E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

CHP, Erdoğan'a Dişli'yi Sordu! 

CHP 'Dişli' iddialarını Meclis'e taşıdı. CHP'li Kılıçdaroğlu, verdiği soru önergesinde Başbakan'a, Dişli'nin 1 milyon dolara iş takipçiliği yapmasını sordu

13.08.2008 - 22:01
CHP, Erdoğan a Dişli yi Sordu!

CHP Grup Başkanvekili Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, “Partinizin genel başkan yardımcısının 1 milyon dolar karşılığında iş takipçiliği yapmasını nasıl karşılıyorsunuz?" diye sordu
CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde Şaban Dişli’yle ilgili rüşvet iddialarını gündeme getirerek, “Partinizin genel başkan yardımcısının 1 milyon dolar karşılığında iş takipçiliği yapmasını nasıl karşılıyorsunuz?" diye sordu. Bu arada Şaban Dişli CHP'nin suçlamasının üzerinden bir gün geçmesine rağmen konuyla ilgili hiçbir açıklama yapmadı. Dişli dün yaptığı açıklamada "Belgeyi henüz görmedim. Önce belgeyi görelim" demiş ve bir yalanlamada bulunmamıştı.

Kılıçdaroğlu, Meclis Başkanlığı’na sunduğu soru önergesinde, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Şaban Dişli’nin İstanbul’un Silivri İlçesindeki 79 ada 6,7,8 no’lu parsellerin alınması, imar değişikliklerinin yapılması karşılığında kendisine 1 milyon ABD doları ödeme yapılmasına ilişkin protokol imzaladığı iddiasını hatırlattı. Söz konusu protokolün imzalanmasından sonra, protokolde yazılanların aşama aşama gerçekleştiğini ve Silivri Belediye Meclisi kararlarıyla arsaların imar durumunun değiştiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’a şu soruları yöneltti:

AKP’Lİ DİŞLİ HAKKINDAKİ “RÜŞVET” İDDİALARINI REDDETTİ

AKP Sakarya Milletvekili Şaban Dişli, CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu’nun ''Silivri'de bir arsanın imar durumunu değiştirme karşılığında 1 milyon dolarlık iş takibi ücreti talep ettiği'' yönündeki iddialarını reddetti. Dişli, "Bu husustaki iddia ve ithamların tamamı da asılsız ve iftiradır" dedi.
AKP Sakarya Milletvekili Şaban Dişli, yaptığı yazılı açıklamada, Kılıçdaroğlu’nun iddia ettiği gibi bir “rüşvet belgesi” olmadığını savunarak, söz konusu belge ile ilgili olarak şunları söyledi:
“Akademi Ofset A.Ş. adına Mehmet Karasu ile Şaban Dişli arasında imzalanmış bulunan 31.08.2006 tarihli başlıksız belge, rüşvetin belgesi değildir. Bu belge, daha önce ortağı olduğum Akademi Ofset A.Ş’nin bir bankadan kredi kullanabilmesi için bankaya teminat olarak bloke ettirdiğim birikimlerim nedeniyle doğabilecek muhtemel risklere karşı imzalanmış bir protokoldür. Bu belgenin iş takipçiliği veya rüşvetle uzaktan yakından hiçbir ilgisi yoktur. Gerçek bu iken, bu protokolün çarpıtılarak rüşvetin belgesi olarak kamuoyuna sunulması şahsıma ve partime dönük açık bir iftiradır. Gerçek dışı olayların gerçekmiş gibi gösterilmesi ve gerçeğin çarpıtılarak kamuoyuna yansıtılması ahlaki, hukuki ve iyi niyetli bir yaklaşım değildir.”
Hakkındaki iddiaları reddeden Dişli, şöyle devam etti :
“Silivri Alibey Mahallesi 79 ada, 6,7 ve 8 parsellerin imar durumu ile ilgili yapılmış olan hususların hiçbirisi şahsımla ilgili değildir. Bunlar anayasal ve yasal mevzuat çerçevesinde yetkili ve görevli makamlar tarafından yapılmış işlemler olup, bu işlemlerin hiçbir aşamasından haberim olmamıştır. İlk defa basında yer alan haberler üzerine konu hakkında bilgi sahibi oldum. İlgim, bilgim ve haberimin olmadığı bir konuyu yapmam ve yaptırmam aklen, fiilen ve hukuken mümkün değildir. Bu hususta iddia ve ithamların da hepsi asılsızdır ve iftiradır.”

