Turk Time
DOLAR
47,7752 %0.02
EURO
55,2398 %0.26
ALTIN
6743,8210 %-0.39
BIST-100
14073,69 %-0.26
PETROL
86,2900 %-1.09
BONO
41,4100 %-0.46
ISTANBUL
BUGÜN
24/30°
ISTANBUL
YARIN
23/27°

ÖFKE DİNMİYOR... ALİ BABACAN’A KOLTUK EMANET EDİLEBİLİR AMA ÜLKE EDİLEMEZ!

Başbakan, yasaklanması halinde koltuğuna daha güvenilir bir emanetçi bulamayacağını düşenerek onu korumak istiyorsa sakın... Ali Babacan’a koltuk emanet edilebilir ama ülke edilemez. En hayırlı çözüm istifasını alıp onu manifaturacı dükkânına göndermektir!

  • Son Güncelleme:
ÖFKE DİNMİYOR... ALİ BABACAN’A KOLTUK EMANET EDİLEBİLİR AMA ÜLKE EDİLEMEZ!

Güngör Mengi'nin Vatan'daki köşe yazısının ilgili bölümü...

Sözü dolaştırmaya gerek yok. Babacan hiç uzatmadan koltuğunu bırakıp gitmelidir!
Dışişleri Bakanı’nın varoluş nedeni ülkenin dışardaki haklarını korumaktır. Ali Babacan Avrupa’da Türkiye’nin hakkını yemiştir.
Ülkesine iftira etmiş, haksız, yalan ve yanlış bir ihbarda bulunmuştur.

Avrupa Parlamentosu’nda ne dediğini hatırlayın: “Türkiye’de sadece gayrimüslim azınlıklar değil, Müslüman çoğunluk da dini özgürlüklerle ilgili sorunlar yaşıyor!”
Bakan Babacan tarihte Osmanlı
İmparatorluğu’nu “azınlık hakları” bahanesiyle oyan Avrupa’ya bir değil iki koz vermiştir.
Birincisi “Türkiye’de gayrimüslim azınlıklar özgür değil; ne deseniz, ne yapsanız haklısınız” davetiyesi...

İkincisi “Dini özgürlükleri genişletmek istiyoruz diye partimizi kapatacaklar; bize sahip çıkın” kışkırtması.

Dini menfaate alet etmeyen gerçek Müslümanları Babacan’ın sözleri isyan ettirmiştir. Dün Cuma namazından dönmüş bazı okurlar mesajlarında “İktidar insanları inançlarıyla baş başa bıraksın, yeter artık” diyorlardı.
Halkın dinle, devletle sorunu yok. Sorunu üreten iktidardır. Son örnek de türbanlı eşi ile Hariciye Köşkü’nde oturan Ali Babacan’dır.
Onların iktidarı döneminde “laik cumhuriyet” dışarıda “Ilımlı İslâm” diye anılmaya başladı. Birkaç adım ötesi din devletidir, onu mu istiyor?
Azınlıklar konusunda Avrupa Parlamentosu’nu tahrik etmesinin amacı nedir?

Dünyanın en büyük diyanet örgütünü besleyen cumhuriyete karşı halkı ve yabancıları kışkırtan dürtü hangi vicdana, hangi niyete dayanıyor?
Diyanet İşleri Başkanı bile dün açıklama yapmak zorunda kaldı ve “Dini konuların siyasi tartışmalara basamak yapılmasını tasvip etmiyoruz” dedi.

Bakan’ın dün “maksadını aşan sözler ettim, özür dilerim” gibisinden bir şeyler söylemesini boşuna bekledik. Babacan artık unvanlarını taşıma kabiliyetini kaybetmiştir.

Başbakan, yasaklanması halinde koltuğuna daha güvenilir bir emanetçi bulamayacağını düşenerek onu korumak istiyorsa sakın...
Ali Babacan’a koltuk emanet edilebilir ama ülke edilemez. En hayırlı çözüm istifasını alıp onu manifaturacı dükkânına göndermektir!

YORUMLAR 

YORUM YAP 

Bu bölüm boş bırakılamaz
Bu bölüm boş bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz