İsveç'in başkenti Stockholm'de sabah saatlerinde beyaz şüpheli bir toz içeren paketin tespit edildiği, paketin personal tarafından polisin bomba uzmanlarını beklerken izole edildiği açıklandı. Paketin bulunmasının ardından terminalin bir başka katında başka bir toz içeren zarf bulunması üzerine paketin bulunduğu salon kilitlenerek kontrol altına alındı.Terminalin bazı bölümleri boşaltıldı.
Bulunan zarflardaki tozun ne olduğunun henüz tespit edilmediğini açıklayan itfaye ve kurtarma ekibi yetkilileri şüpheli tozdan etkilenen personel bulunmadığını ancak tozla temas eden altı personelin tümden, 20 personelin de duş aldırılmak suretiyle temizleme işlemine tabi tutulacağını açıkladı.
Norveç'te toz inceleniyor
Norveç'in Stokke kentinde ise bomba ekipleri şüpheli paketi içindeki tozun incelenmesi amacıyla polis laboratuvarına götürdü.
Polis ve kurtarma ekiplerinin sevk edildiği boşaltılan posta terminalinin etrafındaki 100 metre çapındaki bir alan güvenlik kordonu altına alındı.
Kurtarma ekipleri şefi Espan Solemdal "Yere düşerek yırtılan bir paketten etrafa içeriği bilinmeyen bir toz yayılmış. Tozla temas eden çalışanların boğazlarında yanma, ciltlerinde kızarıklık ve kaşınma meydana gelmiş" diye konuştu.
Bölge polis yetkilileri paketteki tozun polis kimya laboratuvarında incelendiğini, henüz içeriğinin bilinmediğini açıkladı.
Hastaneye sevk edilen toplan 44 kişinin hastanede sağlık kontrolünden geçirildiğini açıklayan Hastane yetkilileri, kontrolden geçirilen kişilerde önemli bir belirtinin görülmediğini ancak paketteki tozun içeriğinin kesinleşinceye kadar bazı kişilerin karantina altına alındığını belittiler.
Posta terminali yetkilileri ise paketin nereden gönderildiğini açıklamadılar.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...