E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Dolar yükselişte! 4,5 ayın zirvesi olan 2.1665'i gördü!

ABD'de açıklanan beklentilerden güçlü ekonomik veriler ve yurt içinde Moody's'in cuma günü açıklayacağı Türkiye değerlendirmesi öncesinde oluşan negatif havanın etkisiyle dolar/TL 31 Mart'tan beri en yüksek seviyeye çıktı.

6.08.2014 - 11:37
Dolar yükselişte!

Yurt dışında yaşanan jeopolitik risklerin artacağına dair endişeler, ABD'de açıklanan beklentilerden güçlü ekonomik veriler ve yurt içinde Moody's'in cuma günü açıklayacağı Türkiye değerlendirmesi öncesinde oluşan negatif havanın etkisiyle dolar/TL 2,1665'i görerek 31 Mart'tan beri en yüksek seviyeye çıktı.

Güne dün 2,1311 seviyesinden başlayan ve en düşük 2,1235'i gören dolar/TL, gelişmekte olan ülke para birimlerinin dolar karşısında değer kaybetmesine paralel olarak yükselişe geçmiş ve günü 2,1527'den tamamlamıştı.

Bankalararası piyasada bugün güne 2,15'in üzerinde başlayan dolar/TL, Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilimin tırmanabileceğine ilişkin endişeler ve ABD'de açıklanan güçlü ekonomik verilerin ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faizleri beklentilerden önce artırabileceğine ilişkin yorum ve açıklamalar ile yurt içinde Moody's'in değerlendirmesi öncesinde oluşan negatif havanın etkisiyle yükseliş eğilimini devam ettiriyor.

Dolar/TL 31 Mart'tan bu yana en yüksek seviye olan 2,1665'i gördükten sonra şu dakikalarda 2,1580'den alıcı bulurken, beklentilerin oldukça altında gelen Almanya fabrika siparişlerinin etkisiyle avronun yükselişi sınırlı kaldı. Güne 2,88 seviyesinden başlayan avro/TL şu dakikalarda 2,8835'den işlem görüyor.

Almanya fabrika siparişleri verisinin beklentilerin altında gelmesiyle 11 Kasım 2013 tarihinden bu yana gördüğü en düşük seviye olan 1,3350'ye kadar gerileyen avro/dolar paritesi ise kayıplarının bir kısmını telafi ederek 1,3370 seviyelerinde dengelendi.

Analistler, jeopolitik risklerin devam etmesi ve ABD ekonomisinin güçlendiğine yönelik algının yerleşmesiyle gelişmekte olan ülke para birimlerinin dolar karşısındaki zayıf seyrinin devam edebileceğini belirtiyor.

Dolar/TL'nin büyük resimde 2,06 - 2,18 bandı içindeki hareketine devam ettiğini ifade eden analistler, bu seviyeler kırılmadığı sürece, hareketliliklerin kısa vade ile sınırlı kalacağını tahmin ediyor.
aa

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Altın Fiyatlarında çok sert düşüş!
Altın ithalatı Temmuz ayında, bir önceki aya göre yüzde 94 azalarak 1.45 ...
Altın Fiyatlarında SON Durum!
Altın fiyatlarını merak edenler için hazırlamış olduğumuz bu haberde en ...
Piyasalarda Moody's depremi! Dolar 2.16 seviyesini aştı!
Gelişmekte olan piyasalardaki bozulma ve Moody's endişeleri ardından dün ...
 
Kredi çekip ödeyemeyenleri umutlandıran karar
Denizlili güvenlik görevlisi 30 yaşındaki Emrah Hazır'ın tüketici kredisi ...
Borsa İstanbul'da yabancılardan 1,7 milyar dolarlık alım
Yabancı yatırımcılar Borsa İstanbul'da temmuz ayında 504 milyon dolarlık ...
Ramazan'da kartlarla 38,7 milyar lira ödedik
Ramazan ayı ve bayramda 38,7 milyar liralık kartla ödeme yapıldı.
 
Zeybekçi'den 'Moody's' açıklaması:
Ekonomi Bakanı Zeybekçi, "Moody's’den artı yönde bir beklentim yok, eksi ...
05 Ağustos Merkez Bankası Kur Fiyatları - Çeyrek Altın Fiyatları Ne kadar?
05 Ağustos Merkez Bankası Kur Fiyatları, Çeyrek Altın Fiyatları Ne kadar?
Limon fiyatlarında pek bir düşüş beklenmiyor!
Türkiye Yaş Meyve Sebze İhracatçılar Birliği Sektör Kurulu ve Ulusal Turunçgil ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
MHP
MERSİN
İstanbul Başakşehir
Mesut Bakkal
ygs puan hesaplama
kardeş
survivor all star
Numan Kurtulmuş
Slaven Bilic