E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Ek Hesap Aslında Soygun mu? 

Yılmaz, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) önünde yaptığı basın açıklamasında, son günlerde bankalarla tüketiciler arasında, Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu (KKDF) nedeniyle ciddi sorunlar yaşandığını hatırlattı.

5.12.2010 - 14:00
Ek Hesap Aslında Soygun mu?

Tüketiciye kredi kullandırılırken çeşitli isimler altında ek hesap açtırıldığını belirten Yılmaz, ek hesaplara yüksek faiz uygulandığını kaydetti.

Banka yetkililerinin ek hesabın yararlarını anlattığını, ancak ek hesabın faizinin yüksekliğinin tüketiciden saklandığını ileri süren Yılmaz, şöyle devam etti: "Bundan birkaç yıl önce, kredi kartı faizinin yüzde 6 olduğu dönemlerde ek hesaba uygulanan faiz düşük gibi göründüğü için pek fark edilmiyordu. Banka Kartları ve Kredi Kartları Kanunu’nun yürürlüğe girmesinden sonra kredi kartı faizleri Merkez Bankası’nın kontrolüne geçti. Geldiğimiz süreçte de her üç ayda bir tespit edilerek faiz oranları aşağıya çekildi. Şimdi kredi kartı faizi 2,44 olarak uygulanmaktadır. Kredi faizleri ise yüzde 1’in altında gösteren reklamlarla cazip gösterilirken, ek hesaba uygulanan faiz ise bazı bankalarda 5,25’e kadar uygulanabilmektedir.

Maaş ve ücretlerde ise durumuna göre yüzde 5’e kadar çıkmaktadır." "İhtiyaç kredisi kullanan milyonlarca tüketicinin sömürülmesine, bankaları denetimden sorumlu kurumların her şey yolundaymış gibi seyirci kalmasının düşündürücü" olduğunu ifade eden Yılmaz, "Bankaların tüketici kredilerine ya da bankadan maaş alan memur ve işçilere de kullandırdığı krediden ek hesap adı altında 5,25’e kadar faiz veya komisyon ücreti alması soygundan başka bir şey değildir" dedi.

Tüketicilere, kredi alırken iyi düşünmelerini, mali durumlarını iyi planlamalarını ve ek hesap açtırmamalarını öneren Yılmaz, karşılaşılan sorunlarda TÜDEF’in, tüketicilere her türlü hukuki desteği vereceğini bildirdi.

VATAN

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Otomotiv Sektöründe Rekor Yılı
Son olarak 2005 yılında 729 bin adet binek ve ticari araç satışı gerçekleştiren ...
TOKİ, Teslim Etmediği Evler İçin Kira Ödeyecek
TOKİ'den konut almak için bekleyen yurttaşlar, teslim tarihi geçen evler ...
Hastanelere İşaret Dili Bilen Personel Alınacak
Hastanelerde, işitme özürlü hastalarla iletişimi sağlamak üzere işaret ...
 
LPG Fırladı: Mutfak Tüpü 60 TL!
Önceki gün açıklanan enflasyon verilerine göre ÜFE'de kasım ayı şampiyonu ...
Türkiye kayıtdışı et cenneti
Et fiyatlarındaki artışı dengelemek için et ve kasaplık hayvan ithalatına ...
Zeytin ve Zeytinyağı Depolarına Düzenleme
Zeytin ve zeytinyağı ticaretini kolaylaştırmak, depolanması için yaygın ...
 
Petrol Fiyatları Tırmanışta
ABD ham petrolünün varil fiyatı ile Brent tipi ham petrolün varil fiyatı ...
Bakan Şimşek Çok Kızdı:
Wikileaks belgelerinde Doğan Grubu’yla ilgili açıklamaları olduğu iddialarını ...
Karşılıksız euro Sinyali
Küresel kur savaşları devleri karşılıksız para basmaya itiyor.
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
bist
moskova
big ben
Çankaya
işte benim stilim
Almazbek Atambayev
ROMA
Avustralya
özgecan aslan cinayeti