Van’da düzenlenen "Özgürlük ve Demokrasi Newrozu" kutlamaları, DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ile emniyet güçleri arasında yaşanan "arama ve GBT" gerginliğine sahne oldu.
Van'daki Nevruz Parkı’nda binlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte, DEM Parti heyetinin alana giriş yaptığı sırada tansiyon yükseldi. Polis ekiplerinin protokol kapısında Tuncer Bakırhan ve beraberindeki partililere üst araması ve GBT (Genel Bilgi Taraması) yapmak istemesi üzerine tartışma çıktı. Bu adımı "provokasyon" olarak nitelendiren Bakırhan, emniyet görevlilerine sert eleştirilerde bulunarak uygulamayı kabul etmeyeceklerini belirtti.
Yapılan aramayı onur kırıcı ve hukuksuz olarak tanımlayan Bakırhan, tepki olarak giriş yapmaktan vazgeçti ve alandan ayrılarak parti otobüsüne bindi. Gazeteci Ruşen Takva’nın aktardığı bilgilere göre, Bakırhan’ın alanı terk etmesi kutlamalara katılan kitle arasında da hareketliliğe neden oldu. Heyetin içeri girmemesi üzerine bir süre bekleyiş sürerken, parti yetkilileri ile mülki idare amirleri arasında görüşmeler trafiği yaşandı.
UYGULAMANIN KALDIRILMASIYLA KRİZ AŞILDI
Yaşanan krizin ardından emniyet güçlerinin protokol girişindeki arama ve GBT uygulamasını esnettiği ve kaldırdığı bildirildi. Şartın kaldırılmasının ardından Tuncer Bakırhan ve DEM Parti heyeti yeniden Nevruz Parkı’na gelerek kutlamalara katıldı. Alana giriş yapan Bakırhan, kurulan platformdan halkı selamlayarak konuşmasını gerçekleştirdi.
Nevruz kutlamaları kapsamında sahneye, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Terör örgütü PYD Eş Genel Başkanı Salih Müslim ve PKK lideri Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarının asıldığı görüldü.
|
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |