E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

DTP'li Tuncel Demokratik Özerklik İstedi 

Atina'daki Sosyalist Enternasyonel'de konuşan DTP İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel, ''Kürt sorununun demokratik özerklik projesiyle çözülebileceğini'' söyledi.

2.07.2008 - 22:37
DTP li Tuncel Demokratik Özerklik İstedi

Yunanistan'ın başkenti Atina'da yapılan Sosyalist Enternasyonal 23. Genel Kurul toplantısına gözlemci statüsüyle katılan DTP'yi temsilen, küresel ekonominin ele alındığı oturumda kürsüye gelen Tuncel, terör örgütü PKK için, bu örgütün ''sorunun nedeni değil, sonucu olarak'' ortaya çıktığını iddia etti.

Tuncer, ''Kürt sorununun nedenlerinin ortadan kaldırıldığı ve demokratik barışçıl bir çözüm getirildiği takdirde'' terör örgütü PKK'nın varlık nedeninin ortadan kalkmış olacağını savundu.

''Kürtlerin yaşadıkları 4 ülkede de şiddet politikalarıyla karşı karşıya olduklarını'' öne süren Tuncel, ''Bu ülkelerden Kürtlerin kendi kimliğini, kültürünü ve dilini koruma altına alacak yasal ve anayasal düzenlemeler yapmalarını istiyoruz'' diye konuştu.

''Türkiye'de iktidara gelen her hükümetin Kürt sorununu bir terör sorunu olarak tanımladığını ve buna göre terörle mücadele politikaları geliştirildiğini'' kaydeden Tuncel, ''Türkiye’nin bu anlayışı maalesef uluslararası kamuoyunda belli bir ölçüde kabul görmüştür. Bu yaklaşımlar savaşın tırmanmasını ve Türk devletini militarist politikalarını sürdürmesi için cesaretlendirmiştir'' ifadelerini kullandı.

Partisi DTP’nin kapatılması için dava açıldığını hatırlatan Tuncel, ''Biz DPT olarak Kürt sorununun siyasal bir sorun olduğunu, Kürt halkının kimlik, kültür ve dil haklarının yasaklanmasından kaynaklandığını ve sorunun çözümü için önce sorunun tanımının doğru yapılması gerektiğini söylüyoruz. Türkiye’de yaşayan Kürtler sorunun çözümünü demokratik özerlik çerçevesinde ifade etmektedir. Türkiye’de tehcir zihniyetinin aşılması, farklılıkların ifade edilebilmesi ve örgütlenmelerin yasal ve anayasal güvene kavuşması, Kürt sorunun çözümüne önemli ve gerçekçi bir seçenektir. Demokratik özerlik projesiyle Türkiye toprakları içinde bir çözüm mümkündür. Silahlar çözüm yöntemi olmaktan çıkmalıdır'' diye konuştu.

''Çözüm için ilk adım olarak Kürt sorununun siyasi bir sorun olduğunun kabul edilmesi'' gerektiğini belirten Tuncel, konuşmasını Sosyalist Enternasyonal'den dayanışma talep ederek bitirdi.

Sosyalist Enternasyonal 23. Genel Kurul toplantısı yarın göç konusunun ele alınacağı oturumun ardından sonuç bildirisi yayınlanarak son bulacak.

YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Seyfettin Taş 25 Haziran 2008 Çarşamba 

Gitmessen.........!

Yorumu oyla      18      10  
ŞABAN KAYACI 25 Haziran 2008 Çarşamba 

Sayın İpekçi, Bodruma gider hindistanda çalışırsınız...AKP kapatılacak.. Sizlerin aptalca demokrasi* hayranlığınız yüzünden bu devleti başkalarına peşkes çekemeyiz. İçinde yaşadığınız ülkenin koşullarını biraz öğrenin..Bu ülkeyi biz bedavadan kazanmadık..Bu kadar ucuzada satmayız..

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DP Genel Başkanı Süleyman Soylu Turktime Genel Merkezi’nde Konuştu: İsmim Emanetçiliğe Sığacak Kadar Küçük Değil!
Turktime Genel Merkezi ziyaret eden Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman ...
TURKTIME'ı Ziyaret Eden Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok İmalı Konuştu!
14 yıldır Keçiören Belediye Başkanlığı görevini yürüten Turgut Altınok ...
MHP'li Ekici : DTP’lilerin Elini Sıktık da Elimize PKK’mı Bulaştı?
MHP kimsenin kurşun askeri değildir… Kimse üzerimizden evcilik oynamasın… ...
 
Turktime'a Konuşan Kutan Bombaladı: Bahçeli'ye Başbakanlık Teklif Ettik ama Kabul Etmedi
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan, DP Genel Başkanı Mehmet Ağar ve DSP ...
Ağar Turktime'a Konuştu: Ne Geçmişimi İnkar Ettim, Ne de Değiştim... Düz Ovada Siyaset Söylemi En Milliyetçi Söylemdir
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan’dan sonra DP Genel Başkanı Mehmet Ağar’da ...
Şirin Turktime'a Konuştu: Halk İsterse İdam Gelir
(TURKTİME-ERSİN TOKGÖZ) Genç Parti idamı geri getirecek ...
 
Erdoğan Maden Ocağına İndi
Erdoğan bir ilki gerçekleştirdi, 564 metre yerin dibine indi. Darbeli ...
Bakan Atalay'dan CHP'ye Sert Çıkış: Özür Diile Baykal!
İçişleri Bakanı Beşir Atalay, CHP'nin kendisi ve Başbakan Erdoğan hakkında ...
Karayalçın Yıldönümünde Madımak'ta Olacak
SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, 15. yılında Madımak Katliamını anma ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
TCMB
ygs sonuçları
Netanyahu
Kuzey Kore
passolig
yakmak
Mesut Bakkal
burçin terzioğlu
Şota Arveladze