E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Ekonomiye İlave Kaynak Tasarısı 

Türk ekonomisine ilave kaynak sağlanması TBMM Genel Kurulu'nda Perşembe günü görüşülecek.

2.11.2008 - 12:06
Ekonomiye İlave Kaynak Tasarısı

TBMM Genel Kurulunda, 6 Kasım Perşembe günü, Türk ekonomisine ilave kaynak sağlanmasını ve banka mevduatlarının güvence altına alınmasında Bakanlar Kuruluna yetki verilmesini düzenleyen kanun tasarısı ele alınacak.

Meclis Genel Kurulu, bu haftaki çalışmasına 4 Kasım Salı günü saat 15.00'de başlayacak ve gündemindeki denetim konularını görüşecek. İlk olarak görüşmeleri yarım kalan zeytin ve zeytinyağı ile diğer bitkisel üretiminin sorunlarının araştırılarak çözümün tespit edilmesi amacıyla kurulan Araştırma Komisyonu raporu ele alınacak.

Genel Kurul, 5 Kasım Çarşamba günü Serbest Bölgeler ve Gümrük Kanunu'nda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun tasarısının görüşmelerine devam edecek.

Tasarının tamamlanmasının ardından, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün bir kez daha görüşülmek üzere 4 maddesini TBMM'ye iade ettiği Elektronik Haberleşme Kanunu ele alınacak.

Meclis, 6 Kasım Perşembe günü ise Türk ekonomisine ilave kaynak sağlanmasını ve banka mevduatlarının güvence altına alınmasında Bakanlar Kuruluna yetki verilmesini öngören kanun tasarısını görüşecek.

Yurt dışındaki parayı yüzde 2, yurt içindeki parayı da yüzde 10 vergiyle Türk ekonomisine kazandırmayı amaçlayan tasarı, tasarruf mevduatının ve gerçek kişilere ait katılım fonlarının kapsamını ve tutarını belirlemeye ilişkin TMSF'ye verilen yetkinin, 2 yıl süreyle Bakanlar Kurulunca kullanılmasını öngörüyor.

Yurt dışında elde edilen ticari kazançlar, 31 Mayıs 2009 tarihine kadar Türkiye'ye transfer edilirse, Gelir Vergisi ve Kurumlar Vergisinden muaf tutulacak. Yurt dışında bulunan para, döviz, altın, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçları, işletmelerde sermaye olarak kullanılabilecek.

Komisyonlar

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu 3 Kasım Pazartesi günü 2009 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı'nın tümü üzerindeki görüşmelere başlayacak. Komisyon, 4 Kasım Salı günü, TBMM, Cumhurbaşkanlığı ve Başkanlık bütçelerini, 5 Kasım Çarşamba günü Gümrük Müsteşarlığı, Dış Ticaret Müsteşarlığı ve Başbakanlığa bağlı kuruluşların bütçelerini, 6 Kasım Perşembe günü Sanayi ve Ticaret Bakanlığı bütçesi, 7 Kasım Cuma günü de Milli Eğitim Bakanlığı ile üniversitelerin bütçelerini ele alarak karara bağlayacak.

TBMM Adalet Komisyonu, 5 Kasım Çarşamba ve 6 Kasım Perşembe günü Borçlar Kanunu Tasarısı'nı görüşecek.

TBMM KİT Komisyonu da 5 Kasım Çarşamba günü Türkiye Petrolleri A.O, 6 Kasım Perşembe günü de BOTAŞ'ın 2005-2006 hesaplarını ele alacak.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DP Genel Başkanı Süleyman Soylu Turktime Genel Merkezi’nde Konuştu: İsmim Emanetçiliğe Sığacak Kadar Küçük Değil!
Turktime Genel Merkezi ziyaret eden Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman ...
TURKTIME'ı Ziyaret Eden Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok İmalı Konuştu!
14 yıldır Keçiören Belediye Başkanlığı görevini yürüten Turgut Altınok ...
MHP'li Ekici : DTP’lilerin Elini Sıktık da Elimize PKK’mı Bulaştı?
MHP kimsenin kurşun askeri değildir… Kimse üzerimizden evcilik oynamasın… ...
 
Turktime'a Konuşan Kutan Bombaladı: Bahçeli'ye Başbakanlık Teklif Ettik ama Kabul Etmedi
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan, DP Genel Başkanı Mehmet Ağar ve DSP ...
Ağar Turktime'a Konuştu: Ne Geçmişimi İnkar Ettim, Ne de Değiştim... Düz Ovada Siyaset Söylemi En Milliyetçi Söylemdir
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan’dan sonra DP Genel Başkanı Mehmet Ağar’da ...
Şirin Turktime'a Konuştu: Halk İsterse İdam Gelir
(TURKTİME-ERSİN TOKGÖZ) Genç Parti idamı geri getirecek ...
 
Erdoğan Yüksekova'ya Gitti
Erdoğan, saat 10.35'de Ferit Melen Havaalanı'ndan polis helikopteriyle ...
Gül Yarın İzmir'e Gidiyor
Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre Cumhurbaşkanı ...
CHP ÇOK DEĞİŞECEK !
SON yılarda ulusalcı söylemleri ön plana çıkaran CHP parti programında ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Gençlerbirliği
tff
premier lig
Murat Yıldırım
survivor all star
kardeş
A Milli Takım
haberler
uzaktan çalışma