E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Başbakan'ın Kankasına Rüşvet Hapsi! 

İşadamı Remzi Gür, Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde eski CHP Milletvekili Mehmet Yıldırım’a “rüşvet vermeye teşebbüs ettiği” iddiasıyla yargılandığı davada 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

27.05.2008 - 19:07
Başbakan ın Kankasına Rüşvet Hapsi!

Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davanın bugünkü duruşmasına, işadamı Remzi Gür’ün avukatı Bülent Hayri Acar, davaya müdahil olarak katılan Mehmet Yıldırım ve avukatı Şevket Şahap İnce hazır bulundu. Duruşmada AK Parti Ankara Milletvekilleri Salih Kapusuz sanık tanığı olarak dinlendi.

Kapusuz, görüşme sırasında Gür'ün yanında olduğunu belirterek, CHP’nin parti kararı alıp almadığını öğrenmek için Gür’ün, “Bunu en iyi hemşehrim CHP Milletvekili Mehmet Yıldırım’dan öğreniriz” diyerek, Yıldırım’ı aradığını anlatttı.

Telefon konuşmasının yanında yapıldığını belirten Kapusuz, konuşmada sadece CHP’nin seçime ilişkin kararı olup olmadığının sorulduğunu ifade etti.

YILDIRIM: TRANSFER TEKLİFİ ETTİ

Kapusuz’un ifadesinin ardından söz alan Mehmet Yıldırım, Salih Kapusuz ile grup başkanvekilliği görevi sırasında “sıkı diyalogları” olduğunu belirterek, şu iddialarda bulundu: “Allah şahit, ufacık hilafım yoktur. CHP’nin grup kararı alıp almadığını Kapusuz da bilir. Gür’ün bunu öğrenmek için beni araması mümkün değil. Gür, benim oyumu talep etti. ‘Biz seni seviyoruz. Maddi, manevi ne gerekiyorsa yaparız’ dedi. Transfer teklif etti. Bu olayın çıkmasından ben de rahatsızım. Kapusuz, TBMM kulisinde ‘seni Kastamonu’da gömeceğiz’ dedi. Bana ‘akıllı ol’ dediler. Doğru beni Kastamonu’da gömdüler, seçilemedim. Ben akıllı olmadım, onurlu oldum. Cumhurbaşkanlığı seçiminde Anayasa gereği parti grup kararı alınamaz. CHP’nin böyle bir karar almasının mümkün olmadığını sanığın bilmesi gerekirdi.”

Yıldırım’ın sözleri üzerine söz alan Kapusuz, siyasi partilerin bir kişiyi seçimlerde aday gösterip, göstermemesinin partinin iç meselesi olduğunu ifade ederek, AK Parti’nin hiçbir milletvekilini transfer etmeyi düşünmediğini ve düşünmeyeceğini söyledi.

HAPİS CEZASI 10 AYA DÜŞÜRÜLÜP, ERTELENDİ
Mahkeme Heyeti Başkanı Oktay Saday, Gür’ün, Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) “rüşvet” suçunu düzenleyen 252/1. maddesi uyarınca, oy çokluğuyla 4 yıl hapse mahkum edildiğini açıkladı.

Suçun “teşebbüste kaldığı” anlaşıldığından cezada 4’te 3 oranında indirim yapıldığını ve cezanın 1 yıla indirildiğini belirten Saday, sanık Gür’ün “sabıkasız oluşu” nedeniyle de 1 yıllık hapis cezasının 10 aya düşürüldüğünü söyledi.

Mahkeme heyeti, Gür’e verilen 10 aylık hapis cezasının da ertelendiğini açıkladı.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kızılay Başkanı Küçükali Turktime'a Konuştu: Veli Küçük'ün Kızılay’dan İhale Aldığını Sizden Öğrendim!
Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali'den Turktime'a çarpıcı açıklamalar: ...
Türköne Konuşuyor: Eşimle Aram Kötü Olursa, Ak Parti'ye Muhalefet Ediyorum… MİT İşe Yaramaz, İlhan Selçuk Faşist, Çatlı Arkadaşımdı... Türkeş Bana Komünist Derdi…
Zaman’dan başka gazetede yazmam… Çok yakında medya savaşı çıkacak… Milliyetçilik ...
Cem Uzan Turktime'a Konuştu: Beni Kesebilirsin, Öldüerbilirsin ama Bana İnananlara İhanet Ettiremezsin!!!
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan Türk Basınında evinin kapılarını ilk ...
 
MENDERES TURKTİME'A KONUŞTU! : “AĞAR, DEMOKRASİNİN YANINDAN BİLE GEÇMEMİŞTİR!”
Sağ siyasetin patent sahibi ve DP’nin biyolojik ve siyasi varisi Aydın ...
BAŞÖRTÜSÜ ÖZ DEĞİL, SEMBOLDÜR!
(TURKTİME-ERSİN TOKGÖZ) 5 bini aşkın üyesi ile Türkiye’nin ...
Emin Çölaşan Turktime'a Konuştu
(ÖZEL-TURKTİME) Türk basının usta kalemi, Hürriyet Gazetesi yazarı Emin ...
 
Danıştay Başkanını Seçiyor
Danıştay Başkanı Sumru Çörtoğlu’nun emekliye ayrılmasının ardından boşalan ...
'Çankaya Sofrası' Sanatçıları Ağırladı
Çankaya Köşkü’nde düzenlenen "Çankaya Sofrası"nın dördüncüsüne, sanatçılar ...
CUMHURBAŞKANLIĞI'NDAN DOLMABAHÇE AÇIKLAMASI: ESERLER SERGİLENMEK İSTENDİ!
Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden Dolmabahçe Sarayı'ndan istenen eserler ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
TCMB
Ukrayna
DEAŞ
ygs puan hesaplama
survivor
Binyamin Netanyahu
Tatbikat
Belarus
Ramon Motta