E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Dört Yeni Havaalanı Geliyor 

Ulaştırma Bakanlığı gelecek yıl 4 havalimanı inşaatı başlatacak. İstanbul dışında Or-Gi, Zafer ve Çukurova havalimanları yapılacak

1.12.2010 - 09:51
Dört Yeni Havaalanı Geliyor

Gelecek yıl yeni havalimanları inşaatları zirve yapacak. Ulaştırma Bakanlığı 4 havalimanı inşaatına start verecek. İstanbul'a yapılacak üçüncü havalimanı, Silivri Gazitepe'de 20 bin dönüm büyüklüğünde bir araziye kurulacak. Atatürk Havalimanı'nın birkaç katı büyüklüklüğünde olacak ve Yeşilköy'e inmeyen uçaklar buraya yönlendirilecek.

2011'de ise Ordu ve Giresun arasında yapılacak Or-Gi, Kütahya-Uşak-Afyon'a hitap edecek Zafer Havaalanı ile Adana-Mersin arasında ve Tarsus yakınlarındaki Çukurova Havalimanı'nın yapımına başlanacak. Van, Ağrı, Konya, Balıkesir, Mardin'e ise ikinci terminal yapılacak.

GAZİPAŞA PİSTİ UZUYOR

Devlet Hava Meydanları İşletmeleri (DHMİ), Gazipaşa Havaalanı pistinin 1825 metreden 2 bin metreye uzatılmasını onayladı.

Gazipaşa Kaymakamı İsmail Gültekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Devlet Hava Meydanları İşletmeleri (DHMİ) Genel Müdürlüğü'nün, 1825 metre olan Gazipaşa Havaalanı pistinin, 2 bin metreye çıkarılması konusunda gerekli onayı verdiğini söyledi.

Havaalanındaki kamulaştırılmış alanın, pistin 175 metre daha uzatılmasına yeterli olduğunu belirten Gültekin, işletmeci firma TAV'ın, pisti uzatma çalışmalarına en kısa zamanda başlayacağını ve kısa sürede de tamamlayacağını bildirdi.

Gazipaşa Havaalanı'na mevcut şekliyle 50-60 kişilik küçük gövdeli uçakların inebildiğini dile getiren Gültekin, pistin 2 bin metreye uzatılmasından sonra havaalanına orta büyüklükte gövdeli uçakların inebileceğini, bunun da Gazipaşa için önemli bir gelişme olduğunu ifade etti.

Gültekin, Gazipaşa Havaalanı için turizmcilerin ve kamuoyunun ortak beklentisinin 2 bin 400 metre uzunluğunda pist olduğunun altını çizerek, pistin 2 bin metreye çıkarılmasının önemli olduğunu, zamanla daha da büyüyerek beklenen uzunluğa erişeceğine inandıklarını, bu konuda da çalışma yapmaya devam edeceklerini kaydetti. Gültekin, pistin 2 bin 400 metreye uzatılabilmesi için yeni kamulaştırma gerektiğini de ifade etti.

Gazipaşa Havaalanı'ndaki en önemli sorunlardan biri olan aletli ve gece uçuşu eksikliğinin de giderildiğini anlatan Gültekin, 'Bu konuda da izinler çıktı ve gerekli cihazlar monte edildi. Gazipaşa Havaalanı'nda artık iniş ve kalkışlar, aletli olarak yapılabiliyor, gece uçuşları ve inişleri gerçekleştirilebiliyor' dedi.

Gültekin, Gazipaşa'dan İstanbul'a haftada bir gün sefer düzenlendiğini de hatırlatarak, pazar günleri İstanbul'a gideceklerin, mutlaka Gazipaşa Havaalanı'nı tercih ederek buradaki çalışmaları katkı sağlaması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Vatan

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Garanti'ye 1 Milyar Dolar Sendikasyon
Garanti Bankası, dış ticaretin finansmanında kullanılmak üzere, 2009 yılının ...
Konut Satışları Bıçak Gibi Kesildi
Konut kredisi stoklarındaki artışa karşın, yılın üçüncü çeyreğinde konut ...
Bakan Ergün : Dışa Açılmasaydık...
"Dışa açılmasaydık bugün Mercedes fiyatına Murat 124'e biniyor olabilirdik." ifadesini kullandı.
 
Dış Ticarette Çatlak Büyüyor!
Ekim'de dış ticaret açığı yüzde 136 artışla 6.3 milyar dolar olarak gerçekleşti. ...
Lüks Konut Yerine Ahırlı Tandırlı Ev İstiyorlar!
"Bu insanlar çıldırmış" diyebilirsiniz ama onların da haklı nedenleri var...
MEMURA TALİH KUŞU!
Doğum yapan memura analık izni süresinin bitiminden, eşi doğum yapan memura ...
 
Hükümet Herkesi Affetti
HÜKÜMET tüm borçlularını affederken akşamcıyı ve sigara içenleri affetmedi.
Borsa Düşüyor Dolar Yükseliyor...
Güne olumlu bir başlangıç yapan piyasalar, İspanya ve Portekiz'e yönelik ...
Borsa'da Şok Düşüş!
İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nda (İMKB) seans açılışından bu yana ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
borsa istanbul
döviz
DEAŞ
Eczacıbaşı
uzaktan çalışma
bodrum
pkk
EURO2016
ismail kartal