hürriyet Gazetesi yazarı Emin ...
'İSTİFA ETTİM'E BAKAN'DAN YALANLAMA
'İstifaya zorlandım’ diyen Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu ...
 
YÖK'TEN 40 BİN SAĞLIK ÇALIŞANINA MÜJDE
YÖK Genel Kurulu, Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Sağlık Kurumları ...
RADİKAL YAZARINDAN ATATÜRKÇÜLERE ÖNERİ: TÜRBANLILARA DA BURS VERİN
Radikal yazarı Haluk Şahin, Atatürk'ün önem verdiği eğitim adına, Atatürkçülerin ...
GENELKURMAY'DAN CIA'YA BİLGİ SIZMIŞ
Genelkurmay'ın içinde yapılan çok gizli bir toplantıda, hem de darbe toplantısında ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
tff
Suudi Arabistan
MERSİN
passolig
Çankaya Köşkü
uefa
harç
kpss
iletişim