Anayasa ile yasaklanmış durumda

“Anayasa’nın 82. maddesi milletvekillerinin para karşılığı iş takipçiliği yapmalarını yasaklamıştır. Bu yasağa karşın partinizin genel başkan yardımcısının 1 milyon dolar karşılığında iş takipçiliği yapmasını nasıl karşılıyorsunuz? İmar değişikliği ile konut alanı olan arsalar ticaret alanına dönüştürülmüş, otopark alanları emsale dahil edilmemiş ve ‘ticaret-hizmet alanlarında yapı boyutları serbesttir’ kararı alınmıştır. Bazı kişilere olağanüstü rant sağlayan bu kararı olağan karşılıyor musunuz? Karşılamıyorsanız herhangi bir inceleme ya da soruşturma açmayı düşünüyor musunuz? 15 Mayıs 2006 3 milyon 450 bin dolara satın alınan arsaların, 31 Ağustos 2006 tarihli protokolde, 8 milyon 600 bin dolara satışından söz edilmekte ve bu satıştan sonra da Şaban Dişli’ye 1 milyon doların ödenmesi öngörülmektedir.

"11 trilyonu aşan bir rantın sağlandığı doğru mu?

Dişli bu arsanın 8 milyon 600 bin dolara satılacağını bir yıl önceden nereden biliyordu? Satış yapılacak şirketle imar değişikliğinden önce, ayrıca bir ön protokol yapılmış mıydı? Arsaların imar değişiklikleri İstanbul Büyükşehir Belediyesinde görüşülürken, Deprem ve Zemin İnceleme Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ve İSKİ Genel Müdürlüğünün şartlı görüş verdiği, Ulaşım Planlama Müdürlüğü’nün ise olumsuz görüş verdiğinden bilginiz var mı? Bu arsaların 16 Ocak 2008 tarihindeki satışıyla, iki gün sonraki 18 Ocak 2008 tarihindeki satış değerleri nedir? Bu iki günlük süre içinde 11 trilyonu aşan bir rantın sağlandığı doğru mudur? Konu ayrıca yargı sürecine girmiştir. Bu süreçte Adalet ve Kalkınma Partisi olarak TBMM’ye bu konuda bir fezleke geldiğinde, Sayın Şaban Dişli’nin dokunulmazlığının kaldırılmasını destekleyecek misiniz?"

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DP Genel Başkanı Süleyman Soylu Turktime Genel Merkezi’nde Konuştu: İsmim Emanetçiliğe Sığacak Kadar Küçük Değil!
Turktime Genel Merkezi ziyaret eden Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman ...
TURKTIME'ı Ziyaret Eden Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok İmalı Konuştu!
14 yıldır Keçiören Belediye Başkanlığı görevini yürüten Turgut Altınok ...
MHP'li Ekici : DTP’lilerin Elini Sıktık da Elimize PKK’mı Bulaştı?
MHP kimsenin kurşun askeri değildir… Kimse üzerimizden evcilik oynamasın… ...
 
Turktime'a Konuşan Kutan Bombaladı: Bahçeli'ye Başbakanlık Teklif Ettik ama Kabul Etmedi
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan, DP Genel Başkanı Mehmet Ağar ve DSP ...
Ağar Turktime'a Konuştu: Ne Geçmişimi İnkar Ettim, Ne de Değiştim... Düz Ovada Siyaset Söylemi En Milliyetçi Söylemdir
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan’dan sonra DP Genel Başkanı Mehmet Ağar’da ...
Şirin Turktime'a Konuştu: Halk İsterse İdam Gelir
(TURKTİME-ERSİN TOKGÖZ) Genç Parti idamı geri getirecek ...
 
Eski DTP Kars İl Başkanı Alınak Cezaevinde
Eski DTP Kars İl Başkanı Mahmut Alınak, “Suçu ve suçluyu övdüğü” gerekçesiyle ...
Bakan Günay:Kartay Örnek Bir Yöneticiydi
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, eski SODEP Genel Başkanı Cezmi ...
Erdoğan, Sözen’i Topa Tuttu :
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere AK Parti yönetimi Genel ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
fenerbahçe
Tayyip Erdoğan
Kızılyıldız
Tehdit
DEAŞ
Afganistan
ütopya
Barack Obama
Emre Belözoğlu