E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

DOLMABAHÇE ASPARAGASINDA SON PERDE... BÜYÜKANIT: DAVA AÇTIM! 

Şimdiye kadar böylesine adi bir saldırıya uğramadığını söyleyen Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt, Birgün ve Vatan gazetesi için 4 ayrı dava açtığını açıkladı.

28.05.2008 - 21:02
DOLMABAHÇE ASPARAGASINDA SON PERDE... BÜYÜKANIT: DAVA AÇTIM!

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Birgün ve Vatan gazetelerine 4 ayrı dava açtıklarını söyleyerek, "Kurumsal olarak ceza davası ve eşimle birlikte ayrı ayrı tazminat davası açtık. Bunca yıl boyunca birçok saldırıya uğradım ama bu kadar adisine uğramadım. Dedikoduyla adice suçlama olmaz" dedi.

Genelkurmay Başkanı Büyükanıt, katıldığı Azerbaycan'ın milli günü resepsiyonunda gazetecilerin AK Parti'nin kapatılması davasına ilişkin bir soru üzerine, "Ben bu konuda bir şey söyleyemem. Kapatılma davasında hakkında nasıl konuşayım. Yargıya intikal etmiş bir konu" dedi ve Şemdinli olayına karışan astsubayı tanıdığını söylediği zaman bile büyük sorun yaşadığını hatırlattı.

Bir gazetecinin devletin kurumları arasında koordinasyon olmadığını iddia etmesi üzerine Büyükanıt, "Devletin kurumları arasında koordinasyon yapmak Genelkurmay Başkanı'nın sorumluluğu değil, burada kimin sorumluluğu olduğu Anayasa'da bellidir" diye konuştu.

"Size bugün iki haberim var" diyen Büyükanıt, Birgün ve Vatan gazetelerine 4 ayrı dava açtıklarını söyleyerek, "Kurumsal olarak ceza davası ve eşimle birlikte ayrı ayrı tazminat davası açtık. Bunca yıl boyunca birçok saldırıya uğradım ama bu kadar adisine uğramadım. Dedikoduyla adice suçlama olmaz. Mahkemenin huzuruna koysunlar yargının kararına saygılıyız" şeklinde konuştu.
Daha sonra resepsiyona katılan bir konuğun 'Karabağ'da PKK'lılar var' demesi üzerine Büyükanıt, "Somut istihbarat olmadan konuşamam. Azerbaycan bizim canımız" dedi.

Yunan Genelkurmay Başkanı'nın son ziyaretine ilişkin bir soru üzerine ise Büyükanıt, "Değişik faaliyetler var. Biz iki asker olarak Türkiye ve Yunanistan arasındaki sorunları çözemeyiz. Ama güven ortamı sağlarsak çözüme katkı sağlarız. Umarım olumlu adımlar atılır" diyerek kendisinin Türkiye'de destek gördüğünü ama Yunanistan'ın kendi içinde aşması gereken sorunları olduğunu belirtti. Bir başka gazetecinin kaçan PKK liderlerinin yerlerine ilişkin bir soru sorması üzerine de 9 Mayıs'ta yaptığı açıklamaya işaret eden Büyükanıt, "O günkü açıklamamız geçerlidir" karşılığını verdi.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kızılay Başkanı Küçükali Turktime'a Konuştu: Veli Küçük'ün Kızılay’dan İhale Aldığını Sizden Öğrendim!
Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali'den Turktime'a çarpıcı açıklamalar: ...
Türköne Konuşuyor: Eşimle Aram Kötü Olursa, Ak Parti'ye Muhalefet Ediyorum… MİT İşe Yaramaz, İlhan Selçuk Faşist, Çatlı Arkadaşımdı... Türkeş Bana Komünist Derdi…
Zaman’dan başka gazetede yazmam… Çok yakında medya savaşı çıkacak… Milliyetçilik ...
Cem Uzan Turktime'a Konuştu: Beni Kesebilirsin, Öldüerbilirsin ama Bana İnananlara İhanet Ettiremezsin!!!
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan Türk Basınında evinin kapılarını ilk ...
 
MENDERES TURKTİME'A KONUŞTU! : “AĞAR, DEMOKRASİNİN YANINDAN BİLE GEÇMEMİŞTİR!”
Sağ siyasetin patent sahibi ve DP’nin biyolojik ve siyasi varisi Aydın ...
BAŞÖRTÜSÜ ÖZ DEĞİL, SEMBOLDÜR!
(TURKTİME-ERSİN TOKGÖZ) 5 bini aşkın üyesi ile Türkiye’nin ...
Emin Çölaşan Turktime'a Konuştu
(ÖZEL-TURKTİME) Türk basının usta kalemi, Hürriyet Gazetesi yazarı Emin ...
 
Başbakan'ın Kankasına Rüşvet Hapsi!
İşadamı Remzi Gür, Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde eski CHP Milletvekili ...
Danıştay Başkanını Seçiyor
Danıştay Başkanı Sumru Çörtoğlu’nun emekliye ayrılmasının ardından boşalan ...
'Çankaya Sofrası' Sanatçıları Ağırladı
Çankaya Köşkü’nde düzenlenen "Çankaya Sofrası"nın dördüncüsüne, sanatçılar ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
emrah yılmaz
TV8
Maden Ocakları
Zlatan Ibrahimoviç
Ersun Yanal
Duygun Yarsuvat
İthalat
ismail kartal
Carlos Arroyo