DYP, Anavatan, küçük partiler ve bazı sol siyasetçileri aynı çatı altında seçime sokma projesi yeniden gündeme getiriliyor.
28 Şubat tarihi yaklaşırken söz konusu projeyi ısıtanlar umutlarını, bu sürecin önemli aktörleri olan iki eski siyasetçiye bağladı: Eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve eski Başbakan Mesut Yılmaz. Rahşan Ecevit'in sol ittifak arayışı başarısız bir denemenin ardından yarım kalmıştı. Mesut Yılmaz'ın öncülüğünü yaptığı sağ ağırlıklı ittifak cephesinde ise kıpırdanmalar başladı. Yılmaz, yurtdışından cuma günü Türkiye'ye gelecek. Soldan Hikmet Çetin, Onur Kumbaracıbaşı, Seyfi Oktay gibi isimler ile de temasını sürdüren Yılmaz'ın kendisinden haber bekleyen arkadaşlarına, "Biraz bekleyin." dediği öğrenildi. Yılmaz'ın önümüzdeki günlerde eski Cumhurbaşkanı Demirel'i ziyaret etmesi bekleniyor. Yılmaz, Demirel'in desteği ile DYP'yi ikna etmeyi amaçlıyor. Daha çok vitrin dışı kalan isimlerin ateşlediği ittifak arayışlarına DYP ve Anavatan yönetimleri temkinli yaklaşıyor. DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, baraj kaygısı taşımadığını her fırsatta söylerken, "Merkez sağın en büyük partisi biziz" vurgusu yapıyor. Ağar, birleşme ve ittifak arayanları partisine davet ediyor. DYP'nin Anavatan yerine BBP ile seçim işbirliğine girmesi ihtimali daha ağır basıyor. Anavatan Partisi ise DYP listelerinden seçime girme önerilerine şiddetle karşı çıkıyor. Edinilen bilgilere göre, Erkan Mumcu, bu konudaki kararlılığını dün yapılan Anavatan Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında tekrarladı. Mumcu, "Seçim pusulasında Anavatan Partisi'nin logosu olacak. Biz, başka partiyle birleşmeye değil, merkezin yeniden inşasına sıcak bakıyoruz." değerlendirmesini yaptı. Mumcu, 6 Mart tarihinde seçim kampanyasını başlatacaklarını da söyledi.
Anavatan ve DYP'yi birleştirme projesi Mumcu'dan önce de gündeme gelmişti. Erkan Mumcu'dan önce Anavatan Partisi genel başkanı olan Nesrin Nas, Ahat Andican, Beyhan Aslan gibi ANAP'lılar ve DYP'nin iki numaralı ismi olan Nevzat Ercan'la iki partiyi birleştirmek için çalışma yapmıştı. Bu proje son anda DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar'dan veto yedi. ANAP'lıların da tepkisini çeken çalışmaların ardından Nesrin Nas, istifa etmek zorunda kalmıştı.
Zaman
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...